Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu

g.gif
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 11, 12:27)
siulyciau dar nepanikuoti. Visgi, kad placiau pakomentuot manau reikia recepto. jei tai augalinis muilas - isties gali kieteti siek tiek ilgiau (kelias dienas pakentek). jei nesukietes - arba per daug vandens, arba per mazai sarmo... o gaL SUPILSTEI I FORMA NESULAUS PEDSAKO konsistencijos?

del pedsako tikrai pamirsau doh.gif , neatkreipiau i ji demesio ar jis buvo ar ne doh.gif unsure.gif tai reiskiasi per mazai plakiau mastau.gif bet kai pyliau gana tirstas man jis buvo g.gif

dariau pagal is siu alieju:
200g Alyvuogiu al.
100g linu semenu al.
50g.Raudonuju palmiu al.
50g. makadamijos riesutu al.
150g vandens
51.5g NaOH
bei eterinio aliejaus apie 10lasu.

ir dar tas ispilstytas muilas turi stiproka nosi riecianti kvapa g.gif na tokio lyg ukisko muilo, bet per stiprus man jis g.gif vonioj net langa pradariau, nes kitaip iejus i kambari jis stipriokai jauciasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 11 sausio 2011 - 12:42
suprara, bart tave reikia, kad į pėdsaką nekreipi dėmesio. Tai juk yra pagrindinis požymis, kad muilas su šarmu susimaišė ir pradėjo vykti saponifikacija.
Bet sprendžiant iš tavo recepto, tai turėtų viskas gerai baigtis, šarmo pakanka. Tavo muilas turės ilgiau pastovėti, nes pagal receptą jis išeina labai minkštas, panašiai kaip gryno alyvuogių aliejaus muilai. Bet po kurio laiko turėtų sukietėti, tik tiek kad džiovinti aš jį patarčiau ilgiau, bent porą mėnesių.
Atsakyti
Evah, dar berods Jus minejot, kad naudojat soapcal skaiciuokle. Ka reikia zymeti 3 etape jei naudoju sarmo grudelius? o ingredientus jus zymite procentais? kaip traktuoti 5 zingsnį? kur nurodyta kiek sarmo reikia det?
Dekui uz atsakymus.

Ir dar gaminant muila is orkos pieno ar gali likti nesureagavusio sarmo muile, jei pienas sureagaves su sarmu karamelizavosi (tokiais grudeliais)? Ar tuose grudeliuose galejo likti neistirpusio sarmo (masiau saukstu).

kokias dar skaciuokles galite parekomenduoti?
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 01 11, 13:16)
suprara, bart tave reikia, kad į pėdsaką nekreipi dėmesio. Tai juk yra pagrindinis požymis, kad muilas su šarmu susimaišė ir pradėjo vykti saponifikacija.
Bet sprendžiant iš tavo recepto, tai turėtų viskas gerai baigtis, šarmo pakanka. Tavo muilas turės ilgiau pastovėti, nes pagal receptą jis išeina labai minkštas,   panašiai kaip gryno alyvuogių aliejaus muilai. Bet po kurio laiko turėtų sukietėti, tik tiek kad džiovinti aš jį patarčiau ilgiau, bent porą mėnesių.

nebarkit, o tai naujokai issigas ir issibegios biggrin.gif
tuomet lauksiu 4u.gif tikiuosi kada nors sustengs doh.gif

o koks aliejus kietina muila? kokoso g.gif
Papildyta:
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 11, 13:28)
kaip traktuoti 5 zingsnį? kur nurodyta kiek sarmo reikia det?

5-tam zingsni kaip suprantu rodo pasirinkto aliejaus savybes, bet man neaisku suvedus visa savo recepta ir kai suskaiciuoja jau sarma, tam 5 zingsni, po apacia yra "Sat : Unsat" ka jis rodo? g.gif zodynas man neisvercia, nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 11 sausio 2011 - 13:34
Nevadinkit tik manęs Jūs biggrin.gif

joliux2, 3 skyrelyje pradžioje palikite taip, kaip yra. Jis reikalingas, kad apskaičiuoti, kiek vandens norite naudoti - visą ar sumažinti tą procentą. 5 skyrelis parodo kiekvieno aliejaus savybes, sąraše kurį nors paspauskite ir pažiūrėkite, kaip keičiasi skaičiukai. Aš visus receptus skaičiuoju procentais.
O kad susižinoti, kiek ko galiausiai reikia dėti, tiesiog paspauskite view/print recipe. Kitame lange iššoks visas jūsų receptas su savybėmis.

