Įkraunama...
Įkraunama...

Krikšto rūbeliai (skraistė, marškinėliai, suknutė)

QUOTE(Kutuliukas @ 2006 03 14, 00:05)
Tikrai atseit biggrin.gif
Ir tikrai nebūtina...vaikų sutarimą ar nesutarimą nulemia tikrai ne vienas ir tas pats rūbas smile.gif Tam reikės daugiau paplušėti - būtų pernelyg paprasta wink.gif Na jei kam taip gražu ir mato tame kažkokią simbolinę prasmę (o ne tiki kažin kokiu prietaru unsure.gif ) - prašom, bet Bažnyčioje jokio tokio reikalavimo nėra. Man asmeniškai kaip tik simboliškiau kai tai yra NAUJAS rūbas , simboliškai išreiškiantis naują naujo žmogaus gimimą.
Man asmeniškai graži tradicija kai vaikučiui išsaugoma toji skraistelė ir žvakė (žvakė juk irgi ne viena būna) - kai užaugs juk nekarpysi (aišku jei išsaugai)... Bet čia jau asmeninio pasirinkimo reikalas (ne kažkokio reikalavimo)....

Na tarp skraistelės ir marškinių yra šioks toks skirtumas gal biggrin.gif, bet ir dėl marškinių jokio reikalavimo nėra smile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Austre 123 @ 2006 05 28, 18:17)
Skraistė tai būtina o mūms sakė negalima tos pačios nes jei jam skirta tai jam

As irgi manau, kad vaikai gimsta turedami atskiras placentas (beje, placenta marskineliais senovej vadino), tai ir skraiste ar kriksto marskiniai turi but atskiri. Rumsiskiu kunigas irgi sake, kad tas rysys krikstijant ta pacia skraiste - bobuciu ismislas...
Atsakyti
Kadangi musu kostiumelis buvo zydras tai skraistes ieskojau nepersvieciamos baltos, labai dziaugiuosi atradusio si SM foruma ir cia esancias auksarankes bigsmile.gif , siuvancias nuostabius lino drabuzelius ir skraistes wub.gif . Parduotuvese nieko panasaus nebuvau maciusi, apart tiulines skraistes, kurios mano manymu neypac tinka berniukams prie kostiumu blink.gif
Tad dekojame Jjuurrggaaii uz nuostabia skraiste 4u.gif netgi su issiuvinetais vardais nugaroje wub.gif wub.gif
user posted image
Atsakyti
Gal kur matėte Kaune pirkti atlasinę skraistę? Visur kiek mačiau pasiūtos iš tiulio, man reikėtų medžiaginės, nepermatomos 4u.gif
Atsakyti
keik suprantu skraistė pakeičia krikštatėvių dovanotus rūbus. anksčiau juk krikšto tėvai rūpindavosi krikšto drabužėliais ir juos krikštijant kunigas uždėdavo ant vaiko, dabar juos pakeitė skraistė, nes vaikas jau baltai aprengtas ir antrų baltų rūbelių nereikia...

Atsakyti
na as labai norejau savo vaikus krikstyt su savo skraistele, bet mano mama niekur nerado, tad pirkom vaikams atskiras, kad uzauge galetu savo vaikus krikstyt, as kaip tik buciau uz tradiciju tesima, kad su ta pacia ksraiste krikstyt, prietarais niekad netikejau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Milituke @ 2005 05 10, 22:56)
O idomu ar galima vaikeli krikstyti su sava skraiste, na ta prasme su kuria mane pacia krikstijo?  g.gif Gal kas zinot?  blush2.gif

žinoma galima
Atsakyti
Sveikos mamytės. Gal galite patarti kur labiau apsimoka įsigyti krikšto suknytę mergaitei? Gal kas žinot vietų kur prekiaujama nebrangiomis suknytėmis?
Iš anksto dėkoju. smile.gif
Atsakyti
o sakykit ar skraiste butina? as jos nelabai noriu, nes visa sukneles grozi uzdengs
Atsakyti
QUOTE(lauruciuxs @ 2010 05 25, 12:27)
o sakykit ar skraiste butina? as jos nelabai noriu, nes visa sukneles grozi uzdengs

aš tai kaip suprantu skraistėje ir yra visa esmė. gali renkti ką nori, bet skraistę būtina. tiesa, ją reiks uždėti tik bažnyčioje, todėl visą dieną mergytė galės demonstruotis su gražia suknyte wink.gif
Atsakyti
QUOTE(TerrorisTe69 @ 2010 05 25, 12:57)
aš tai kaip suprantu skraistėje ir yra visa esmė. gali renkti ką nori, bet skraistę būtina. tiesa, ją reiks uždėti tik bažnyčioje, todėl visą dieną mergytė galės demonstruotis su gražia suknyte wink.gif

pamirsau klebono paklaust del jos, ar reikia. man nesinori jos deti, graziau be jos. man kazkas sake kad ji nebutina, tai nezinau kaip daryti
Atsakyti
QUOTE(lauruciuxs @ 2010 05 25, 18:19)
pamirsau klebono paklaust del jos, ar reikia. man nesinori jos deti, graziau be jos. man kazkas sake kad ji nebutina, tai nezinau kaip daryti

Skaiste yra privaloma, nes butent ji ir yra kriksto rubas. Ja uzdeda kriksto metu, taigi jeigu jums nepatinka kaip ji atrodo, galesit gi po ceremonijos ja nuimti ir padeti atminciai prie kitu daikteliu. Taciau skraiste tureti butina, kitu atveju kiek zinau kunigas uzmeta savo drabuzio krasta, bet nesu del to tikra 100%
Atsakyti
QUOTE(Vijuke @ 2010 05 25, 19:55)
Skaiste yra privaloma, nes butent ji ir yra kriksto rubas. Ja uzdeda kriksto metu, taigi jeigu jums nepatinka kaip ji atrodo, galesit gi po ceremonijos ja nuimti ir padeti atminciai prie kitu daikteliu. Taciau skraiste tureti butina, kitu atveju kiek zinau kunigas uzmeta savo drabuzio krasta, bet nesu del to tikra 100%

sit kaip, na reikes tiksliai suzinoti. pas mus filmuos tik baznycioj, tai noretusi kad matytusi sukneles grozis. bet jwei reikes tai pirksim, dar laiko yra iki krikstynu
Atsakyti