Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Evah @ 2011 02 22, 17:53)

nu super wub.gif su jais ne praustis, o valgyt juos norisi biggrin.gif labai fainuoliski wub.gif pamatau tavo muilus ir vis susinervinu, kad vis dar to vingiuoto peiliuko niekaip nenusiperku doh.gif biggrin.gif

o kaip tu to kakavinio spalvas sumaisai, kad taip graziai horizontaliai persimaise? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 02 22, 19:41)
Niu laaabai gražu...
keletas klausimeliu. O kaip tokie, jei nepaslaptis, margi gaunas? dalini porcija į 2 dalis ir paskui vina ant kitos užpili? ir tas gardenijų su juostele? ir kokiu būdu su tuo FO kovojai? intensyviai maišei ar kaio tik kuo greičiau į forma stengeisi supilti?

QUOTE(suprara @ 2011 02 22, 19:49)
nu super wub.gif su jais ne praustis, o valgyt juos norisi biggrin.gif labai fainuoliski wub.gif pamatau tavo muilus ir vis susinervinu, kad vis dar to vingiuoto peiliuko niekaip nenusiperku doh.gif  biggrin.gif

o kaip tu to kakavinio spalvas sumaisai, kad taip graziai horizontaliai persimaise? ax.gif


Taip, pasiekiu gana tirštą pėdsaką, tada atskirių per pusę ir į vieną įmaišau truputį titano dioksido, kad pašviesintų. O tada jau sluoksniuoju, per daug nesistengiu kažkaip nutaikyti biggrin.gif Dar truputį pavažinėju po formą su lazdele ir tiek.

joliux2, jei supiltum tokį atsiskyrusį, sutrauktą į formą, tai niekuo nepadėtų, tektų pervirt. Aš stengiuosi prie mažesnių temperatūrų dirbti ir maišyti maišyti maišyti. Bet iš tikro silpnų nervų žmonėms nepatarčiau naudot gėlinių fo doh.gif

suprara, tai marš ieškoti į visokias spec. parduotuves. Aš tai jau žvalgausi lygaus gero, nusibodo tos bangelės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 02 22, 20:49)
nu super wub.gif su jais ne praustis, o valgyt juos norisi biggrin.gif labai fainuoliski wub.gif pamatau tavo muilus ir vis susinervinu, kad vis dar to vingiuoto peiliuko niekaip nenusiperku doh.gif  biggrin.gif

o kaip tu to kakavinio spalvas sumaisai, kad taip graziai horizontaliai persimaise? ax.gif


Suprara, aš tai irgi dar nepavargau nuo vingeliu... o darau juos taip. Kažkada Bauhoff'e prie stalo įrankių radau už kelis Lt tokia vingiuota spec. daržovėms skirtą pjaustyklę (nieko mandro skardos gabalas vingiuotas ir tiek). Mnau ir seniuose ir maximoj butų...
Atsakyti
Evah, kaip "skaniai" tavo muiliukai atrodo thumbup.gif Man smalsu kuo kvepia tavo kavos muiliukas?
Sakykit, ar levandų eterinis aliejus stiprus? Kiek reikėtų jo pilti į kokių 700 gr. muilo mišinį (čia svorį skaičiuoku jau su vandens ir NaOH svoriu), kad kvapas jaustųsi muile?
Atsakyti
agee, kava ir lazdyno riešutais biggrin.gif Taip pat naudojau fo.

O dėl levandos, aš visada skaičiuoju 20g puskilogramiui aliejų. Išdžiūvusiam muile jos jaučiasi, bet švelniai, man taip ir patinka smile.gif Jeigu norisi stipresnio kvapo, galima kelti iki 30g puskilogramiui. Daugiau nepatartina.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 22, 20:09)
suprara, tai marš ieškoti į visokias spec. parduotuves. Aš tai jau žvalgausi lygaus gero, nusibodo tos bangelės  doh.gif

kad pas mane kaime ne labai kas yra doh.gif kiek ziurejau niekur nemaciau tik toki maza mazulyti doh.gif

