Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 22, 00:21)
ka turit omeny? visi muilai griauzia.

Na, pavyzdžiui veidą prausiant su Druide muilu jis labai graužia akis, Urtekram - ne. Tai ir iškilo klausimas, nuo ko tai priklauso? g.gif
Atsakyti
Ačiū už pagyras 4u.gif
Su niekuo nedažiau ax.gif , tiesiog į pėdsaką vienur pyliau raudonųjų palmių aliejų, kitur avokadų (ta žalsva spalva). Tas labai tamsus tai kavos (puse vandens, puse kavos).
O muiliukas su taškučiais: tai įdėjau aguonų, į kitą jo pusę grikių medaus ir eukaliptų e.a. tikiuosi bus smagus pirteleje bigsmile.gif .
Aišku vyras išpeikė, kad tų spalvų nesumaišiau taip kaip Jus profesionalės rolleyes.gif

KLAUSIMĖLIS: tai ar išbluks spalvos? Esu mačiusi, kad kai pila kitą spalvą papurškia alkoholiu, kam jo reikia? Ar taip darot?
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 01 22, 09:37)
Na, pavyzdžiui veidą prausiant su Druide muilu jis labai graužia akis, Urtekram - ne. Tai ir iškilo klausimas, nuo ko tai priklauso? g.gif

sunku patiketi. tikras muilas griauzia akis, tai jo prigimty biggrin.gif ir to nepakeisi smile.gif
Atsakyti
Laba diena, visoms,
buvau dingus iš eterio, nes gaminau muila. Si karta labai stengiausi, receptūra pertikrinau per 4 skaičiuokles. Viskas gavosi fainai iki to momento kol supyliau eterinį aliejų. Ar Jums yra kada dėl to sutraukę (kaip į varškę) muilą?
Gerai, kad tik dalį ,,tešlos" kvėpinau, tai dalis muilo išgelbėta...
Ar gali būti, kad tai nutiko dėl per didelio kiekio eterinio aliejaus (į apytiksliai 500 g pyliau 15 ml)? nes kai išbandžiau nedidelyje kiekyje su nedaug ea, tai nieko nesutraukė.
Beje, gal per ilgai (nors atrodo normaliai) delsiau išpilstydama ir per daug energingai maišiau...

kokie jūsų patyrimai?
Atsakyti
Iškilo dar vienas klausimėlis ax.gif kai gauti baltą (baltenį) muilą? Kokių turi būti daugiau aliejų?
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 23, 11:52)
Laba diena, visoms,
buvau dingus iš eterio, nes gaminau muila. Si karta labai stengiausi, receptūra pertikrinau per 4 skaičiuokles. Viskas gavosi fainai iki to momento kol supyliau eterinį aliejų. Ar Jums yra kada dėl to sutraukę (kaip į varškę) muilą?
Gerai, kad tik dalį ,,tešlos" kvėpinau, tai dalis muilo išgelbėta...
Ar gali būti, kad tai nutiko dėl per didelio kiekio eterinio aliejaus (į apytiksliai 500 g pyliau 15 ml)? nes kai išbandžiau nedidelyje kiekyje su nedaug ea, tai nieko nesutraukė.
Beje, gal per ilgai (nors atrodo normaliai) delsiau išpilstydama ir per daug energingai maišiau...

kokie jūsų patyrimai?

o ten tikrai eterinis? tokius sposus fragrance aliejai megsta iskresti. su eteriniais man taip nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(mezgejyte @ 2011 01 23, 16:19)
Iškilo dar vienas klausimėlis  ax.gif  kai gauti baltą (baltenį) muilą? Kokių turi būti daugiau aliejų?

baltu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 23, 19:11)
o ten tikrai eterinis? tokius sposus fragrance aliejai megsta iskresti. su eteriniais man taip nebuvo.
Papildyta:
baltu wink.gif

Ten tikrai buvo ,,aromatic extract"... o tai tokiu atveju juos reikia išvis pamiršti, ar dėti labai mažai?

o bata spalva man gavosi darant muila iš kokosų ir kakavos sviesto, taip pat vien iš alyvų aliejaus (na pastarasis šiek tiek kreminis, dramblio kaulo atspalvio).
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 23, 21:11)
Ten tikrai buvo ,,aromatic extract"... o tai tokiu atveju juos reikia išvis pamiršti, ar dėti labai mažai?

Sintetinia eteriniai aliejai sutraukia muila. Rinkis natūralius, jie zymiai brangesni, taciau viskas pavyks garantuotai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(atograza @ 2011 01 24, 10:04)
Sintetinia eteriniai aliejai sutraukia muila. Rinkis natūralius, jie zymiai brangesni, taciau viskas pavyks garantuotai  mirksiukas.gif

Nesu tikra, ar ten tas ,,aromatic extract" tikrai sintetinis. Gal kas bandėt? Užsieny užmačiau vienoj prancūzų parduotuvėlėj ir nesusilaikiau. Tai ,,Lothantique" firmos aromatinis extraktas/koncentratas. Jį rekomendavo kvėpinti namams, voniai ar masažui...
Man patiko lotoso, santalo, baltojo muskuso kvapas, tad ir nusipirkau...
jis atrodo taip: http://www.donna-ann...rod/1463/g1.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joliux2: 24 sausio 2011 - 12:34
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 24, 12:32)
Nesu tikra, ar ten tas ,,aromatic extract" tikrai sintetinis.

Man patiko lotoso, santalo, baltojo muskuso kvapas, tad ir nusipirkau...

faktas, kad suvarškiavo muilą, įrodo, kad šitie ekstraktai yra sintetiniai. Ir rašo ant jų, kad tai yra aromatiniai ekstraktai, o ne eteriniai aliejai.

lotosas, santalas teoriškai gali būti ir natūralūs, nors netikiu, kad ši parduotuvė su sintetiniais kvėpikliais juos parduoda natūralius smile.gif Neteko niekad domėtis, kas yra muskusas? Kad jo gauti pavyktų nebent nelegaliai ir už beprotiškus pinigus? Kas yra baltasis muskusas? Kad tai yra totali sintetika ir koks jos galimas poveikis sveikatai? Patariu pasidomėti smile.gif
Atsakyti
... as beveik tikra, kad jis sintetinis, nes ir pavadinimas sako, kad cia "aromatinis ekstraktas", o ne eterinis aliejus, juolab, kad tau sutrauke muila, tai irodo, kad jis nera naturalus... Ateiciai, geriau venk neaiskiu kvapu, rinkis tai, kas yra patikima ir aiskiai ant etiketes parasyta mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba

QUOTE(mezgejyte @ 2011 01 21, 19:49)
tai va kazkas prase foto, kad spalvingesnis butu forumas  blush2.gif

labai faini muiliukai thumbup.gif as irgi jau ruosiuosi gaminti nauja partija ax.gif prisipirkau nauju alieju, formu, tai rankos niezti kaip noriu daryt biggrin.gif
Atsakyti