Dėl to neišsimaišiusio šarmo sunku pasakyti. Šiaip jau pagal visas taisykles šarmas skystyje turi visiškai ištirpti. Man taip nebuvo, kad liktų grūdelių rolleyes.gif Todėl nelabai ką ir patarsiu šiuo atveju.


suprara, kad muilas būtų kietesnis ir labiau putotų ir plautų, naudojamas kokosų aliejus, bet jo reikia nepadauginti recepte. Taip pat muilą pakietins kakavos sviestas, palmių aliejus.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 01 11, 13:42)
suprara, kad muilas būtų kietesnis ir labiau putotų ir plautų, naudojamas kokosų aliejus, bet jo reikia nepadauginti recepte. Taip pat muilą pakietins kakavos sviestas, palmių aliejus.

aciu uz atsakymus 4u.gif
na dabar knieti pagaminti koki kita kietesni muila, kad greiciau sustengtu.. Tikiuosi sikart atpazinsiu aisku pedsaka, nes nelabai dar isivaizduoju kaip cia jis turi matytis toj masej doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 11 sausio 2011 - 13:49
dar kazkam rupejo oranzine spalva. uzsienio www iskaiciau, kad ryskia oranzine spalva suteikia anato (annatto seeds) seklos. As apie tokias negirdejau bet gal reikia pasidometi prieskoniu pardej...
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 01 11, 14:42)
Nevadinkit tik manęs Jūs biggrin.gif

joliux2, 3 skyrelyje pradžioje palikite taip, kaip yra. Jis reikalingas, kad apskaičiuoti, kiek vandens norite naudoti - visą ar sumažinti tą procentą. 5 skyrelis parodo kiekvieno aliejaus savybes, sąraše kurį nors paspauskite ir pažiūrėkite, kaip keičiasi skaičiukai. Aš visus receptus skaičiuoju procentais.
O kad susižinoti, kiek ko galiausiai reikia dėti, tiesiog paspauskite view/print recipe. Kitame lange iššoks visas jūsų receptas su savybėmis.

Dėl to neišsimaišiusio šarmo sunku pasakyti. Šiaip jau pagal visas taisykles šarmas skystyje turi visiškai ištirpti. Man taip nebuvo, kad liktų grūdelių  rolleyes.gif Todėl nelabai ką ir patarsiu šiuo atveju.
suprara, kad muilas būtų kietesnis ir labiau putotų ir plautų, naudojamas kokosų aliejus, bet jo reikia nepadauginti recepte. Taip pat muilą pakietins kakavos sviestas, palmių aliejus.


Labai dekui uz atsakymus.
Na o del grudeliu - tai man tokie kaip varskes gabaliukai vandeni gavosi. makalavau as, bet jie iki galo neissimaise...

Gal kas bandete medziagas (ea, aliejus) parsisiusti is uzsienio? is kur? gal galite pasidalyti info?
Papildyta:
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 11, 15:00)
dar kazkam rupejo oranzine spalva. uzsienio www iskaiciau, kad ryskia oranzine spalva suteikia anato (annatto seeds) seklos. As apie tokias negirdejau bet gal reikia pasidometi prieskoniu pardej...
Papildyta:
Labai dekui uz atsakymus.
Na o del grudeliu - tai man tokie kaip varskes gabaliukai vandeni gavosi. makalavau as, bet jie iki galo neissimaise...

Gal kas bandete medziagas (ea, aliejus) parsisiusti is uzsienio? is kur? gal galite pasidalyti info?

na ir dar uzsienio skaciuoklese raso ivairia kokosu aliejaus konsistencija: ,,fractionated", 76, 92 laipsniu"... is kur zinoti, koki pats naudoji. Maniskis kietas...
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 11, 12:28)
Ir dar gaminant muila is orkos pieno ar gali likti nesureagavusio sarmo muile, jei pienas sureagaves su sarmu karamelizavosi (tokiais grudeliais)? Ar tuose grudeliuose galejo likti neistirpusio sarmo (masiau saukstu).



manau gali. niekada nereikia pilti grudeliu i aliejus.
Papildyta:
annatto turiu, bet vis neisbandau muile smile.gif

oranzine gali duoti nemazai kas (pvz ir nerafinuotas palmiu aliejus), kitas dalykas, kad dauguma naturaliom priemonem isgautu oranziniu su laiku man nubluko iki geltonos ar rusvos.
Nors vienas pries metus gamintas lyg vis dar oranzinis g.gif . Reik eit paziureti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(joliux2 @ 2011 01 11, 13:03)

na ir dar uzsienio skaciuoklese raso ivairia kokosu aliejaus konsistencija: ,,fractionated", 76, 92 laipsniu"... is kur zinoti, koki pats naudoji. Maniskis kietas...


