Sveikos
oi, žiūriu, gyvenimas čia verda Atrodo, kad jau baigia ir man pribręsti muilo virimas, vaikai link sveikimo.
Gaminau paskutinįkart iš kiaulės taukų, tai kiek nusivyliau... jokių didelių burbulų.. Negali sakyt, plauna, bet tikrai nėra skalsus ir su dideliais burbulais... Maniau, bus toks virtuvėje naudotinas, kietas, skalsus, bet.
Klausykit, o kaip jum soapcalc??? nu kažkaip man muilai gaunasi šarminiai per daug - ph apie 9. Gal aš čia ką nors netinkamai darau??? Pirmus kartus pasižaidžiau, o dabar jau noriu vien iš gerų aliejų gamintis
klausykit, darbštuolytės, nu niekur nerandu, berods kad kalbėjot, kur perkate Lietuvoje raudonuju palmių aliejų????
Namie gaminto muilo ph ir bus apie 9-10, negali jis būti neutralus Aš naudoju soapcalc visada, jokių skundų neturiu.
Sveiki o galima išvirti paprastą muilą be priedų, o po to jį išlydyti, dėti kavą, žoleles ir kitus priedus?
Susidėliojusi mozaika, galima, tik šaltuoju būdu išvirtas muilas labai sunkiai lydosi, išvirus nelabai gražiai atrodo, traukiasi. Dažniausiai perlydymo imamasi tik su tikrai nepavykusiu muilu, kai nebėra kur dingti.
Kur kas paprasčiau būtų kavą, žoleles ir kitus priedus dėti iš karto, verdant patį muilą
Kur kas paprasčiau būtų kavą, žoleles ir kitus priedus dėti iš karto, verdant patį muilą
QUOTE(Evah @ 2011 02 18, 21:54)
Susidėliojusi mozaika, galima, tik šaltuoju būdu išvirtas muilas labai sunkiai lydosi, išvirus nelabai gražiai atrodo, traukiasi. Dažniausiai perlydymo imamasi tik su tikrai nepavykusiu muilu, kai nebėra kur dingti.
Žinau, kad paprasčiau, bet pati bijau virt, o nagus prikišt vistiek norisi
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2011 02 18, 19:40)
Sveiki o galima išvirti paprastą muilą be priedų, o po to jį išlydyti, dėti kavą, žoleles ir kitus priedus?
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2011 02 18, 20:28)
Žinau, kad paprasčiau, bet pati bijau virt, o nagus prikišt vistiek norisi
jei jau taip nori pirikišti nagus -tai pirk normalią bazę, tam muilas nėra reikalingas
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 19, 10:48)
jei jau taip nori pirikišti nagus -tai pirk normalią bazę, tam muilas nėra reikalingas
tai kad norėjau ne pramoninio produkto, o pagaminto rankomis
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2011 02 19, 09:16)
tai kad norėjau ne pramoninio produkto, o pagaminto rankomis
na taip, aš nesupantu polinkio galindi gerus daiktus, jei jau nori kažko tikro savo rankom -tai darai muilą nuo pagrindų, jei nori tik šiek tiek pasižaisti - perki muilo bazę. Natūralaus muilo perlydimas - tai muilo gadinimas, nes jį reikia skiesti su vandeniu, sunkiai lydosi, tada priidėjus tų priedų ne visada gaunasi gražios konsistencijos ir t.t. - negi nėra kaip prasmingiau praleisti laiko
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 19, 11:40)
na taip, aš nesupantu polinkio galindi gerus daiktus, jei jau nori kažko tikro savo rankom -tai darai muilą nuo pagrindų, jei nori tik šiek tiek pasižaisti - perki muilo bazę. Natūralaus muilo perlydimas - tai muilo gadinimas, nes jį reikia skiesti su vandeniu, sunkiai lydosi, tada priidėjus tų priedų ne visada gaunasi gražios konsistencijos ir t.t. - negi nėra kaip prasmingiau praleisti laiko
Tai aš tam ir klausiu, kad sužinočiau, ar realus tas mano noras ar visiška nesąmonė
dėl ph supratau. Ačiū. O nieks man neatsakys, kur perkate raudonųjų palmių aliejų???
Susideliojusi mozaika, pritariu kunigundai, tikrai neverta taip daryti. Juk yra dabar gerų bazių, pasiieškok ir leisk fantazijai trykšti per kraštus Sėkmės Tik tada jau rankdarbių temoje pasiieškok muilininkių, ten rasi daug geros info
Susideliojusi mozaika, pritariu kunigundai, tikrai neverta taip daryti. Juk yra dabar gerų bazių, pasiieškok ir leisk fantazijai trykšti per kraštus Sėkmės Tik tada jau rankdarbių temoje pasiieškok muilininkių, ten rasi daug geros info
QUOTE(Ugniux @ 2011 02 19, 14:39)
dėl ph supratau. Ačiū. O nieks man neatsakys, kur perkate raudonųjų palmių aliejų???
Ieškojau, du kartus pirkau atseit bazę, o ten pasirodo paprastas muilas be priedų