Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

suprara, bičių vaškas pakietintų muilą.
O kiek alyvuogių aliejaus procentais dedat? Gali būti, kad pas jus išeina beveik vadinamas Bastilijos muilas (bastard+castile=bastile biggrin.gif) t.y. muilas, kurio didžiąją dalį sudaro alyvuogių aliejus. Pabandykit truputį pažaisti su soapcalc, būtent bandant pasiekti aukštesnius skaičius kietumo skiltyje. Greičiausiai, kad tiesiog jūsų receptas per "minkštas", aliejai nesubalansuoti.
Kad muilas būtų kietesnis, nesisnarglėtų, greičiau džiūtų, aš mėgstu kakavos sviestą ir/arba palmių aliejų recepte. Ir apskritai naudoju nemažai sviestų ir kietų aliejų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 21 vasario 2011 - 23:54
Evah, gal galėtum išduoti, kiek procentais dedi kietųjų aliejų/sviestų???? Smalsu labai mirksiukas.gif Ir ar laikaisi 60:40 procentų santykio??? o gal ir kitos darbštuolės pakomentuotų??? mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
vasario 15d. užmaišiau:
Kokoso aliejus 200 ml
Alyvuogių aliejus 1000 ml
NaOH 55 ml
H2O 250 ml.
plius dar supyliau kelis ml Maximoje pirkto citrinų aromatinio aliejaus...
Pėdsakas atsirado po kokių trijų min., nesisluoksniavo.
Po paros išėmiau iš formelių, labai gerai putojo ir karto,
tik minkštas dar ir šiandien...prausia gerai (maudžiausi), o kada sukietės, neaišku smile.gif (kvapo citrinų neliko visai )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saule25: 22 vasario 2011 - 10:23
QUOTE(Saule25 @ 2011 02 22, 11:20)
vasario 15d. užmaišiau:
Kokoso aliejus 200 ml
Alyvuogių aliejus 1000 ml
NaOH 55 ml
H2O 250 ml.
plius dar supyliau kelis ml Maximoje pirkto citrinų aromatinio aliejaus...
Pėdsakas atsirado po kokių trijų min., nesisluoksniavo.
Po paros išėmiau iš formelių, labai gerai putojo ir karto,
tik minkštas dar ir šiandien...prausia gerai (maudžiausi), o kada sukietės, neaišku smile.gif (kvapo citrinų neliko visai )

kaip tai maudėtės? O brandinot tik savaitę? Minkštas dėl to, kad trumpai brandinosi. Alyvuogėms kuo ilgiau, tuo geriau. Pvz. aš tik dabar pradėsiu naudot alyvų muila, kuri dariau lapkričio mėn. (man ir dabar įmanoma jį pasmulkint, padailint formą dėl pakankamo minkštumo). O su citrinų ea visada taip buna. Jis linkes nugaruoti. Reikia jį ,,užfiksuoti" , pvz. bemzoine derva, nes tai ,,viršutinės" natos aromatas. Be to, kaip pastebėjau ,,Mėtos" ea prasčiau laikosi. O Maximoje buvau pastebėjusi būtent tokių...
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 21, 23:51)
suprara, bičių vaškas pakietintų muilą.
O kiek alyvuogių aliejaus procentais dedat? Gali būti, kad pas jus išeina beveik vadinamas Bastilijos muilas (bastard+castile=bastile  biggrin.gif) t.y. muilas, kurio didžiąją dalį sudaro alyvuogių aliejus. Pabandykit truputį pažaisti su soapcalc, būtent bandant pasiekti aukštesnius skaičius kietumo skiltyje. Greičiausiai, kad tiesiog jūsų receptas per "minkštas", aliejai nesubalansuoti.
Kad muilas būtų kietesnis, nesisnarglėtų, greičiau džiūtų, aš mėgstu kakavos sviestą ir/arba palmių aliejų recepte. Ir apskritai naudoju nemažai sviestų ir kietų aliejų.

