Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(joliux2 @ 2011 02 23, 12:40)
Suprara,
aš bandžiau perlydyt muilą. Pasakysiu, kad geriau to nedaryti, nes tekstūra nebus tokia, kaip pirminio muilo. Tik atlikus šią prcedūrą radau keletą patarimų:
Iš vakaro užmerkti drožles. 454 g muilo imama 340 g distiliuoto vandens. Aišku visu vandeniu nakčiai neužmerk, palik lydymuisi. O po to gerą mintį aptikau, kad siūlo dėti į kepimo rankovę ir virti puode. Taip muilo nepritrauks, jį bus galima švelniai pamaigyti, sutraiškyti rankom gabaliukus neištirpusius, po to lengviau išpilstyti (tik gerai galiukus sutvirtink). į šias drožles prieš virinimą supilk reikiamą kiekį aliejaus ar kitų reikiamų priedų. 
Man gavosi toks plastelininis muilas. Jau galvojau reiks išmest. Įdėjau į forma, bet tik po 2 d. kazkiek sukietėjo. Supjausciau. Pastebėjau, kad toks muilas gali gautis su oro tarpukais. Pasistenk sudejus į forma gerai supresuot. O pjaustyk didesniais gabaliukais. Aišku, ilgiau džius (apie 2 men.), bet kadangi džiūnant toks muilas traukiasi, raukšlėjasi, tai galėsi gabaliukus  padailint vėliauir nesigaus miniatiūriniai. Sėkmės.
Aš perlydyčiau dar kartą tik norėdama išbandyti lydyti kepimo rankovėje... O jei per daug šarmo recepte buvo, tai vistiek, jei liktu neišsilydžiusių gabaliukų, jie būtų šarmingi...

Tikiuosi, paskaičius apie mano patirtį nutarsi, jog geriau palikti savo muiliukus ramiai  dar pasibrandinti smile.gif ...
Aš kitų taip pat neklausiau, bet tik iš smalsumo, nes norėjau išbandyt tą procedūrą wink.gif

joliux, labai aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif manau bandysiu laikyt dar kokius 3-4men. jei ir toliau man nepatiks jis tada bandysiu sita procedura, bet isivaizduoju kad ja daryt tik tada jei ruosiesi mest muila i siuksledeze, del bendros patirties tik biggrin.gif
del to ne viso gerai issilydziu mulo, pagalvojau gal gerai butu ji perkosti per sieteli, kad tie gabaliukai "uzsilaikytu" g.gif
issisaugosiu si aprasyma, bet noreciau, kad jo nebeprireiktu biggrin.gif
Atsakyti
joliux2, su tokiais aromatiniais ekstraktais niekad nesu turėjusi reikalų. Prancūziškai beveik nesuprantu, tai net negaliu pasižiūrėt, kokiu pagrindu tie ekstraktai pagaminti. Tik va man įdomu, kaip jie atlaiko šarmą rolleyes.gif Kada nors būtų įdomu su jais paeksperimentuoti.

Tarp kitko, aš patarčiau pilti mažiau skysčių perverdant. Tada muilas ne taip susitraukia džiūdamas ir nereikia laukti dviejų mėnesių, kol jį bus galima naudot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 23 vasario 2011 - 12:59
QUOTE(Evah @ 2011 02 23, 12:57)
joliux2, su tokiais aromatiniais ekstraktais niekad nesu turėjusi reikalų. Prancūziškai beveik nesuprantu, tai net negaliu pasižiūrėt, kokiu pagrindu tie ekstraktai pagaminti. Tik va man įdomu, kaip jie atlaiko šarmą  rolleyes.gif Kada nors būtų įdomu su jais paeksperimentuoti.

