Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Daddygirl @ 2011 02 09, 21:07)
.. kas?
as senokai gaminu skysta. (bet negaleciau pasigirti, kad jis man taip pat prognozuojamai sekas kaip kietas smile.gif)

gal gali trumpai nupasakoti gaminimo procesa? ar jis toks pats kaip kieto muilo tik kad ne natrio o kalio sarmas dedasi g.gif
ir kur perki kalio hidroksida? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 02 08, 13:52)
radau bet Vilniuj doh.gif  pristatymas 15Lt+PVM

adresas ir firma?

QUOTE(LauGėlė @ 2011 02 09, 21:37)
bet kad kilogramais pirkti tai jau beprotyste, sako negaliu patiket, kad taip paprastai parduoda bet kam...

LT šios medžiagos pirkimas yra kontroliuojamas, tai nėra taip,kad atėjau nusipirkau viso gero. Reikia turėti asmens dokumentą, jie nusirašo asmens duomenis. ir kilogramais perka nebent jau rimtos vyrėjos, kurios gal turi tam tinkamas sąlygas, o ne tos, kurios savo mažoms reikmėms. Manau baisiai neprotinga virti muilą dideliais kiekiais savo, tam nepritaikytoje, virtuvėje. Vis tik turi būti super duper ventiliacija, kad kaip galima geičiau visi garai išeitų ir jų kuo mažiau būtų įkvepiama. Ir rūbus reikia turėti tinkamus ir pan.

QUOTE(suprara @ 2011 02 10, 08:27)

UK
Atsakyti
Man tai kilo klausimas. Kiek as cia skaitau, tai jei muilas gaminamas tiesiai su sarmu, tai jau jis naturalus, ekologiskas ir t.t., o jei is muilo bazes, tai jau nenaturalus, man idomu, kurioj vietoj muilas praranda savo naturaluma, jei as pvz, darau is muilo bazes (ne parduotuvines, o zmogaus, kuris gamina sarmas+aliejus), as gi nieko nei atimu is jo, o priesingai pridedu dar visokiu alieju, nuoviru ir t.t. tikiu, jei is parduotuvinio muilo perlydai, tai ten naturalumo nerasi, bet kuom nenaturalus muilas is muilo bazes, juk tai tas pats, kas gaminti su sarmu, tik as ji perlydysiu, pridesiu savo norimu priedu...Prasau tik paaiskinti, o ne pulti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 10, 08:56)
LT šios medžiagos pirkimas yra kontroliuojamas, tai nėra taip,kad atėjau nusipirkau viso gero. Reikia turėti asmens dokumentą, jie nusirašo asmens duomenis. ir kilogramais perka nebent jau rimtos vyrėjos, kurios gal turi tam tinkamas sąlygas, o ne tos, kurios savo mažoms reikmėms. Manau baisiai neprotinga virti muilą dideliais kiekiais savo, tam nepritaikytoje, virtuvėje. Vis tik turi būti super duper ventiliacija, kad kaip galima geičiau visi garai išeitų ir jų kuo mažiau būtų įkvepiama. Ir rūbus reikia turėti tinkamus ir pan.
UK

Na, paso duomenu nurasymas joks kontroliavimas, juk zmones buitinems reikmems, kad ir muilo gaminimui isigyja ne po kelis gramus, o po kelis simtus, o tai juk pavojingas elementas...taip buvau uzsidegus gaminti pati su sarmu, bet po pokalbio su kolege, dar paskui susiradus info apie natrio hidroksida ir paskaicius apie pavojus ir ligas, kurias gali sukelti, issigandau.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LauGėlė: 10 vasario 2011 - 09:14
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 10, 08:56)
adresas ir firma?

