sveikos,
pritariu DG dėl muilo "ingredientų". Aš asmeniškai dedu nerafinuotus.
O štai kokie klausimai sudomino mane - ar galima į muilą dėti gliceriną??? neradau jo sapkoeficiento.. o gal galima šiek tiek įpilti pėdsakui atsiradus???
ir dar labai įdomi nuomonė pažengusiųjų ar galima atsiradus pėdsakui pilti papildomai šiek tiek aliejų??? Ar geriau viską iš karto???
Gaminau dar tik 2 kartus. Pirmasis kiek prisvilęs blynas, nes gaminau iš alyvuogių aliejaus ir 5% kakavo sviesto, tai muiliukai po kelių plovimų tampa tokie glitūs.. Mažai putoja (žinau, kad tai kaip ir ne bėda). O antroji partija tai labai vykusi
Dabar norėčiau pamėginti iš kiaulių taukų ir trupučio kakavos svieso. Žinau, kad labai kažkokiomis savybėmis šis muiliukas nepasižymės, bet pradžiai pasimokinimui, manau, bus gerai. Ar ne taip??
QUOTE(Lailatina @ 2011 01 13, 13:12)
Pirma: tiesa sakant as sia tema rankdarbiu subforume kuriau, nes niekada neketinau naudoti tik ekologiskus aliejus. Kad ji buvo perkelta i ekologisko gyvenimo subforuma - moderatoriu nuopelnas.
Man asmeniskai ekologija muilo gamyboje pasireiskia tuo, kad as sunaudoju atliekancius riebalus (taukus ir laju) - salutini mesos gavybos produkta;
Satura, vietoj priekaistu, geriau pasidalinkit, kur jus isigyjate aliejus saviesiems muiliukams.
Man asmeniskai ekologija muilo gamyboje pasireiskia tuo, kad as sunaudoju atliekancius riebalus (taukus ir laju) - salutini mesos gavybos produkta;
Satura, vietoj priekaistu, geriau pasidalinkit, kur jus isigyjate aliejus saviesiems muiliukams.
tai prašykitės, kad perkeltų atgal, nes savo kalbomis apie Rudugius teršiat Ekologijos subforumą. Skaitai iš šono ir neaišku: tyčia ekologiją su ekonomija painiojat ar sąmoningai nesusiprantat, kur esat
labai patogu remtis tokiu siauru požiūriu Užtektų pasidomėti mėsos pramone, jos daroma žala gamtai, aplinkai ir neliktų tokių argumentų. O ta vadinamoji ekonomija, neatsižvelgiant į augalų auginimo sąlygas, trąšų, pesticidų naudojimą, pigių, nekokybiškų žaliavų perdirbimą, jų rafinavimą chemikalais arba ne, anokia ekonomija, kai nuodijama gamta ir neaiškus produktėlis į muilą pilamas?
palaikot taršią, neetišką pramonę, tai visi kartu dėl ekonomiškų pesticidų dar už kokią vieną alergiją ar kitą papildomą sveikatos problemą daktarams susimokėsim. Arba vaikai, anūkai. Bet tikriausiai apie tai nelieka laiko pagalvoti, ar ne?
maniesiems muiliukams geros kokybės nerafinuotus aliejus perka ir gamina socialiai atsakingas, "žalio" mąstymo žmogus , bet tai netrukdo man skaityti temos ir matyti jūsų klaidas
Ziuriu dauguma tokios ekologijos fanatikes susirinke, kad baisu zmonem zodi pratart, puolat del bet kokios smulkmenos.
Retorinis klausimas, kas daugiau gamta tersia ar nuosava kiaule kaime (prie ko cia ta gyvuliu pramone) ir jos subproduktu naudojimas ar aliejaus siuntimas is kito pasaulio krasto? Pamastykit placiau apie tai pries puldamos
Retorinis klausimas, kas daugiau gamta tersia ar nuosava kiaule kaime (prie ko cia ta gyvuliu pramone) ir jos subproduktu naudojimas ar aliejaus siuntimas is kito pasaulio krasto? Pamastykit placiau apie tai pries puldamos
sveikutes visos, perskaiciau jusu temuke ir labai labai noriu pabandyti. bukite geros, parašykite patį paprasciausia receptuka muiliuko (turiu šarmo, alyvuogiu, migdolo riesutu, saltalankiu aliejaus ko dar reis isigysiu) ir kaip viska daryti...iš anksto jums dekinga ir manau kad ir kokiai kitai naujokei tai labai praverstų. lauksiu atsakymo.
