Įkraunama...
Įkraunama...

Krikšto rūbeliai (skraistė, marškinėliai, suknutė)

QUOTE(JANYTE25 @ 2011 07 17, 22:35)

komplektukas grazus bet sorry tik ne vasarai ji rengti doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, noreciau jusu paklausti ar butinai turi buti vaikuciui nauji rubeliai t.y pirkti is parduotuves ar galima is kitu mamyciu perpirkti ir apsivilkti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*jusma* @ 2011 08 05, 08:02)
Sveikutes, noreciau jusu paklausti ar butinai turi buti vaikuciui nauji rubeliai t.y pirkti is parduotuves ar galima is kitu mamyciu perpirkti ir apsivilkti?  g.gif

Aš manau kad gali tikrai. Juk niekas netikrina bažnyčioj smile.gif Šiaip iš viso nėra labai jokio didelio skirtumo kaip vaikutis bus aprengtas.
Atsakyti
QUOTE(*jusma* @ 2011 08 05, 08:02)
Sveikutes, noreciau jusu paklausti ar butinai turi buti vaikuciui nauji rubeliai t.y pirkti is parduotuves ar galima is kitu mamyciu perpirkti ir apsivilkti?  g.gif

pirkti gali is kur nori, bet pagal senas tradicijas yra prietaras, kad negalima parduoti vaiko kriksto rubu, nes reiskia parduota vaiko gyvenima....
as kai paziurejau kiek mamu visiskai nesidomi pacia kriksto tradicija, reiksme ir paprociais doh.gif svarbiausia issipustyt ir padaryt baliu ... nu dar fotografo gero reikia doh.gif jau geriau tada isvis nekrikstytu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 08 05, 08:24)
pirkti gali is kur nori, bet pagal senas tradicijas yra prietaras, kad negalima parduoti vaiko kriksto rubu, nes reiskia parduota vaiko gyvenima....
as kai paziurejau kiek mamu visiskai nesidomi pacia kriksto tradicija, reiksme ir paprociais  doh.gif  svarbiausia issipustyt ir padaryt baliu ... nu dar fotografo gero reikia  doh.gif  jau geriau tada isvis nekrikstytu  schmoll.gif

Tai va as sito ir norejau suzinoti. As pagal tradicijas ziuriu blush2.gif . Aciu jums uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
o man tradicijos ir prietarai yra visiškai skirtingi dalykai. Šitoj vietoj krikštą manau kiekviena šeima supranta savaip. Todėl ir rūbelius reikia rinktis taip kaip išmanot, o ne kaip kiti daro wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2011 08 05, 08:54)
o man tradicijos ir prietarai yra visiškai skirtingi dalykai. Šitoj vietoj krikštą manau kiekviena šeima supranta savaip.  Todėl ir rūbelius reikia rinktis taip kaip išmanot, o ne kaip kiti daro wink.gif

esme yra ne kaip kiekviena seima supranta kriksta, o kokia yra kriksto reiksme, tradicija ir pan.... nu cia mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
o man tradicijos ir prietarai yra visiškai skirtingi dalykai. Šitoj vietoj krikštą manau kiekviena šeima supranta savaip.  Todėl ir rūbelius reikia rinktis taip kaip išmanot, o ne kaip kiti daro wink.gif

Taip pritariu, kad kiekviena seima kriksta supranta savaip mirksiukas.gif . As ir nieko nesakau, galima nusipirkti rubelius is kitos mamytes, bet as nusprendziau pirkti nauja. Visi vaikai krikstyti su naujais rubeliais ir ne vieno nepardaviau. Man grazu palikti atsiminimui.
Kiekvienas turime savo nomuone ir darome taip kaip mums atrodo geriau mirksiukas.gif .
As tik dar is salies norejau isgirsti ka sneka. Nors ir mano mama nustebo, kai jai pasakiau, kad pirksiu rubelius jau ne naujus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *jusma*: 05 rugpjūčio 2011 - 08:01