http://www.eksparas.lt/
Atsakyti
QUOTE(LauGėlė @ 2011 02 10, 09:09)
Man tai kilo klausimas. Kiek as cia skaitau, tai jei muilas gaminamas tiesiai su sarmu, tai jau jis naturalus, ekologiskas ir t.t., o jei is muilo bazes, tai jau nenaturalus, man idomu, kurioj vietoj muilas praranda savo naturaluma, jei as pvz, darau is muilo bazes (ne parduotuvines, o zmogaus, kuris gamina sarmas+aliejus), as gi nieko nei atimu is jo, o priesingai pridedu dar visokiu alieju, nuoviru ir t.t. tikiu, jei is parduotuvinio muilo perlydai, tai ten naturalumo nerasi, bet kuom nenaturalus muilas is muilo bazes, juk tai tas pats, kas gaminti su sarmu, tik as ji perlydysiu, pridesiu savo norimu priedu...Prasau tik paaiskinti, o ne pulti smile.gif
Papildyta:
Na, paso duomenu nurasymas joks kontroliavimas, juk zmones buitinems reikmems, kad ir muilo gaminimui isigyja ne po kelis gramus, o po kelis simtus, o tai juk pavojingas elementas...taip buvau uzsidegus gaminti pati su sarmu, bet po pokalbio su kolege, dar paskui susiradus info apie natrio hidroksida ir paskaicius apie pavojus ir ligas, kurias gali sukelti, issigandau.... doh.gif

paso duomenų nurašymas yra viena iš kontrolės formų, nes perkant alkoholį ar cigaretes to nėra prašoma. Perkant ginklus yra sava kontrolė ir t.t..
Yra skirtingos kontrolės formos, jei tau nepatinka - inicijuokite, kad šią priemonę iš vis uždraustų prekiauti ir tik chemikai galėtų jos nuvogti saviems doh.gif
nesupantu kodėl daroma problema lygioje vietoje, juk tai nėra masinio naikinimo ginklas, jos neperka bet kas ir bet kam ir tonom. jei perka muilui - tai 99,9 procentais suvokia ir riziką. Kita vertus, pardavėjas, prieš parduodamas tokį produktą taip pat privalo įspėti apie visas atsargumo priemones, o jei žgus jomis nesivadovauja - tai jau jo protelio reikalas. Neįmanoma apsaugoti visų nuo jų pačių.

ojei ojei, kiek daug makalynės čia sugebėta prirašyti

Pirma, muilo bazė muilo bazei nelygi - apie 95 proc muilo bazių nėra natūralios, nes jose daug chemijos privaryta, nors ji ir gaminta su šarmu.

Antra, 99.9 proc. perlydimui naudoja visokius aptas ir tindirindi, kur jokio natūralumo nėra.

Trečia, muilo bazės yra toks produktas, kuris puikiai lydosi ir į jį nereikia pilti nė lašelio vandens, užtenka tik įdėti kitų "pagardų". Visi kiti muilo gabalai, kuriuos reikia skiesti su vandeniu ir taip toliau, jau yra muilo pervirimas. Ir jei tas muilo gabalas yra natūralus - tai ir lydinys bus natūralus, nebent kokio brūdelio gamybos eigoje pati pridėsi.

ketvirta, muilo bazė yra muilo bazė, o muilas yra muilas. Viskas kas yra keletą kartų virinimama ir kaitinama visada praranda dalelę savo gerumo.

QUOTE(suprara @ 2011 02 10, 09:56)

a, maniau bus kur mieste, o čia jau Vilniaus apylinkės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 02 10, 10:45)
ojei ojei, kiek daug makalynės čia sugebėta prirašyti

as prasiau tik paaiskinti, o nepulti...
sekmes toliau jums sioje temoje, o as ieskosiu draugiskesniu vietu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LauGėlė: 10 vasario 2011 - 11:11
QUOTE(suprara @ 2011 02 10, 07:27)
gal gali trumpai nupasakoti gaminimo procesa? ar jis toks pats kaip kieto muilo tik kad ne natrio o kalio sarmas dedasi g.gif

esu ir as girdejus, kad gamina saltuoju, bet as nebandzius. as gaminu karstuoju budu. kaip rasiau, man skystas muilas sunkiau uz kieta gaminas tuo, kad nelabai prognozuojami rezultatai. kartais labiau patentinta, kartais maziau smile.gif
perku uk.
Papildyta:
QUOTE(LauGėlė @ 2011 02 10, 08:09)
Papildyta:

as jokio muilo nevadinu 'naturaliu'. (nu, nebent zinau, kad kalbu su tais, kurie supranta su kokiomis islygomis as ta zodi siuo atveju naudoju smile.gif).
visu pirma, man atrodo, jo negalima vadinti naturaliu del to, kad jo tokio naturaliai gamtoje nera. jis pagamintas zmogaus sujungiant tam tikras medziagas chem reakcijos pagalba - gaunama medziaga naturaliai gamtoje neegzistuoja.
nu ir antra, mes gaminanant naudojam laboratorijoje susintetinta sarma. (ir tas daznai sutinkamas 'musu muilai pagaminti vien is naturaliu medziagu' tiesiog juokingas ir klaidinantis teiginys, kaip mes visos zinom).