aciu uz issmu paaiskinima 4u.gif
as alyvuogiu nemazai dedu.. apie 50proc. o sviestu nenaudojus, tik kokosu ir palmiu aliejus is "kietesniuju" alieju, gal todel ir snarglejasi..
bet pats muilas tai buna kietut kietutelis, neperpjausi jau sudziuvusio..
Papildyta:
QUOTE(Saule25 @ 2011 02 22, 10:20)
vasario 15d. užmaišiau:

as anksciausiai po menesio paimu pabandyti muila doh.gif
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 02 22, 11:13)
kaip tai maudėtės? O brandinot tik savaitę? Minkštas dėl to, kad trumpai brandinosi. Alyvuogėms kuo ilgiau, tuo geriau. ...

toks klausimas buvo: kodėl snarglėjasi???
surašiau, ką dėjau..ir koks rezultatas smile.gif minkštas jis pas mane - kaip plastilinas,
gal ir sukietės, bet esmė: iš karto buvo putojantis ir normaliai galima praustis, nesigleivėja.
Atsakyti
QUOTE(Saule25 @ 2011 02 22, 12:39)
toks klausimas buvo: kodėl snarglėjasi???
surašiau, ką dėjau..ir koks rezultatas smile.gif minkštas jis pas mane - kaip plastilinas,
gal ir sukietės, bet esmė: iš karto buvo putojantis ir normaliai galima praustis, nesigleivėja.

Sukietės tikrai, tik kantrybės....
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 02 22, 12:39)
Sukietės tikrai, tik kantrybės....

aciuks.gif
Atsakyti
Ugniux, pas mane išeina 49proc. skystų aliejų ir 51proc. kietų. Bent jau dabar testuojamam recepte biggrin.gif

O čia praeitos savaitės pasižaidimai. Vis dar negaunu progos padorioms fotosesijoms, tai vėlgi į trasą eina fotkės ekspromtu telefonu doh.gif Neturiu aš kantrybės laukt nepasirodžius.

user posted image

Kavos ir lazdyno riešutų muilas, aišku, virtas su kava ir kavos tirščiais
user posted image

Gardenijų muilas. Šitas FO (fragrance oil) labai nenorėjo su manim draugauti, jau mėgino atsiskyrinėti ir gadinti man nuotaiką, bet galiausiai susitvarkiau aš su juo. Labai myliu gardenijas, labai nemyliu gardenijų absoliuto kainų biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Evah, prabangu smile.gif jei ne paslaptis, kokia gabaliuko savikaina gaunas?
Atsakyti
Ievulyte, tiesą sakant, šių neskaičiavau savikainos. Bet fo kainos netgi žemesnės nei eterinių aliejų, tad stipriai niekas ir nepasikeitė. Absoliuto nenaudojau, 25ml pigiausiai atsieitų 40 dolerių. Dar reiktų pridėt siuntimo kainą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 22, 18:53)
Ugniux, pas mane išeina 49proc. skystų aliejų ir 51proc. kietų. Bent jau dabar testuojamam recepte  biggrin.gif

O čia praeitos savaitės pasižaidimai. Vis dar negaunu progos padorioms fotosesijoms, tai vėlgi į trasą eina fotkės ekspromtu telefonu doh.gif Neturiu aš kantrybės laukt nepasirodžius.

user posted image

Kavos ir lazdyno riešutų muilas, aišku, virtas su kava ir kavos tirščiais
user posted image

Gardenijų muilas. Šitas FO (fragrance oil) labai nenorėjo su manim draugauti, jau mėgino atsiskyrinėti ir gadinti man nuotaiką, bet galiausiai susitvarkiau aš su juo. Labai myliu gardenijas, labai nemyliu gardenijų absoliuto kainų  biggrin.gif
user posted image

Niu laaabai gražu...
keletas klausimeliu. O kaip tokie, jei nepaslaptis, margi gaunas? dalini porcija į 2 dalis ir paskui vina ant kitos užpili? ir tas gardenijų su juostele? ir kokiu būdu su tuo FO kovojai? intensyviai maišei ar kaio tik kuo greičiau į forma stengeisi supilti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joliux2: 22 vasario 2011 - 19:42