Gal ka patartumete man? Nieko apie Krikstynas neismanau, po poros savaiciu zadame krikstyti savo drambliuka, jam jau 3,5 metu. kokia turetu buti skraiste?
Seniau, kai kirkštijosi pirmieji ir antrieji krikščionys, juos įvilkdavo į baltus rūbus ir jie taip vaikščiodavo visą savaitę (krištydavosi suaugę žmonės). Tai būdavo nereali bendruomenės šventė, o kadangi krikštu atleidžiamos visos nuodėmės, tai baltas rūbas ir reiškė visišką žmogaus tyrumą ir nekaltumą. Dabar tai yra vilties sakramentas - tėvai atneša krikštyti mažą ir taip nekaltą vaikutį, tuo tarsi išreikšdami savo valią, kad jie nori patikėti savo vaiką bažnyčios auklėjimui. Tai vat ir baltasis rūbas vis trumpėjo trumpėjo, kol virto į mažutę skraistę. Aš asmeniškai tai nupirkau pusantro metro baltos suknelinės medžiagos, sudėliojau klostes, papuošiau rožytėmis ir tiek - kai mergytė užaugs, mama tikiuosi iš tos medžiagos pasiūs jai pirmos komunijos suknelę. Esmė yra ne rūbas, o žvakė - tai tikrai neatsiejamas krikštynų simbolis.
Bet jūs ir įdomūs - kaip iš mėnulio nukritę. Ruošiatės tapti krikštatėviais, o atrodo, kad net nenutuokiat, kas tai per daiktas krikštynos, ir kam jos išvis reikalingos. Gal nežinot ir to, kad krikštatėviai reikalingi ne tik kaip liudininkai, bet taip pat jie įsipareigoja užauginti krikštavaikį, jei jis netektų tėvų? Kunigo maldose įsipareigojimo nėra, tačiau iš principo tokia krikštatėvių "paskirtis", kaip ir religinis krištavaikių auklėjimas (na, į žodį "auklėjimas" iš esmės telpa ir pasižadėjimas neapleisti krikštavaikio).
Bet jūs ir įdomūs - kaip iš mėnulio nukritę. Ruošiatės tapti krikštatėviais, o atrodo, kad net nenutuokiat, kas tai per daiktas krikštynos, ir kam jos išvis reikalingos. Gal nežinot ir to, kad krikštatėviai reikalingi ne tik kaip liudininkai, bet taip pat jie įsipareigoja užauginti krikštavaikį, jei jis netektų tėvų? Kunigo maldose įsipareigojimo nėra, tačiau iš principo tokia krikštatėvių "paskirtis", kaip ir religinis krištavaikių auklėjimas (na, į žodį "auklėjimas" iš esmės telpa ir pasižadėjimas neapleisti krikštavaikio).
Gal as cia biski ne i tema...sakykit ar butinai reikalinga kepuryte, nusipirkau suknele o ten komplekte buvo skribelaite tokia, bet jinai mums permaza..nezinau ka daryti.Aciu
QUOTE(IRI$KA @ 2006 08 22, 00:30)
Gal as cia biski ne i tema...sakykit ar butinai reikalinga kepuryte, nusipirkau suknele o ten komplekte buvo skribelaite tokia, bet jinai mums permaza..nezinau ka daryti.Aciu
tikrai nebūtinai-bet plikučius vaikučius mamytės nori papuošti, o kiti juk jau su tokiom kasom krikštijami, kad jas pridengti jau nuodėmė būtų
QUOTE(Agile @ 2005 05 10, 22:56)
O idomu ar galima vaikeli krikstyti su sava skraiste, na ta prasme su kuria mane pacia krikstijo? Gal kas zinot?
aišku kad galima, bet yra prietaras kad savo likimą vaikui perduosi.
Papildyta:
QUOTE(IRI$KA @ 2006 08 22, 01:30)
Jei esi naginga gali nusinerti kokią skybelytę , būtų mielesnė negu pirktinė.
QUOTE(Lotari @ 2006 08 29, 21:01)
aišku kad galima, bet yra prietaras kad savo likimą vaikui perduosi.
Nesąmonė. Krikštas - bažnytinis dalykas, tikėjimas prietarais pagal Bažnyčios mokymą - nuodėmė, tai kaip ir nelabai dera su krikštu...
Juk nesakau kad pati tikiu, bet kaimo bobutės tiki.
QUOTE(Lalantukass @ 2006 06 18, 21:02)
Bet kur gauti tokia,kaip pirmam puslapy-nuotraukelej?Taip niekas ir nepasako...
Tokią pirkau Korlėjos parduotuvėj.(žinau,kad žinutės autorei nebeaktualu,bet gal kam pravers).O kaip ji tiksliai uždedama?krikštatėvis turi ant rankos laikyt ją užsimovęs?Gal kas kokią foto turit?
QUOTE(ručikas @ 2005 06 08, 21:50)
O gal galit pasakyti, kur gauti, ta naujosios mados skraistę.
yra pirkti turguje, bet galima pasigaminti ir pačiai- nunerti, numegzti, pasiūti.
krikšto drabužėliai
QUOTE(bzzz... @ 2006 04 07, 13:45)
aisku jei jusu vaikas jau nemazas, tai gal ir nereikia, bet jei jis iki kokiu 2 metu tai manau butina skraiste
Gal galit patarti, krikštysim 9 metų mergaitę, tai gal skraistė ir nereikalinga?Bet suknutės viršus, tai nebaltas...
As sio menesio gale krikstysiu savo berniuka,manau kad labai grazus paprotys su tom skraistem ir neziuresiu,kad keiciasi laikai,bet vistiek noreciau kad butu pakrikstytas su skraiste man labai grazu,o be to liks kaip prisiminimas,ir jam paciam bus manau idomu pasiziuret i savo kriksto skraiste kaip paaugs
Mane krikstijo kai man buvo 5, o broliui 7metai. Kriksto mama pasiuvo labai grazia silkine suknele iki zemes su zydrais raukinukais ir skraiste silkine su kapisonu ir zydru kaspinu,o broliui su ruzavu.Tas kapisonas tik del vaizdo ten buvo. Su ta suknele po to mano pussesere priejo pirmos kumunijos, tada jai ji iki keliu buvo. Gal cia irgi kazkokie blogi prietarai gali but, bet jos mama neturejo pinigeliu ir butu leidus dukra su juodu sijonuku ir balta bliuskute , o kitos mergaites su graziausiom suknelem ateina.Tai mano mama dave mano kriksto ruba.Nemanau, kad cia kazkas blogo, mes su ja visa gyvenima geriausios drauge Kiti isvis kriksto rubus nuomuojasi ir nuomuoja Kai pasiziuriu senas nuotraukas tai visokie giminaiciai irgi kur mergaite tai su zydru, o berniukai su ruzavu papuosimu. Dabar krikstysim savo berniuka, su krikstateviais susitarem, kad jie pirks skraiste ir zvake. Tai sakiau, kad skraiste arba balta butu arba su ruzavu, nors is pradziu galvojau, gal berniukui zydro reikia, bet cia pasiskaiciau ir viskas aisku