Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

QUOTE(Lailatina @ 2011 01 12, 17:39)
Merginos, padekit!!! Kur jus perkat aliejus? Reikia kokosu aliejaus uz padoria kaina. As visada is anglisku puslapiu perku, bet siuntimas i Lt brangus gaunasi perkant didesniais kiekiais.

as dabar is cia pirkau http://www.rudugys.l...p;product_id=91
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 30, 16:49)
iš kvapo - jis baisiai bjaurus
doh.gif
va kas būna, kai iš visokių aliejų pradeda žmonės pirkti, nes tik tokio tipo parduotuvėse tai yra sakoma. Čia jie tipo taip užkonservuoja. Kitoje temoje, viena sėmėnų aliejų šaldo, kad jis nebūtų kartus - nu viršūnė, metus pralaikyti SĖMĖNŲ aliejų šaldiklyje, nes taip jo galiojimas prasitęsia ir neapkarsta lotuliukas.gif 
šarmas ir kaustinė soda tas pats - techniniai dalykai apsrendžia kas ir kaip, muilui daugiau šarmas naudojamas, nors pvz., prancūzų tinklapiuose rašo vienur kaustinė soda, kitur šarmas.

na taip viena tikrai saldo, bet tik del to kad skonis nepakistu tokio kosmetikai tikrai nenaudoju schmoll.gif nevazinesim gi kai uzsimanom aliejaus pirkt 100km i kita miesta
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 01 12, 17:33)
Laba 4u.gif
na tikiuosi gerai susveriau ax.gif siandien dar siek tiek kietesnis, tikiuosi sukietes.. tik man toks klausimas iskilo.. jei sitas mano receptas "minksto" muilo, tai ir po kokiu poros men. brandinimo jis vistiek bus minkstas? Ta prasme suprantu kad sustings bet suslapinus ji jis bus gana minkstas ir greitai susinaudos? g.gif
aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif  o jus sarma karsta pilat i pakaitintus aliejus? Vienam puslapy raso kad galima sarma vandeny issitirpint is vakaro, kiti raso kad sumaisyti ji kol dar siltas (50 laipsniu temp.)  g.gif

Del "minksto" muilo tu teisi, jis greiciau susimuiluos, o jei trumpai brandinsi dar ir snarglesis, bet del to muilo savybes nebus prastesnes uz "kieto" muilo, gal net ir atvirksciai. Minksta muila reikia kuo ilgiau brandinti, kartais net iki 4-6 men.

Del temperaturu. Muilininkai naudoja ivairius budus muilo gamybai saltuoju budu. Vienas is ju yra, kai sarmas ir aliejai yra vienodos kambario temperaturos. Kiti pasirenka (manau savo praktikos ir begales eksperimentu deka) tam tikra temperatura ir tada sumaiso sarma su aliejais, tik siuo budi jie turi abu buti tos pacios vienodos temperaturos. Vieni maiso prie 32, kiti prie 55... cia jau kiekvieno reikalas.
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 01 12, 16:50)

aciu

Idomiai radau apie alieju savybes muile. Atsiprasau kad vel angliskai, gal kas turetu laiko isversti?... http://www.colebroth.../soap/oils.html

Atsakyti
Aš taip pat perku iš Rudugio. Ten buvo pigiausiai. tik reikia žiūrėti, kad nerafinuotas ir šalto spaudimo būtų, nes yra 2 rūšių. beje, neaišku koks jis Fractionated, ar 92 ar 76 laipsniu.
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 01 12, 16:50)

Nu ka zinau... pirmiausia neraso kiek siuntimas kol neprisiregistruoji, tam suvesdamas kruva asmenines informacijos, o tada pasirodo uz 11lt pirkini - 15lt siuntimas! ar cia tik man atrodo brangu? Gal dar kas galetu pasidalinti, is kur perkate aliejus?
Papildyta:
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 12, 18:47)
Aš taip pat perku iš Rudugio. Ten buvo pigiausiai. tik reikia žiūrėti, kad nerafinuotas ir šalto spaudimo būtų, nes yra 2 rūšių. beje, neaišku koks jis Fractionated, ar 92 ar 76 laipsniu.

Negi tikrai cia pigiausia? Uz 155g 26litai? Tada vis tik pigiau parsisiusti... Na man i muila ir rafinuotas tinka. As jo nedaug dedu tam kad muilas geriau putotu, o ta funkcija atlieka ir toks. Nerafinuota naudoju gryna tepti ant odos.
Ieskodama kuo pagristi toki savo nusistatyma radau sita http://reviews.ebay....000000000799228
Gal kam idomu...
Atsakyti
Atsiprasau, radau kad ir rafinuota parduoda, 4.20Lt uz 155g.
Atsakyti

beje, pastebejau, kad kokosas po nauju pabrango. Kainavo 8 Lt uz 155g, dabar - 11 Lt schmoll.gif
Atsakyti
vėl pamiršot, kad tema ekologijos subforume, o Rudugiui toli iki ekologijos šviečia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lailatina @ 2011 01 12, 19:04)

Ieskodama kuo pagristi toki savo nusistatyma radau sita http://reviews.ebay....000000000799228
Gal kam idomu...

nu, cia vieno zmogaus nuomone.
as naudoju nerafinuota tinkanti maistui.
bet, aisku, ka i muila deti - asmeninis pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2011 01 12, 20:20)
vėl pamiršot, kad tema ekologijos subforume, o Rudugiui toli iki ekologijos šviečia  doh.gif

Pirma: tiesa sakant as sia tema rankdarbiu subforume kuriau, nes niekada neketinau naudoti tik ekologiskus aliejus. Kad ji buvo perkelta i ekologisko gyvenimo subforuma - moderatoriu nuopelnas.
Antra: priklauso kas kaip ta ekologiska gyvenimo buda supranta. Man asmeniskai ekologija muilo gamyboje pasireiskia tuo, kad as sunaudoju atliekancius riebalus (taukus ir laju) - salutini mesos gavybos produkta; ir kad gaminuosi sau muila is naturaliu zaliavu, nenaudodama chemikalu.

Satura, vietoj priekaistu, geriau pasidalinkit, kur jus isigyjate aliejus saviesiems muiliukams.

QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 12, 21:10)
nu, cia vieno zmogaus nuomone.
as naudoju nerafinuota tinkanti maistui.
bet, aisku, ka i muila deti - asmeninis pasirinkimas.

Zinoma, cia nera nieko teisingo ar neteisingo. Bet juk pasidalinti patirtimis ir nuomonemis cia ir susirinkome 4u.gif Gal musu diskusijos ir argumentai pades kitiem apsispresti ka pasirinkti.
Atsakyti
QUOTE(Lailatina @ 2011 01 13, 13:12)
Pirma: tiesa sakant as sia tema rankdarbiu subforume kuriau, nes niekada neketinau naudoti tik ekologiskus aliejus. Kad ji buvo perkelta i ekologisko gyvenimo subforuma - moderatoriu nuopelnas.

bet dabar juk suvoki, kur yra tema ir jei manai, kad tiesiog negali išgyventi naudodama ekologiškus, ar bent jau kokybiškus aliejus - prašyk, kad moderatorė ją gražintų į rankdarbius, o ten bet ką bus galima rašyti doh.gif
Atsakyti