Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

patikslinu: šaukštas (15 g.) priedų dedama į 454 g. muilo mišinio (pėdsako konsist.)
Papildyta:
O kaip man patobulint savo muilu receptus (jie per daug šarmingi). Bandyčiau dar kitu metodu juos perlydyt (įdomumo dėlei):

1. Ozkos pieno ir kanangu:
227 g rapsu aliejaus;
340 g alyvu aliejaus;
340 g saulegrazu aliejaus;
57 g biciu vasko;
283 g ozkos pieno;
127 NaOh;
15 g kanangu ea.

2. kokosų grietinėlė:

680 g kokosų aliejaus;
227 g kakavos sviesto;
454 g distiliuoto vandens;
163 g NaOh
10 g ea.

turiu saulėgrąžų, rapsų, migdolų, šiek tiek kviečių gemalų, avokadų, abrikosų kauliukų aliejų...

Ačiū
Atsakyti
Papildomai glicerino as nepilciau. Nezinau, kas taip darytu. Jei yra didelis noras - ipilkit ta sauksta.. beje, ant kokio kiekio?

Del alieju dejimo visu iskart ir dalies susidarius pedsakui yra dvi nuomones. As daugiau linkstu prie tokios, kad deti viska iskart. Sarmas, deja, musu neklausia, ir pats pasirenka su kuo reaguoti. Net ir po pedsako susidarymo. Taciau tam tikrais atvejais dedu aliejus ir tada. Reziumuojant - labai didelio skirtumo nematau (gaminant saltuoju budu).
Papildyta:
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 13, 22:16)
Sveiki visi, visgi noriu grįžti konkrečiau prie muilo gamybos proceso...

100% nematant nepasakysi. Bet speju, kad viskas bus gerai smile.gif - leisk jam ilgai ir nuobodziai dziuti.
Nemanau, kad butina mirkyti per nakti - tavo muilai dar sviezus? Perlydymo lengvumas/sunkumas nemazai priklauso nuo alieju recepte.
Atsakyti
labai ačiū už visų nuomones. Ką tik pagaminau savo trečiąją muilų partiją rolleyes.gif Procesas ėjosi visai sklandžiai. Rezultatai bus matyt po mėnesiuko. Dėjau braškių miltelių kai atsirado pėdsakas, o jie ėmė ir pasidarė pilki... Kaži gerųjų savybių liko ar nelabai g.gif bet kuriuo atveju bent muilas nebus gelsvas smile.gif o pilkas tongue.gif biggrin.gif vis kitokia spalva, nors man ji kol kas tikrai ne esminis dalykas.

Tiesa, glicerino nepyliau ir kaip supratau reik šitą fantaziją per langą mest blush2.gif smile.gif Aš visus kartus gaminau iš maždaug 500g aliejų ir sviestų. Kažkur skaičiau, kad tai geriausias minimalus kiekis.

Mergaitės, gal pasigirsite į kokias formas pilate ką tik pagamintą muiliuką??? Mano išradimas gal ir nelabai geras, bet man patogus - tetrapakai nuo pieno ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugniux: 14 sausio 2011 - 15:48
QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 14, 15:43)
Papildyta:
100% nematant nepasakysi. Bet speju, kad viskas bus gerai smile.gif - leisk jam ilgai ir nuobodziai dziuti.
Nemanau, kad butina mirkyti per nakti - tavo muilai dar sviezus? Perlydymo lengvumas/sunkumas nemazai priklauso nuo alieju recepte.

mano muilas jau buvo pasibrandinęs daugiau kaip mėnesį. Gana sunkiai tarkavosi, buvo kietas. O pirminis receptas buvo 454 g. alyvų aliejaus, 57 g. šarmo, 142 g. H2O.
Vakar dadėjau 10 g. avokadų ir 15 g. kviečių gemalų aliejaus... muilo tekstųra buvo kaip riebios sviestinės tešlos/plastelino...
Atsakyti
QUOTE(Ugniux @ 2011 01 13, 12:28)
ir dar labai įdomi nuomonė pažengusiųjų  smile.gif  ar galima atsiradus pėdsakui pilti papildomai šiek tiek aliejų??? Ar geriau viską iš karto???

