Įkraunama...
Įkraunama...

Krikšto rūbeliai (skraistė, marškinėliai, suknutė)

QUOTE(*VS* @ 2011 05 19, 13:36)
Ruosiames krikstynoms ir dabar toks klausimas iskilo, musu suknyte bus nerta, o ar butina dar deti ta palerina?  g.gif Man kazkaip dar vieno nerinio nesinori deti, o tie tiuliniai nelabai i tema atrodys...

musu bus megztos mocherio suknytes, skraisciu nedesim. Kai buvau pas kuniga tartis del krikstynu dar paklausiau, ar butina skraiste, tai sake is viso nesvarbu, ka turit, ta aprenkit, o vietoj skraistes uzdes ta savo juosta (nezinau kaip ji vadinasi blush2.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Blond @ 2011 05 19, 16:17)
musu bus megztos mocherio suknytes, skraisciu nedesim. Kai buvau pas kuniga tartis del krikstynu dar paklausiau, ar butina skraiste, tai sake is viso nesvarbu, ka turit, ta aprenkit, o vietoj skraistes uzdes ta savo juosta (nezinau kaip ji vadinasi blush2.gif ).

Cia priklauso nuo baznycios, kurioje planuojama krikstyti vaikeli. Vienur pakanka balto rubelio, kitur is viso nesvarbu kaip bus aprengtas vaikas ir nieko nereik, o mums kunigas pasake tureti atskira nauja balta ruba, kuri uzdes ceremonijos metu, nesvarbu, kad vaikas bus aprengtas baltai 4u.gif Tai kad kiekvienoj banzycioje reikia klausti kunigo, kuris krikstis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(styga31 @ 2011 05 15, 16:38)
user posted image
koks fainutis su frakuciu .

labai grazus, bet mes turbut rinksimes kazka kuklesnio - lietuviskesnio, kad ir lininius g.gif
Atsakyti
Sveikos! Gal zinote kur Vilniuje galima nupirkti kriksto marskinelius tokio tipo? 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo вероника: 25 gegužės 2011 - 12:08
QUOTE(*VS* @ 2011 05 19, 13:36)
Ruosiames krikstynoms ir dabar toks klausimas iskilo, musu suknyte bus nerta, o ar butina dar deti ta palerina?  g.gif Man kazkaip dar vieno nerinio nesinori deti, o tie tiuliniai nelabai i tema atrodys...

Sveikos 4u.gif , gal ir ne į temą, bet norėjau paklausti kur galima tokių suknelių schemutes rasti?dėkoju...
Atsakyti
Gal zinote kur Vilniuje galima nupirkti kriksto marskinelius tokio tipo?  4u.gif
http://s010.radikal....c630f70f579.jpg

prie Ausros Vartu yra parduotuve, tai pati pirkau, ne vienas variantas. dar pussesere pirko Audejas parduotuveje. 4u.gif
Atsakyti
Tokiu kriksto marskineliu maciau ir Gariunuose (paviljone)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SunEyes: 30 gegužės 2011 - 14:56
Na dabar prisiskaičiau visų nuomonių visai nebežinau kaip su ta skraiste , mūsų suknutė tokia kreminė, baltos kraistės visai netinka, manau visai nedėt tos skraistės.
Atsakyti
QUOTE(burundukas @ 2011 05 04, 10:21)
Nu įdomiai čia su ta skraiste, man tada iškilo klausimas: tos kurios krikštijot be skraistės (arba kitaip vadinasi krikšto rūbelis, bet tai ne tas rūbelis, kuriuo aprengiamas vaikas) ar krikšto apeigų metu toj vietoj kur turėjot dėt rūbelį bet neturėjot, ar kunigas neuždėjo savo juostos, kuri eina jam per kaklą (nežinau kaip vadinasi  blush2.gif ) ant vaikučio? Vat gerai pagalvokit, nes jei neturėjot rūbelio, turėjo tam tikroj vietoj uždėti savo tą juostą.

Stula vadinasi šita juosta.

Niekaip nesuprantu kam tuomet krikštyti vaikelį jeigu visiškai tėvams nesvarbu Krikšto simboliai, jų reikšmė. doh.gif Skraistė yra svarbus Krikšto simbolis.

Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 06 03, 07:11)
Stula vadinasi šita juosta.

Niekaip nesuprantu kam tuomet krikštyti vaikelį jeigu visiškai tėvams nesvarbu Krikšto simboliai, jų reikšmė. doh.gif Skraistė yra svarbus Krikšto simbolis.

O mes kai rasemes baznycioje,tai as kunigo uzklausiau del skraistes,tai jisai pasake,kad jei vaikutis aprengtas baltai,tai jos nereik,o jei rubeliai ne balti,tai tada reikia.
Patys kunigai taip kalba, tai mano manymu,ju zinios geriausios turetu buti apie kriksto simbolius ir ju reiksme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rloreta: 03 birželio 2011 - 08:13
o mūsų skraistė net ne balta.
Atsakyti
QUOTE(JURJUR @ 2011 06 03, 11:15)
o mūsų skraistė net ne balta.

Krikto drabuzis turi buti baltas 4u.gif Nesvarbu ar tai bus skraiste ar tiesios medziagos gabalas perristas kaspinu, kaip senais laikais budavo, bet butinai baltas, nes uzdedamas po kryksto (su tuo drabuziu i baznycia neimama). Ka jis simbolizuoja galima paskaityti betkuriam internetiniame baznycios puslapyje mirksiukas.gif
Atsakyti