QUOTE(joliux2 @ 2011 02 22, 20:57)
Suprara, aš tai irgi dar nepavargau nuo vingeliu... o darau juos taip. Kažkada Bauhoff'e prie stalo įrankių radau už kelis Lt tokia vingiuota spec. daržovėms skirtą pjaustyklę (nieko mandro skardos gabalas vingiuotas ir tiek). Mnau ir seniuose ir maximoj butų...

va Bauhofe ir neziurejau doh.gif aciu uz minti thumbup.gif 4u.gif

gelbekit, padekit biggrin.gif kaip vyksta muilo pervirimas? sutarkuot muila uzpilt vandeniu ir virt? pridet alieju? kiek mazdaug vandens reikia, kiek laiko virti? nu nerandu tokios info doh.gif nenoriu visko istrenkti i siuksledeze unsure.gif matyt kazkaip sarmas sutrauke ta avizu piena.. muilu nusiprausus rankas oda labai sausina ir net erzina man oda, nei tai niezti, nei tai kaip kitaip ivardint ta dalyka.. bet toks jausmas kad per daug sarmo jame, noriu pervirt ir pridet alieju, gal kas gausis, bent pabandzius busiu, bet niekad nepervirinejus doh.gif gal trumpai galit parasyt ka man daryt su savo kilogramu tokio muilo verysad.gif
Atsakyti
Neskubėk wink.gif Pirmiausia duok čia mums savo receptą, kiek ir ko tiksliai dėjai, kaip ilgai džiovinai. Gali pamėginti ir zap testą padaryt savo muilui. Jeigu netrenkia, vadinasi su šarmu viskas ten yra vietoje.
Šarmas avižų pieną sutraukti galėjo, tačiau nuo to nepriklauso jo kiekis muile.

O kiek ko pilti priklauso nuo to, kokio senumo yra tavo muilas. T.y. kiek skysčių jis jau yra netekęs.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 23, 10:16)
Neskubėk  wink.gif Pirmiausia duok čia mums savo receptą, kiek ir ko tiksliai dėjai, kaip ilgai džiovinai. Gali pamėginti ir zap testą padaryt savo muilui. Jeigu netrenkia, vadinasi su šarmu viskas ten yra vietoje.
Šarmas avižų pieną sutraukti galėjo, tačiau nuo to nepriklauso jo kiekis muile.

O kiek ko pilti priklauso nuo to, kokio senumo yra tavo muilas. T.y. kiek skysčių jis jau yra netekęs.


receptas:
kokosu aliejus 150g
alyvuogiu aliejus 500g
saulegrazu aliejus 100g
avizu pienas 287g
sarmas 104g
+ avizu

brandinau menesi 4u.gif

o kas tas zap testas? blush2.gif palaizyt ar nekanda? biggrin.gif nu lyg ir ne.. ten kur cinamonas detas tai tikrai ne o kur baltas sluoksnis toks kitoks jausmas, bet nepasakyciau kad kanda g.gif

kalbu apie sita savo muila-skreba
user posted image
siaip muilas kietas, nesisnarglioja, putoja puikiai g.gif

padekit kuo nors ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Su receptu lyg ir viskas tvarkoj. Aš tavo vietoje kitą kartą kilstelčiau pariebinimą, o šitą muilą tiesiog palikčiau ilgiau pasibrandinti. Manau, kad po kelių savaičių papildomo džiovinimo jis būtų švelnesnis.
Man taip buvo su pirmaisiais mano muilais, atrodo, lyg ir viskas gerai, bet man jie vis vien savotiškai sausino rankas. Užtad kai po kelių mėnesių vėl pabandžiau juos duše, visai kitas jausmas. Dabar sėkmingai naudojam juos rolleyes.gif Kai kuriems muilams tiesiog neužtenka tų keturių savaičių. Aš apskritai esu linkusi džiovinti kiek įmanoma ilgiau. Visiškai kitoks muilas gaunasi po, tarkime, 3-6 mėnesių džiovinimo.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 23, 12:53)
Su receptu lyg ir viskas tvarkoj. Aš tavo vietoje kitą kartą kilstelčiau pariebinimą, o šitą muilą tiesiog palikčiau ilgiau pasibrandinti. Manau, kad po kelių savaičių papildomo džiovinimo jis būtų švelnesnis.
Man taip buvo su pirmaisiais mano muilais, atrodo, lyg ir viskas gerai, bet man jie vis vien savotiškai sausino rankas. Užtad kai po kelių mėnesių vėl pabandžiau juos duše, visai kitas jausmas. Dabar sėkmingai naudojam juos  rolleyes.gif Kai kuriems muilams tiesiog neužtenka tų keturių savaičių. Aš apskritai esu linkusi džiovinti kiek įmanoma ilgiau. Visiškai kitoks muilas gaunasi po, tarkime, 3-6 mėnesių džiovinimo.