as sakyciau, kad muilas - naturalesnis nei kiti prausikliai, svelnesnis, sveikesnis.. ir t.t.

o kas geriau, muilas pagamintas is alieju / sarmo ar is bazes? man atrodo, tai priklausys nuo konkreciu sudeciu. nieko blogo su geros sudeties baze nera. privalumas tas, kad gali prigaminti ivairiu muilu mazais kiekiais. grozio prasme is bazes muilai irgi daznai pralenkia tuos is sarmo smile.gif

kunigunda uzsimine, kartais muilas parduodams kaip baze (taip pardavejas vadina tiesiog muila be priedu). tai nera tikra muilo baze, su juo gali buti sunku elgtis (t.y. muilai nesigaus tokie grazus kaip is muilo bazes).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 10 vasario 2011 - 19:01
QUOTE(LauGėlė @ 2011 02 10, 11:11)
as prasiau tik paaiskinti, o nepulti...
sekmes toliau jums sioje temoje, o as ieskosiu draugiskesniu vietu smile.gif

nepabek, kuo musu daugiau tuo smagiau mirksiukas.gif ne visos mes taip "astriai" pasisakom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 02 10, 18:54)
nu ir antra, mes gaminanant naudojam laboratorijoje susintetinta sarma. (ir tas daznai sutinkamas 'musu muilai pagaminti vien is naturaliu medziagu' tiesiog juokingas ir klaidinantis teiginys, kaip mes visos zinom).

http://lt.wikipedia....rio_hidroksidas - taigi, jokio SINTETINIMO.

aišku, aš ne fizikė ir ne chemikė, gal jau dabar ir sintetina iš naftos, pavyzdžiui ax.gif

esu dariusi muilus su baze (skaidria ir balta), bandžiau namų sąlygomis bazę pasidaryti - nesigauna, reikia pilti vandens tirpinant. Tai reiškia, kad į bazę pridėta visko sintetinio?
Atsakyti
QUOTE(Saule25 @ 2011 02 11, 11:18)
taigi, jokio SINTETINIMO.

nesupratau
Atsakyti
QUOTE(Saule25 @ 2011 02 11, 12:18)
http://lt.wikipedia....rio_hidroksidas - taigi, jokio SINTETINIMO.

aišku, aš ne fizikė ir ne chemikė, gal jau dabar ir sintetina iš naftos, pavyzdžiui ax.gif

esu dariusi muilus su baze (skaidria ir balta), bandžiau namų sąlygomis bazę pasidaryti - nesigauna, reikia pilti vandens tirpinant. Tai reiškia, kad į bazę pridėta visko sintetinio?

o jūs iš vis mokyklą baigėte? nes pasisakymai ir klausimai kelia rimtų abejonių g.gif

iš kur mums žinoti ką ir iš ko tu darai ir ko ten dėjai - gal turėtume nuspėti blink.gif
Atsakyti
Sveikos, aš irgi dažnai paskaitinėju šitą temutę ir net turėjau mintį pasigaminti šiek tiek muilo- galvojau pridėsiu gerų aliejų ir turėsiu tokio muilo, kur niekur kitur nerasi:super Bet kai paskaičiau daugiau informacijos ir irgi apie šarmą paklausiau chemikų , nuomonę pakeičiau. Man rodos muilą gali ramiai gaminti tik tie, kurie namie neturi nei mažų vaikų, katinų ir panašių gyventojų( tokių paprastai kambaryje neuždarysi), turi labai gerą ventiliaciją , erdves patalpas ir dar saugo kvėpavimo takus. Be to ir šarmo namuose, kuriuose yra vaikų ar gyvūnų, kad ir saugiausiai padėto, aš nedrįsčiau laikyti .Aišku, kai kurios virėjos verda ir nieko blogo nenutinka, bet kai aš tokia šik pik dėl saugumo, tai nutariau, kad čia tikrai ne man biggrin.gif Jau geriau atsisakyti kūrybinio malonumo ir tokio nusipirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DA_LI: 11 vasario 2011 - 23:04