Gaminau dar tik 2 kartus. Pirmasis kiek prisvilęs blynas, nes gaminau iš alyvuogių aliejaus ir 5% kakavo sviesto, tai muiliukai po kelių plovimų tampa tokie glitūs.. Mažai putoja (žinau, kad tai kaip ir ne bėda). O antroji partija tai labai vykusi  ax.gif

Dabar norėčiau pamėginti iš kiaulių taukų ir trupučio kakavos svieso. Žinau, kad labai kažkokiomis savybėmis šis muiliukas nepasižymės, bet pradžiai pasimokinimui, manau, bus gerai. Ar ne taip??  mirksiukas.gif

Sveika. Kiek skaiciau, tai labiau patyre muilininkai pariebina muilus atsiradus pedsakui brangesniais aliejais. Na pavyzdziui, daro muila is alyvuogiu ir kokosu aliejaus (skaiciuojama su 1% pariebinimu), o atsiradus pedsakui, supila likusius 4% jau kokio simonsidiju, abrikosu kauliuku, na kazkoki su labai gerom savybem, bet brangu. Taip bent mazdaug kontroliuojama, koks aliejus liks nesureagaves su sarmu ir tures geraji poveiki odai (nes sureagaves su sarmu dauguma alieju praranda savo puikiasias savybes). Pati dar taip nebandziau, bet kita partija butinai pabandysiu ir pasipasakosiu smile.gif

Patarciau siuo budu daryti muila is tauku ir kakavos sviesto, kad butum tikresne, jog butent kakavos sviestas, o ne taukai liks nesureagave. Ir dar, geriau idek bent kiek kokosu aliejaus, nes taukai prastai putoja.

O tavieji mazai putoja, nes deti ingredientai nesuteikia sios savybes. Putojima duoda kokosu ir palmiu (palm kernel) aliejai (nu cia populiariausi). O kad maziau snargletusi, bandyk dar dziovinti ir naudojant laikyk kuo maziau slapius (netgi patariama ju paciu nekisti po vandeniu, o tik muiluoti dregna ranka)

QUOTE(Satura @ 2011 01 13, 17:29)
tai prašykitės, kad perkeltų atgal,

Jau perkele. Tikiuosi ir jums ir mum gyventi bus ramiau doh.gif

(beje, trumpai pakomentuojant jos kaltinimus man del mesos pramones propagavimo: musu seima pirktines mesos praktiskai nevalgo, nes turim seimoj medziotoja. Tad ir nori nenori lieka tu tauku, kuriuos anksciau ismesdavom. Chemikalu vengiam visur ir visada, todel ir gaminu ta muila...)

Mergytes, galit drasiai pasakotis kaip ir is ko darot savuosius muiliukus. Visu nuomone idomi ir teisinga. Nesvarbu ar perkat ekologiskus nerafinuotus aliejus, ar gaminat is paprasciausio kepimui naudojamo alyvuogiu aliejaus ar isvis is tauku. Kiekviena cia laukiama su savo nuomone, klausimais, patarimais, nesekmem ir pagyrom.

Del glicerino - ar as neteisi sakydama kad saponifikacojos procese susidaro muilas ir glicerinas? Kazkur skaiciau apie tai. Tik pramoneje glicerinas atskiriams, ir panaudojamas atskirai, nes yra brangus.

Paskutineje partijoje del spalvos dejau cinamono ( na dar ir cinamono EA ipyliau del kvapo). Puse balto, puse rusvo dariau. Visai fainai gavosi...