Beje nejaugi manote, kad NaOH gamyba visiskai nekaltas procesas?
Kazka smerkti turi teise tik tos kurios gyvena kaime, sau auginasi maista, nenaudoja importuotu prekiu, nevairuoja automobiliu bei kitaip netersia aplinkos, nes is kitu lupu kritika man atrdo labai jau veidmainiska.
Kazka smerkti turi teise tik tos kurios gyvena kaime, sau auginasi maista, nenaudoja importuotu prekiu, nevairuoja automobiliu bei kitaip netersia aplinkos, nes is kitu lupu kritika man atrdo labai jau veidmainiska.
QUOTE(Vicious_L @ 2011 01 13, 22:10)
Beje nejaugi manote, kad NaOH gamyba visiskai nekaltas procesas?
Ar geriau pirkti muilą, prifarširuotą chemijos?
Tai argi nematot skirtumo tarp tų, kurios nerūšiuoja šiukšlių, naudoja sintetines kosmetikos ir buitines priemones? Ar nematot skirtumo tarp tų, kurios bando sumažinti taršą ir tų, kurioms tai nė motais? Veidmainiška būtų tada, jei žmogus, visiškai nesidomintis ekologija sakytų, kad turime mažinti taršą, saugoti gamtą. Galų gale niekas nieko nesmerkia, tačiau logiška, jog tema, esanti ekologiško gyvenimo skyrelyje, turi atitikti jo temą.
Babi*, jos nemato skirtumo ir viskas, bet kol tema bus šiame skyrelyje tikrai nepasibodėsiu joms to skirtumo priminti
Sveiki visi, visgi noriu grįžti konkrečiau prie muilo gamybos proceso...
kadangi taip pat save laikau muilo gamybos naujoke subrendo keletas klausimu ir noriu pasidalyt savo patirtim.
Nors ir forumietės patarė to nedaryt, aš vistiek perviriau savo alyvų aliejaus muilą (sudėtis - 454 g. alyvų aliejaus, 57 g. šarmo, 142 g vandens).Sakėt, kad muilo formulė gera, bet man ant jo buvo susidariusios baltos apnašos (kalcionuota soda), muilas palaižius lyg ir kando...
Taigi - susmulkinau savo muila. 454 g. muilo drožlių ėmiau 340 g. šilto distiliuoto vandens ir užkaičiau ant garų. Ar muilas turėjo užvirti? man jis pasirodė l. tirštas, tad dapyliau dar šiek tiek vandens. Kai viskas daug maž išsilydė (bet neužvirė. o ar reikėjo??? viriau apie 3 val.), įpyliau 10 g. avokadų aliejaus ir 15 g kviečių gemalų aliejaus. Viska stropiai išmašiau ir sudėjau į forma. muilo masė atrodė kaip plastelinas, lyg ir riebi. bet daugiau vandens nepyliau. įkišau į šaldiklį kelioms valandoms išėmiau iš formos ir susmulkinau gabalais džiovinimui. MUILAS VISTIEK BUVO PLASTELININIS. ar tai reiškia kad viskas velniop? ar džiovinti? Ar yra šansų, kad sukietės? Ar galėsiu muilą naudoti?
beje tik vėliau atradau dėmesio vertą patarimą, kad perverdant muilą labai padeda muilo drožlių užmerkimas nakčiai. tada labaoi gražiai viskas išsilydo...
Laukiu patarimų...
kadangi taip pat save laikau muilo gamybos naujoke subrendo keletas klausimu ir noriu pasidalyt savo patirtim.
Nors ir forumietės patarė to nedaryt, aš vistiek perviriau savo alyvų aliejaus muilą (sudėtis - 454 g. alyvų aliejaus, 57 g. šarmo, 142 g vandens).Sakėt, kad muilo formulė gera, bet man ant jo buvo susidariusios baltos apnašos (kalcionuota soda), muilas palaižius lyg ir kando...
