[quote=suprara,2011 01 15, 16:27]
Parodau savo antra partija bandziau maisyti 2 spalvas.. tik pamirsau EA su tais spalvu zaidimais imaisyti ir kaip dabar padaryt kad jie kvepetu
wau kaip grazu Kaip tu tas spalvytes išgavai? Ta ruda gal su cinamonu?
QUOTE(neriiinga @ 2011 01 15, 17:31)
wau kaip grazu Kaip tu tas spalvytes išgavai? Ta ruda gal su cinamonu?
aciu aha rudai spalvai dejau cinamono, norejau kakavos milteliu, bet neturejau.. o geltona tai pagal recepta gavosi nes recepte dejosi raudonuju palmiu aliejus
Supra, labai grazus tavo muiliukai
Norejau paklausti pazengusiu muilintoju kaip padaryti skaidru muila?
aciu, atograza
aciu, atograza
QUOTE(suprara @ 2011 01 15, 18:59)
Norejau paklausti pazengusiu muilintoju kaip padaryti skaidru muila?
aciu, atograza
aciu, atograza
kiek skaičiau , tai skaidrus muilai gaunasi gaminant juos iš glicerino ir pridedant alkoholio (etanolio), jis turi būti 80 laipsniu voltų , cukraus...šis gamybos būdas pakankamai pavojingas, nes alkoholis degus, patartina negaminti ant dujinės viryklės, turėti po ranka gesintuvą... dėl šių priežasčių būtent ir nesvajoju apie skaidrius muiliukus. O pagrindinis dalykas gamyboje yra, kad pagamini bazini muila, palieki 2 sav., po to susmulkini ir perlydymo metu (tam tikru laiku) sudedi alkoholi, kitus priedus... beje, labai sudėtinga pagaminti skaidrų muila. Jis vistike gali gautis drumstas...
Atsiprašau, jei prigasdinau, bet perpasakoju, ką esu skaičius...
Beje, o patarėjų dėl muilo pagerinimo nesulauksiu? labai laukčiau...
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 15, 18:50)
kiek skaičiau , tai skaidrus muilai gaunasi gaminant juos iš glicerino ir pridedant alkoholio (etanolio), jis turi būti 80 laipsniu voltų , cukraus...šis gamybos būdas pakankamai pavojingas, nes alkoholis degus, patartina negaminti ant dujinės viryklės, turėti po ranka gesintuvą... dėl šių priežasčių būtent ir nesvajoju apie skaidrius muiliukus. O pagrindinis dalykas gamyboje yra, kad pagamini bazini muila, palieki 2 sav., po to susmulkini ir perlydymo metu (tam tikru laiku) sudedi alkoholi, kitus priedus... beje, labai sudėtinga pagaminti skaidrų muila. Jis vistike gali gautis drumstas...
oho gal apsieisiu ir su neskaidriais muilais
as tai dar visai zalia muilintoja, nelabai ka galiu patarti..
QUOTE(Lailatina @ 2010 12 30, 15:01)
Beje, nerafinuotus aliejus laikykite saldiklyje ar bent saldytuve, kitaip gali apkarsti (kaip ir bet kuris naturalus produktas juk genda).
Nesusilaikiau, pamaciusi.
Tikra nesamone. Geros kokybes, nerafinuoto, ekologisko aliejaus kaip tik nereikia saldytuve laikyt, nes taps kietas. Geriausia laikyti sandariai uzdaryta ir spinteleje, kambario temperaturoje. Svarbu, kad negautu saules sviesos.
O cia truputi off topic. Klausiau kitoje temoje, bet ats. nesulaukiau. Gal jus man padesit? Merginos, gal zinot kaip suminkstinti ekologiska kakavos sviesta, kad butu mazdaug kremo konsistensijos. Ar galima ji siek tiek pakaitinti? Jeigu taip, tai kokia temp. turi buti?
Is anksto aciu
Beje, tema super
Butinai pabandysiu muilo pasigamint...
QUOTE(pieniu pieva @ 2011 01 15, 20:54)
O cia truputi off topic. Klausiau kitoje temoje, bet ats. nesulaukiau. Gal jus man padesit? Merginos, gal zinot kaip suminkstinti ekologiska kakavos sviesta, kad butu mazdaug kremo konsistensijos. Ar galima ji siek tiek pakaitinti? Jeigu taip, tai kokia temp. turi buti?
Is anksto aciu
Is anksto aciu
Gali maišyti su kitais skystais aliejais Reikia pakaitinti, kad kakavos sviestas išsilydytų ir tada maišyti su skystais al.
QUOTE(Babi* @ 2011 01 15, 20:46)
Gali maišyti su kitais skystais aliejais Reikia pakaitinti, kad kakavos sviestas išsilydytų ir tada maišyti su skystais al.
Labai aciu...
Islydziau kakavos sviesta, sumaisiau su kokosu aliejumi. Isejo puikus "kuno losjonas". Istepiau juo dukryte po vonios. Tai dabar begioja po namus, kvepia sokoladu
Dar man liko, po maudyniu sivakar sunaudosiu
O dabar vel paklausiu, as, neismanele. Kaip bus zodis "sarmas" angliskai?
atsiprasau uz off, gal kas nori parduoti savo gaminius? laukiu i AZ
QUOTE(pieniu pieva @ 2011 01 15, 23:16)
Labai aciu...
Islydziau kakavos sviesta, sumaisiau su kokosu aliejumi. Isejo puikus "kuno losjonas". Istepiau juo dukryte po vonios. Tai dabar begioja po namus, kvepia sokoladu
yra keletas žodžių: lye, Sodium Hydroxide ir daugiau neprisimenu
labai populiarus yra - caustic soda