nu pvz , kad negerai jei kriksto mama bus nescia kai vaika krikstys irgi prietaras, bet jam reiksmes teikia zmones mirksiukas.gif apskritai man daugelis svenciu siai dienai iskreipta - sakykit kad ir mergvakaris - jo reiksme apskritai tai ne persirengus su limuzinais po miesta paskaldyt lotuliukas.gif nu bet mergvakaris tiek to, jo "veiksmas" baznycioj nevyksta, bet krikstynos ... eit i baznycia, stovet ir vaidint krikstynas, kai kai kurie zmones net nezino kam skraiste reikalinga vaikui arba ka simbolizuoja kriksto zvake ir pan. tai juokingai atrodo...
Papildyta:
Šitoj vietoj krikštą manau kiekviena šeima supranta savaip.

va tas ir baisiausia, kad paskutiniu metu tradicijas ir apeigas, kurios is esmes turetu buti vienodos ir nekintamos, kas kaip nori tas taip supranta ir improvizuoja...
is esmes krikstas, pirma komunija, darmavones, vestuves ir pan. sventes , kuri kiekviena turi savo reiksme, apeigas, tradicijas ir t.t.
jei zmonem tas krikstas reiksmes neturi jokios dvasines ir jie nieko apie ji nesupranta,tai kokiu tikslu tada tas vaikas krikstijamas? nes taip reikia ? tai gali siaip baliuska pasidaryt, pridaryt visokiu krikstuku, saldainiu kiciniu su vaiko nuotraukom, sampano butelius apklijuot vaiko nuotraukom ir paskui dar visas nuotraukas i facebooka koki sukelt doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 05 rugpjūčio 2011 - 08:09
Visa esme kriksto: panaikinta gimtoji nuodeme ir vaiko priemimas i krikscioniu buri, kriksto tevu igijimas, kurie pasiriztu lydeti vaika per gyvenima, na dar kriksto zvake kuri taip pat turetu su zmogum buti ir jo mirties valanda, o visa kita tik simbolika bei tradicijos, kurios su laiku kaip ir visa kita kinta(o jei dar faktas istorijoje, kad mes buve pagonys ir apkrikstyti priverstinai?); mes patys krikstynu baliaus nedarem,neissipustem per daug, bet as uz tai, kad zmonems tai butu dar viena proga susitikti, pasilinksminti ir visai nesistebiu, kad nebelieka tu tikruju senuju tradiciju, neisigilinama i visokiu detaliu tikraja esme..deja.. zmones skuba, lekia, dirba ir susitinka tik per laidotuves..
Atsakyti
sveikos, supermamos. cia daug mamu klausineja ar reikalinga skraiste? noriu papasakot kaip mums buvo. kai krikstijom vyresneli skraistes neturejom, nors ji yra butina. juk kriksto sakramento suteikimo eigoje, kuri yra visada vienoda , nesvarbu koks kunigas krikstija, kalba apie kriksto ruba ir ji uzdeda. kadangi mes jo neturejom, tai mums uzdejo baznycios kriksto ruba, kuris buvo senas, papilkejes, nutrintas nuo ilgo naudojimo ir laiko doh.gif , o juk jis simbolizuoja naujo, krikscionisko gyvenimo pradzia ir turetu but nekaltas, tyras, baltas, t.y. paprasciausiai naujas. gal dabar kunigas deda savo juosta, nzn, bet juk ji irgi yra devima g.gif . tokios klaidos daugiau nekartojau ir antram sunui pasiuvau skraiste, kuri buvo skirta jam vienam. o savo kriksto dukrai pasiuvau stai tokia http://www_fotoz_lt/....jpg?1313393033, net kunigelis liko suzavetas.
Atsakyti
Na as kunigelio tiesiai sviesiai paklausiau ar reikalinga skraiste? sake, kad nereikalinga, jei vaikas papuostas baltai smile.gif
Atsakyti