Formelem labai smagiai naudojasi silikonines keksiuku formeles. Grazus muiliukai ir lengva isimti. O siaip tai cia tik fantazijos reikalas, tetrapakai taip pat tinka, jei tik tau patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lailatina @ 2011 01 14, 18:18)
Taip bent mazdaug kontroliuojama, koks aliejus liks nesureagaves su sarmu ir tures geraji poveiki odai

chemikai jums pasakytu, kad nieko jus nekontroliuojat.
deja smile.gif
Atsakyti
Kiek aš esu skaičiusi senų ir gerokai patyrusių muilo virėjų pastebėjimų, aliejų pilti po pėdsako nelabai yra prasmės. Saponifikacijos procesas vyksta apie parą, tad nori ar nenori, tuos aliejus vis vien suvalgo ir kas ten žino, kurie lieka nesureagavę. Todėl aš viską dedu iš karto smile.gif

Tarp kitko, saponifikacijos formulė yra Aliejus + Šarmas = Glicerinas + Muilas. Jūsų pagamintas muilas jau turi savyje glicerino, nelabai matau ir prasmės jo dėti daugiau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evah: 15 sausio 2011 - 00:13
Laba,

atejau padekoti kad liepet buti kantriai ir netrenkti lauk savo minktuju muiliuku biggrin.gif po 3 dienu jie sukietejo ir normaliai issieme is formeliu bigsmile.gif dabar tik reikia pasisemti kantrybes ilgesniam brandinimui, bet atrodo mano pirmas blynas ne toks ir prisviles thumbup.gif
vakar gaminau savo antraja partija rolleyes.gif viskas ejosi sklandziai, dejau alyvuogiu ir siek tiek kokosu ir palmiu alieju, dar is formos neisemiau bet matau kad sio taip ilgai brandint nereikes, nors ir nera jis kietas..
tiesa pastebejau viena dalyka, jei gamini minksta muila, labai gerai ji daryti kaip sveiciamaji, deti kavos ar man labai patiko aviziniu dribsniu bigsmile.gif jis tada taip greit neissibaigia thumbup.gif (sita mano patirtis atejo gaminant perlydyta muila, bet verdant is sarmo lygiai tas patsgi ax.gif ) Tiesa antrojoj partijoj bandziau pazaisti su spalvom, baisiai idomu kas ten man gavosi biggrin.gif kai isimsiu is formos ir supjaustysiu jei kas grazaus gavosi galesiu parodyti ax.gif

QUOTE(Ugniux @ 2011 01 14, 15:44)
Mergaitės, gal pasigirsite į kokias formas pilate ką tik pagamintą muiliuką??? Mano išradimas gal ir nelabai geras, bet man patogus - tetrapakai nuo pieno  ax.gif

As pilstau arba i vaiku smelio dezes formeles (labai grazus vaikiski muiliukai gaunasi thumbup.gif ) arba i plasmasine dezute skirta maistui laikyti 4u.gif
Atsakyti
O termometras butinas tas metalinis? Gal kas bandet panaudoti paprasta termometra, kurio temperatura rodo iki 60 laipniu, suprantu kad i verdanti skysti geriau jo nekisti, bet kai skystis praveses, gal imanoma panaudoti?
Labai jau norisi siandien man ta muila virti, o termometro gero negausiu nusipirkti greitai.
Atsakyti
QUOTE(neriiinga @ 2011 01 15, 14:46)
O termometras butinas tas metalinis? Gal kas bandet panaudoti paprasta termometra, kurio temperatura rodo iki 60 laipniu, suprantu kad i verdanti skysti geriau jo nekisti, bet kai skystis praveses, gal imanoma panaudoti?
Labai jau norisi siandien man ta muila virti, o termometro gero negausiu nusipirkti greitai.

termometras nebutinai metalinis, bet kad butu skirtas skysciams matuoti, skysciams buna ir stikliniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neriiinga @ 2011 01 15, 15:46)

Ar pirmą kartą verdat muilą? Jei taip, tai aš tikrai nedrįsčiau, nes pirmą kartą darant net nenutuokiau per kiek laiko atvėsta vanduo, sumaišytas su šarmu. Patarlė: neskubėk ir būsi pirmas, labai dažnai pasiteisina. Geriu palaukti ir padaryti tikrai gerai. Tokia mano nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
Parodau savo antra partija blush2.gif bandziau maisyti 2 spalvas.. tik pamirsau EA su tais spalvu zaidimais imaisyti doh.gif ir kaip dabar padaryt kad jie kvepetu biggrin.gif

user posted image

Atsakyti