alkoholio pagrindu, tik skiriasi procentas, šiaip jie labai kvapnūs ir produktuose odos nesausina, bet kaip reaguotų muile sunku pasakyti
Atsakyti
Sveikos.
Kazkada buvau aptikus Daddygirl lyg kometaru apie skysto muilo gamyba, bet nerandu dabar. doh.gif
Ar kas darot, ar galit imest kokia info ar nuoroda, kur ieskoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 23, 13:57)
joliux2, su tokiais aromatiniais ekstraktais niekad nesu turėjusi reikalų. Prancūziškai beveik nesuprantu, tai net negaliu pasižiūrėt, kokiu pagrindu tie ekstraktai pagaminti. Tik va man įdomu, kaip jie atlaiko šarmą  rolleyes.gif Kada nors būtų įdomu su jais paeksperimentuoti.

Tarp kitko, aš patarčiau pilti mažiau skysčių perverdant. Tada muilas ne taip susitraukia džiūdamas ir nereikia laukti dviejų mėnesių, kol jį bus galima naudot.

Dėkui už patarimus. O šių aromatinių dalykėlių sudėtis skirtingom proporcijom vaisių sultys arba ekstraktai ir alkoholis. Va dėl pastarojo aš ir bijau. Kaip jis elgiasi muile?
O šiuos aromatinius ekstraktus specifikacijose siūlo dėti į konditerinius gaminius, kremus, losjonus, vonios druskas, į muilą (o,5-2 proc.), lūpų balzamus, etc.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 02 23, 13:09)
Sveikos.
Kazkada buvau aptikus Daddygirl lyg kometaru apie skysto muilo gamyba, bet nerandu dabar. doh.gif
Ar kas darot, ar galit imest kokia info ar nuoroda, kur ieskoti 4u.gif

mane irgi skystas muilas domina, bet nieks nenori dalintis savo patirtimi biggrin.gif o is kur kalio sarmo ruosiesi imt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 02 23, 13:15)
O šiuos aromatinius ekstraktus specifikacijose siūlo dėti į konditerinius gaminius, kremus, losjonus, vonios druskas, į muilą (o,5-2 proc.), lūpų balzamus, etc.

čia jie gali būti, kad turi omeny savo muilo bazes, kuriuose jie elgiasi labai gražiai, jokių siurprizų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 02 23, 13:24)
mane irgi skystas muilas domina, bet nieks nenori dalintis savo patirtimi biggrin.gif  o is kur kalio sarmo ruosiesi imt? ax.gif

As ne Lt gyvenu, cia galima nusipirkti be problemu.
Ieskosiu nete, gal rusiskai reiks pabandyti, pas juos buna daug info, jei rasiu, imesiu cia nuorodas 4u.gif
Atsakyti
Hmm. Na, reikėtų tiesiog paeksperimentuoti su nedidele partija. Įtariu, kad tas alkoholis gali pokštų iškrėst, bet kartais pokštų iškrečia ir eteriniai aliejai, ir tuo labiau fragrance oils.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 02 23, 13:26)
As ne Lt gyvenu, cia galima nusipirkti be problemu.
Ieskosiu nete, gal rusiskai reiks pabandyti, pas juos buna daug info, jei rasiu, imesiu cia nuorodas 4u.gif

liux butu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 02 23, 13:31)

http://aroma-vita.co...hp?showforum=22
http://aroma-vita.co...p;mode=threaded

Nelabai dar paskaiciau, tik matau, kad daug visko yra, yra kazkas ir apie skysta 4u.gif Reiks pasistudijuoti.
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 02 21, 18:14)
soapcalc pariebinimas yra sarmo sumazinimo saskaita. Turetumet matyti, kaip mazeja sarmo kiekis, bet alieju kiekis neturi kisti  4u.gif

oi, kaip dėkui, ir kaip aš taip neatidžiai žiūrėjau... doh.gif kad nepastebėjau...

Nežinau kaip jums, bet man į 500g aliejų 7ml EA yra daugoka.. vat paskutinė partija man kvepia per stipriai. Žinau, kad priklauso dar ir nuo Ea, bet kitus kartus dėsiu kiek mažiau.
Atsakyti