Taigi - susmulkinau savo muila. 454 g. muilo drožlių ėmiau 340 g. šilto distiliuoto vandens ir užkaičiau ant garų. Ar muilas turėjo užvirti? man jis pasirodė l. tirštas, tad dapyliau dar šiek tiek vandens. Kai viskas daug maž išsilydė (bet neužvirė. o ar reikėjo??? viriau apie 3 val.), įpyliau 10 g. avokadų aliejaus ir 15 g kviečių gemalų aliejaus. Viska stropiai išmašiau ir sudėjau į forma. muilo masė atrodė kaip plastelinas, lyg ir riebi. bet daugiau vandens nepyliau. įkišau į šaldiklį kelioms valandoms išėmiau iš formos ir susmulkinau gabalais džiovinimui. MUILAS VISTIEK BUVO PLASTELININIS. ar tai reiškia kad viskas velniop? ar džiovinti? Ar yra šansų, kad sukietės? Ar galėsiu muilą naudoti?
beje tik vėliau atradau dėmesio vertą patarimą, kad perverdant muilą labai padeda muilo drožlių užmerkimas nakčiai. tada labaoi gražiai viskas išsilydo...
Laukiu patarimų...
labai smagi temele, bet manau ne ten patalpinta
o keliu pasisakymu nutariau neberasyi, nes tiesiog bijau ka ir pasakyti
nes vel apsauksit jog neekologiskai rasau.
taip, mam patinka virti muiliuka
taip, as isverciau ta nuoroda kur apie alieju nauda raso
taip, man patinka saugot gamta
taip, as gyvenu kaime, gamtoje bet cia nepritampu
tiesiog gal galim sia temele perkelti i rankdarbius, tada visos galesim pasisakyti be baimes
sekmes jums visoms eko gyvenime
tiesiog atsiprasau
o keliu pasisakymu nutariau neberasyi, nes tiesiog bijau ka ir pasakyti
nes vel apsauksit jog neekologiskai rasau.
taip, mam patinka virti muiliuka
taip, as isverciau ta nuoroda kur apie alieju nauda raso
taip, man patinka saugot gamta
taip, as gyvenu kaime, gamtoje bet cia nepritampu
tiesiog gal galim sia temele perkelti i rankdarbius, tada visos galesim pasisakyti be baimes
sekmes jums visoms eko gyvenime
tiesiog atsiprasau
QUOTE(Ugniux @ 2011 01 13, 13:28)
O štai kokie klausimai sudomino mane - ar galima į muilą dėti gliceriną??? neradau jo sapkoeficiento.. o gal galima šiek tiek įpilti pėdsakui atsiradus???
ir dar labai įdomi nuomonė pažengusiųjų ar galima atsiradus pėdsakui pilti papildomai šiek tiek aliejų??? Ar geriau viską iš karto???
dėl glicerino -tai kam jo reikia tau? jei padauginsi - tik sausins odą. Aš dėčiau atsiradus pėdsakui
Kiek žinau, tai geros "virėjos" paskui prideda dar aliejų, kuris jau nebereaguoja su šarmu ir išlaiko visas gerąsias savybes - berods 5 -10 proc., čia DG geriau atsakytų
QUOTE(Vicious_L @ 2011 01 13, 20:31)
a tai poniutė kiba viską tik lietuvišką perki - maistą, rūbus,žaislus ir .t.t. - nei vienos prekės parsiųstos neperki? nesuprantu ką tuo bandoma pasakyti, bet matyt kažką baisiai protingo Geriausia lietuvai būtų izoliuotis nieko neišvežti ir nieko neįvežti
[quote=kunigunda78,2011 01 14, 10:12]
dėl glicerino -tai kam jo reikia tau? jei padauginsi - tik sausins odą. Aš dėčiau atsiradus pėdsakui
Kiek žinau, tai geros "virėjos" paskui prideda dar aliejų, kuris jau nebereaguoja su šarmu ir išlaiko visas gerąsias savybes - berods 5 -10 proc., čia DG geriau atsakytų
Aš esu įskaičius, kad glicerinas (tik būtinai augalinis) dedamas pėdsako konsistencijoje dėl drėkinamųjų savybių. Užtenka šaukšto. Tik bėda, kad aš čia ne iš praktinės pusės, o tai ką radau literatūroje patariu...
Aš esu įskaičius, kad glicerinas (tik būtinai augalinis) dedamas pėdsako konsistencijoje dėl drėkinamųjų savybių. Užtenka šaukšto. Tik bėda, kad aš čia ne iš praktinės pusės, o tai ką radau literatūroje patariu...
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 14, 09:27)
Užtenka šaukšto. Tik bėda, kad aš čia ne iš praktinės pusės, o tai ką radau literatūroje patariu...
esminis klausimas - šaukšto ant kokio kiekio? Aš nedėčiau, nes žinau kokių nemalonių staigmenų būna glicerinas merginoms pateikia.