Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Evah @ 2011 02 15, 20:36)
Daddygirl, nu vat aš irgi prisiskaičiau atsiliepimų apie kokosinius, tai dabar laukiu nesulaukiu kol tos savaitės praeis  doh.gif

tik jie susinaudoja greiciau. ir neturi 'riebumo/kremiskumo' puta (lyginant su kt).
zodziu, ziurint kas kam patinka.
man patinka burbuliukai biggrin.gif
Atsakyti
Laba,

Evah labai grazus muilai wub.gif spalva labai silta wub.gif as ieskau to pjautuvo sausainiams biggrin.gif ir niekur nerandu doh.gif bet jis vaizda tikrai labai gera duoda thumbup.gif
Atsakyti
Evah thumbup.gif šaunus muiliukai

nu ir mane sudomino tas kokosinis, g.gif gal reiks pabandyti
Atsakyti
Evah, labai gražiai tavo kokosinukai atrodo thumbup.gif Sakykit, kažkur skaičiau, kad kokosų aliejų reikia būtinai maišyti su kitais aliejais, darant muilą, nes kitaip labai odą sausins. O čia supratau, kad Evah iš 100 proc kokosų aliejaus muilą virė g.gif Kaip čia iš tikro yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agee: 16 vasario 2011 - 11:10
Taip, jeigu 100proc. kokosinį muilą virtumėte su įprastu 5-8proc. "pariebinimu", jis labai, labai sausintų odą. Užad jis bus puikus muilas, jei pariebinimą pakeltumėt iki 20proc. wink.gif
Kai kur skaičiau, kad toks kokosinis (o ypač su pienu) netgi veidui labai puikiai tinka. Išbandysiu saviškį su medum ir pienu, pranešiu rezultatus biggrin.gif
Atsakyti
Evah, lauksiu bandymo rezultato smile.gif
O aš kątik išsiviriau savo antrąjį muilą ax.gif Dariau iš alyvuogių ir kokosų aliejų ir bičių vaško. po to į vieną dalį įmaišiau medaus, į kitą žaliojo molio. Žiūrėsiu kas gausis.
O į savo pirmąjį muilą jaučiu, kad per daug eterinių aliejų įpyliau doh.gif Nes toks stiprus kvapas eina. Kai pjausčiau muilą, tai net galvą įsiskaudo. Kaži, ar bręstant muilui, eterinio aliejaus kvapas nugaruoja? Pyliau po 10 ml kiparisų bei mėtinio eukalipto aliejų (muilo gavosi 870 g).
Atsakyti
Pats kiekis eterinių aliejų nėra per didelis, tiesiog patys aliejai ne iš lengvųjų rolleyes.gif Gal truputį ir pašvelnės kvapas, bet aš per daug nesitikėčiau. Kai kurių aliejų reikia pilti daugiau, kai kurių kaip tik - vos vos. Labai skiriasi jie tarpusavyje pagal kvapo stiprumą muile.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 16 vasario 2011 - 15:00
QUOTE(agee @ 2011 02 16, 13:00)
Kaži, ar bręstant muilui, eterinio aliejaus kvapas nugaruoja?

taip, zinoma
Atsakyti
Nufotografavau savo pirmąjį muilą - tą, kuris stipriai eukaliptais kvepia rolleyes.gif Iš tikro spalva yra labiau oranžinė:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 02 15, 21:17)
Turiu klausimą vieną, gal kas atsakys: ar natūraliam bičių vaškui reikia skaičiuoti saponifikaciją (tikiuosi teisingai išsireiškiau), ta prasme, ar jam reikia NaOH, kad susimuilintų? Šiaip naudojuos soapcalc, bet ten lentelėj nerandu bičių vaško. Ačiū  4u.gif

toje lenteleje biciu vaskas - beeswax wink.gif

dar klausimukas, jei darant muila su medumi,tai medu jau reikia ideti kai jau dedami eteriniai aliejai ir kiti priedai, ta prasme kai jau pedsakas atsirades?

aciu uz atsakyma nesupykit jei kvailas klausimas nes tik pradedancioji vireja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(v&g&d @ 2011 02 17, 10:48)
toje lenteleje biciu vaskas - beeswax wink.gif

dar klausimukas, jei darant muila su medumi,tai medu jau reikia ideti kai jau dedami eteriniai aliejai ir kiti priedai, ta prasme kai jau  pedsakas atsirades?

aciu uz atsakyma nesupykit jei kvailas klausimas nes tik pradedancioji vireja blush2.gif

medu dekite i pedsaka, pries tai pasildziusi karsto vandens voneleje, kad suskystetu.

Evah, o kiek galioja toks muiliukas su 20 proc pariebinimu? Idomu, kiek galioja muilas su 5-8 proc pariebinimu? g.gif
Atsakyti
Ievulyte, labai nuo pačių aliejų priklauso, kiek muilas "laikysis". Aš pradėjau vengti aliejų su trumpu galiojimo laiku, nors kol kas nė vienas iš mano per daugiau nei metus virtų muilų nerodo jokių gedimo požymių. Kokosų aliejus turėtų laikytis neblogai.
Manau, kad geriausias būdas nustatyti, kiek "galios" jūsų muilas yra pasilikti po vieną muiliuką iš kiekvienos partijos ir stebėti smile.gif

Atsakyti