jei nezinot, klausti gamintojo, is kurio perkat. (fractionated skystas).
Papildyta:
QUOTE(suprara @ 2011 01 11, 11:36)
dariau pagal is siu alieju:




jei gerai susverei, tiesiog reikia daugiau laiko. tai normalu, pagal tavo recepta.
Atsakyti
kaip naudoti(jei neismesti) nepasisekusi muila (per daug sarminga). buvo mineta, kad tai gera valymo, skalbimo priemone... Ka jus konkreciai darot? kaip naudojat? dekui uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 01 11, 12:48)
aciu uz atsakymus 4u.gif
na dabar knieti pagaminti koki kita kietesni muila, kad greiciau sustengtu.. Tikiuosi sikart atpazinsiu aisku pedsaka, nes nelabai dar isivaizduoju kaip cia jis turi matytis toj masej doh.gif

Pedsakas tai kai perbraukus per mase, lieka zenklas. Na kaip per jogurta. Nes is pradziu tai mase labai skysta, perbraukus nelieka pedsako, viskas issilygina, o po kiek laiko maisant, mase tirsteja, ir jau perbraukus lieka zymu.
As mokiausi is sito puslapio http://down---to---e...essed-soap.html
Ten yra paveikslelis kaip atrodo pedsakas.

As irgi turiu partija nenusisekusio muilo. Manau bandysiu istirpdyti vandenyje, kaip perlydant. Tada idesiu sodos ir dali supilstysiu i skysto muilo butelius naudojimui vietoj indu ploviklo, kita dali gal sunaudosiu drabuziu skalbimui... Siaip jei dar kanda muilas, galima istirpdzius ideti siek tiek aliejaus, kad sureaguotu likes sarmas...

Papasakosiu apie savo nesekme smile.gif Dariau muila kaip visada, ir sugalvojau kad reikia man dar viena sauksta pasiskirti muilo gamybai. Kazkaip sugalvojau kad plastmasinis saukstas bus gerai. Na nezinau kas ten atsitiko, bet juo sumaisius sarma, ir supylus i riebalus, atsirado rausva spalva (saukstas melynas). Maisau ir matau kaip akyse rausveja ir tirsteja mase. Nereikejo net blenderiuot, akyse sutirstejo, vos spejau i formas supilstyti... Is pradziu pagalvojau kad koks kitoks sarmas, nes nauja pakuote pradejau, bet kita partija pavyko iprastai. Veliau, kietejant muilui rausvumas beveik isbalo, bet matyt sarmas vis tik nekaip tesureagavo del trumpo maisymo, nes lyg ir trapus man tas muilas...
Gal yra tarp musu chemiku, kurie paaiskintu kas ivyko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lailatina: 12 sausio 2011 - 13:06
Laba 4u.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2011 01 11, 14:18)
jei gerai susverei, tiesiog reikia daugiau laiko. tai normalu, pagal tavo recepta.

na tikiuosi gerai susveriau ax.gif siandien dar siek tiek kietesnis, tikiuosi sukietes.. tik man toks klausimas iskilo.. jei sitas mano receptas "minksto" muilo, tai ir po kokiu poros men. brandinimo jis vistiek bus minkstas? Ta prasme suprantu kad sustings bet suslapinus ji jis bus gana minkstas ir greitai susinaudos? g.gif

QUOTE(Lailatina @ 2011 01 12, 12:49)
Pedsakas tai kai perbraukus per mase, lieka zenklas. Na kaip per jogurta. Nes is pradziu tai mase labai skysta, perbraukus nelieka pedsako, viskas issilygina, o po kiek laiko maisant, mase tirsteja, ir jau perbraukus lieka zymu.
As mokiausi is sito puslapio http://down---to---e...essed-soap.html
Ten yra paveikslelis kaip atrodo pedsakas.

aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif o jus sarma karsta pilat i pakaitintus aliejus? Vienam puslapy raso kad galima sarma vandeny issitirpint is vakaro, kiti raso kad sumaisyti ji kol dar siltas (50 laipsniu temp.) g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 12 sausio 2011 - 16:35
Merginos, padekit!!! Kur jus perkat aliejus? Reikia kokosu aliejaus uz padoria kaina. As visada is anglisku puslapiu perku, bet siuntimas i Lt brangus gaunasi perkant didesniais kiekiais.
Atsakyti