Labas, Evah,
matau, kad sedi nete, tai užklausiu tavęs. Ar kada bandėt į muilą dėl kvapo dėti ne e.a., o aromatinius ekstraktus, tokius kaip pvz. aroma-zone turi (http://www.aroma-zone.com/aroma/extraits_aromatiques.asp#EA_coco0)? Jie 100 proc. natūralūs. Norėčiau pakvepint kitą kartą vaikų muilą, nes eterinius al. į vaikiškus bijau dėti.
kaip jie elgiasi muile? Ar nesutraukia muilo masės?
Dėkui, už atsakymą!
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 23, 11:53)
Su receptu lyg ir viskas tvarkoj. Aš tavo vietoje kitą kartą kilstelčiau pariebinimą, o šitą muilą tiesiog palikčiau ilgiau pasibrandinti. Manau, kad po kelių savaičių papildomo džiovinimo jis būtų švelnesnis.
Man taip buvo su pirmaisiais mano muilais, atrodo, lyg ir viskas gerai, bet man jie vis vien savotiškai sausino rankas. Užtad kai po kelių mėnesių vėl pabandžiau juos duše, visai kitas jausmas. Dabar sėkmingai naudojam juos  rolleyes.gif Kai kuriems muilams tiesiog neužtenka tų keturių savaičių. Aš apskritai esu linkusi džiovinti kiek įmanoma ilgiau. Visiškai kitoks muilas gaunasi po, tarkime, 3-6 mėnesių džiovinimo.

tada bandysiu dar brandinti, o jei nieks nepasikeis turesit mokint mane kaip perlydyt doh.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 02 23, 13:20)
tada bandysiu dar brandinti, o jei nieks nepasikeis turesit mokint mane kaip perlydyt doh.gif
aciu 4u.gif


Suprara,
aš bandžiau perlydyt muilą. Pasakysiu, kad geriau to nedaryti, nes tekstūra nebus tokia, kaip pirminio muilo. Tik atlikus šią prcedūrą radau keletą patarimų:
Iš vakaro užmerkti drožles. 454 g muilo imama 340 g distiliuoto vandens. Aišku visu vandeniu nakčiai neužmerk, palik lydymuisi. O po to gerą mintį aptikau, kad siūlo dėti į kepimo rankovę ir virti puode. Taip muilo nepritrauks, jį bus galima švelniai pamaigyti, sutraiškyti rankom gabaliukus neištirpusius, po to lengviau išpilstyti (tik gerai galiukus sutvirtink). į šias drožles prieš virinimą supilk reikiamą kiekį aliejaus ar kitų reikiamų priedų.
Man gavosi toks plastelininis muilas. Jau galvojau reiks išmest. Įdėjau į forma, bet tik po 2 d. kazkiek sukietėjo. Supjausciau. Pastebėjau, kad toks muilas gali gautis su oro tarpukais. Pasistenk sudejus į forma gerai supresuot. O pjaustyk didesniais gabaliukais. Aišku, ilgiau džius (apie 2 men.), bet kadangi džiūnant toks muilas traukiasi, raukšlėjasi, tai galėsi gabaliukus padailint vėliauir nesigaus miniatiūriniai. Sėkmės.
Aš perlydyčiau dar kartą tik norėdama išbandyti lydyti kepimo rankovėje... O jei per daug šarmo recepte buvo, tai vistiek, jei liktu neišsilydžiusių gabaliukų, jie būtų šarmingi...

Tikiuosi, paskaičius apie mano patirtį nutarsi, jog geriau palikti savo muiliukus ramiai dar pasibrandinti smile.gif ...
Aš kitų taip pat neklausiau, bet tik iš smalsumo, nes norėjau išbandyt tą procedūrą wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joliux2: 23 vasario 2011 - 12:45