Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 11, 22:10)
o jūs iš vis mokyklą baigėte? nes pasisakymai ir klausimai kelia rimtų abejonių  g.gif

iš kur mums žinoti ką ir iš ko tu darai ir ko ten dėjai - gal turėtume nuspėti  blink.gif

o ką? išsilavinimas neleidžia nuspėti?
Ačiū D., kad yra ir daugiau forumų,
nes čia tai net žodžio pasakyti negalima...
Atsakyti
Tikrai cia baisu jau ir kazka parasyti doh.gif ir kodel zmones mano, kad jie yra virsesni uz kitus ir gali kitus izeidineti doh.gif
Atsakyti
Oh, kokia "šilta" atmosfera čia rolleyes.gif

Taip, muilo virimas yra pavojingas hobis. Ir iš tikro, kaip kažkas sakė, jeigu pradėdama būčiau žinojusi tiek, kiek žinau dabar apie tai, turbūt net nebūčiau pradėjusi. Bet pradėjau ir nustoti tikrai neplanuoju, nes "užibau" ir beproto mėgstu šitą užsiėmimą. Stengiuosi imtis visų įmanomų atsargumo priemonių, kad apsisaugot. Užtad mano šeima, draugai ir pažįstami gali naudoti namuose pagamintą muilą.

Į diskusijas apie tai, kad natūralaus muilo nebūna, nesileisiu. Kiekvienas natūralumą suprantame skirtingai. Aš namie virtą muilą laikau natūraliu, tačiau kuo toliau, tuo labiau to žodžio vengiu. Kai kurie žmonės tiesiog mėgsta kabinėtis ir užsipuldinėt.

Kaip ten bebūtų, manau pats metas grįžti prie pačio muilo. Praeitą savaitę kaip tik išsiviriau porą mažų partijų 100proc. kokosų aliejaus muilo. Nekantravau, kol gausiu progą padoriai nufotografuoti, tai nupyškinau tiesiog telefonu biggrin.gif
Muilai gana paprasti, be jokio "wow" efekto, bet turiu įtarimą, kad bus labai malonūs vonioje rolleyes.gif

Su avižomis, ožkos pienu ir medumi. Taip sakant, tradicinis OMH biggrin.gif
user posted image

Mėtų-Levandų su ožkos pienu ir mėlynuoju moliu. Mėlynasis molis labiau žalias, nei mėlynas biggrin.gif
user posted image

Ir visa gauja
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 15, 10:45)
Ir visa gauja
user posted image

Evah,
jeigu ne paslaptis - kuo pjaustai ir į kokius indus supili savo muiliukus?
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 15, 10:45)
Praeitą savaitę kaip tik išsiviriau porą mažų partijų 100proc. kokosų aliejaus muilo. Nekantravau, kol gausiu progą padoriai nufotografuoti, tai nupyškinau tiesiog telefonu biggrin.gif

bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Tyra Situacija, pilstau į medines formas, tokias pailgas, namuose gamintas. O pjaustau tiesiog va tokiu daiktu. Draugė padovanojo, kad daugiau sausainių kepčiau laugh.gif Vat jums ir sausainiai.
Atsakyti
Atsiprasau is kart uz kvaila klausima, tema perzvelgiau, bet neradau -
kuo "sarminis" skiriasi nuo siaip muilo? 4u.gif Ar galetu man kas nors paprastai paaiskinti, as didele chemike nesu tongue.gif
Atsakyti
Shana, jeigu paprastai, tai visų pirma jis paprasčiausiai natūralesnis. Muilo išvirti galima labai įvairaus, pritaikyti odos tipams - pavyzdžiui, labai švelnų muilą jautriai odai, labiau valantį riebiai ir pan. Ir namuose virtas muilas (nes paprasti parduotuviniai irgi yra "šarminiai", tik iš pigių aliejų ir su daug sintetikos) neišsausina odos, jeigu tinkamai išvirtas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 02 15, 17:53)
Shana, jeigu paprastai, tai visų pirma jis paprasčiausiai natūralesnis. Muilo išvirti galima labai įvairaus, pritaikyti odos tipams - pavyzdžiui, labai švelnų muilą jautriai odai, labiau valantį riebiai ir pan. Ir namuose virtas muilas (nes paprasti parduotuviniai irgi yra "šarminiai", tik iš pigių aliejų ir su daug sintetikos) neišsausina odos, jeigu tinkamai išvirtas smile.gif

Aciu uz paaiskinima.
Man pasidare idomu, nes cia parduotuvese gali nusipirkti muilo, sarminio, padaryto tik is alyvuogiu aliejaus ir sarmo, jis tokios nei skystos ne kietos konsistencijos, kaip pasta kokia. Senos ispanes ji vadina "de toda la vida", cia butu kaip "padarytas po senovei". As ji perku, naudoju pvz kai skalbiu ka nors rankom, ir pastebejau, kad rankos lieka tiesiog superines, kaip pakremuotos, pamaitintos bigsmile.gif 4u.gif
Del to atradus temele sugalvojau pasiklausti 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausimą vieną, gal kas atsakys: ar natūraliam bičių vaškui reikia skaičiuoti saponifikaciją (tikiuosi teisingai išsireiškiau), ta prasme, ar jam reikia NaOH, kad susimuilintų? Šiaip naudojuos soapcalc, bet ten lentelėj nerandu bičių vaško. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 02 15, 20:17)
Turiu klausimą vieną, gal kas atsakys: ar natūraliam bičių vaškui reikia skaičiuoti saponifikaciją

taip
Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2011 02 15, 15:52)
Atsiprasau is kart uz kvaila klausima, tema perzvelgiau, bet neradau -
kuo "sarminis" skiriasi nuo siaip muilo? 4u.gif Ar galetu man kas nors paprastai paaiskinti, as didele chemike nesu tongue.gif

muilas (bet koks) yra sarminis.

visi kiti prausikliai (nors ir gabaliniai) nera muilai - tai tiesiog sintetiniai prausikliai.
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 02 15, 09:45)
porą mažų partijų 100proc.

atrodo sauniai thumbup.gif

man kokoso muilai tarp megstamu smile.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Saule25 @ 2011 02 12, 08:12)
o ką? išsilavinimas neleidžia nuspėti?
Ačiū D., kad yra ir daugiau forumų,
nes čia tai net žodžio pasakyti negalima...

oi nu baikit biggrin.gif
ir vel asmeniskumai, uzsigavimai.. smile.gif
aciu sakykit uz gauta info.
bent as taip daryciau ir darau.

Atsakyti
Daddygirl, nu vat aš irgi prisiskaičiau atsiliepimų apie kokosinius, tai dabar laukiu nesulaukiu kol tos savaitės praeis doh.gif
Atsakyti