Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba ant šilko

QUOTE(Defliune @ 2011 04 01, 09:27)
Sveikos visi
Tai va gavau as savo uzsakyma - krepdesin, satino ir organzos.

Organza - standi medziaga, nors kuolu statyk, nekaip nesuprantu, kaip pas upytele ta organza minksta. Taip sutinku, ji tokio plono kaip sifonas, bet ji gamykliskai yra standinama, net tekstilininku aiskinamajame zodyne parasyta, kad organza - standus, lengvas audinys iš natūralaus arba dirbtinio šilko drobiniu pynimu. Naudojamas moteriškoms lengvoms suknelėms.
Dar vienas pastebejimas del organzos, ant jos galima piesti laisva tapyba, dazas nesilieja del to standinimo smile.gif

Satinas - labai graziai blizganti medziaga, bet dazas ne duok dieve kaip liejasi - siaubas, na man nepatinka g.gif, kadangi stora medzziaga, tai per kontura labai megsta isbegti.
Krepdesinas - super, man jis viskuo patiko, bet vel gi ta pati situacija su konturu - megsta dazai nesilaikyti to konturo  lotuliukas.gif

Labai patinka kaip liejasi dazai ant krepo ir sifono zorzeto  thumbup.gif

oj kokia naudinga info bigsmile.gif
as noreciau uzsisakyti is kokio ebay silko tapybai... dar tik pradedu bet eksperimentams noreciau tureti daugiau silko o ne pirkineti tas apsiutas skareles kuriu gabalelis 20 lt kainuoja doh.gif

gal bandet kazkas siustis internetu? is kur ir kokios kainos? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(`delfine` @ 2011 04 03, 09:20)
oj kokia naudinga info  bigsmile.gif
as noreciau uzsisakyti is kokio ebay silko tapybai... dar tik pradedu bet eksperimentams noreciau tureti daugiau silko o ne pirkineti tas apsiutas skareles kuriu gabalelis 20 lt kainuoja  doh.gif

gal bandet kazkas siustis internetu? is kur ir kokios kainos?  ax.gif

Siulau pradeti nuo ponge5, sifono, krepdesino, jie vieni pigiausiu ir labai tinka pradziai. Galima pigiau gauti pas v.vidis@gmail.com, cia Lietuvoje.
Atsakyti
Defliune wub.gif
Atsakyti
Aciu, Daivut ax.gif
Atsakyti
daivaV ir Defliune good.gif
Atsakyti
rosebud1 user posted image biggrin.gif
Atsakyti
Daivut, gal gali mane pakonsultuoti del gariniu dazu ir pacio garinimo, i ka man atkreipti demesi?
Atsakyti
garinami dazai labai skiriasi nuo lygintuvu fiksuojamu. dedant viena spalva salia kitos ji tarsi prastumdo jau uzdeta ant audinio spalva, taciau sepeteliu lengvai persimaiso, po garinimo keiciasi intensyvumas - ryskeja. isgarinti darbai minksti ir zvilga, nesvarbu kiek ant ju buvo prikrauta dazu, perteklius dazu skalbiant, isgarinta darba, nusiplauna.
darba vynioju i audini (vamzdeliu), vamzdeli i riestaini, surisu, kad neissivyniotu.
riestaini gerai suvynioju i folga, kad neliktu nei maziausios milimetrines skyluteles.
i greitpuodi dedu audinio skiaute, kad paaukstinimo metalines kojytes nesugadintu puodo,
statau paakstinima - nusipirkau toki metalini lenktom kojytem padekliuka, vyras nupjove ir atlenke kojas, gavosi aukstesnis paaukstinimas,
pilu vandens iki paaustinimo nedapilant apie 1 cm
statau toki suskleidziama padekliuka skyleta (duona daug kas ant jo atgaivina garuose),
i ji jau dedu darba ir po to kai pradeda puodas snypsti verdu 99 min - kodel tiek biggrin.gif todel kad negalvojant lengviausia elektrinej vyryklej su laikrodziu uzstatyti ir jau is patirties pastebejau, kad butent tiek mano darbams reikia, kad gerai uzsifiksuotu dazai
kol uzverda ant karsciausio - 9, o veliau sumazinu iki 7
svarbu issiaiskinti kokiam laikui, tam tikra temp. pas tave uzteks vandens greitpuodyje - sudeginau taip viena pirmuju darba, gerai dar, kad namai nesudege lotuliukas.gif
isgarinta darba is kart isvynioju ir leidziu pailseti
tada skalbiu ir palieku 10 min AvantGardo kondicionieriuje, lyginu
dar ne viena darba sugadinau atsiradus folgoj mikro skylutei - per visa darba kartais nuplaukimas nueina..... tada sedziu ir bliaunu biggrin.gif ......

vis tik .....- kol neisbandysi, netikrinsi vandens lygio ir neissiaiskinsi kaip ir kas ant tavo vyrykles nieko nebus ax.gif

vo pavariau biggrin.gif beveik romanas isejo tongue.gif
Atsakyti
Na TU super wub.gif ACIUUUUU 4u.gif
bandysiu daryti, nes jau man tie lygintuviniai dazai labai nebepatinka, visai nesigauna kartais sumanymai, tai nusprendziau bandyti su gariniais, jau nusipirkau trys pagrindines spalvas ir kontura. Bandysiu, bandysiu, ir dar karta bandysiu ...
Aciu dar karteli, tavo laiska ant dekstopo issisaugojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Defliune @ 2011 04 03, 13:58)
Siulau pradeti nuo ponge5, sifono, krepdesino, jie vieni pigiausiu ir labai tinka pradziai. Galima pigiau gauti pas v.vidis@gmail.com, cia Lietuvoje.

liux, aciu bigsmile.gif
bet jusu darbu grozis.... wub.gif
Atsakyti
daivaV aciuka uz info, as irgi meginsiu smile.gif Na kai dabartinius dazus isbaigsiu smile.gif
Atsakyti
Nu Daiva doh.gif

Bet as kazkaip paprasciau garindavau savo prmuosius darbelius su garinamais dazais. Nors jie miniaturiniai ir buvo. Tiesiog dedavau i paprasta puoda kiaurasamti, ipildavai truputi vandens ir uzdedavau i laikrasti suvyniota darbeli ji uzdengdavau skudureliu. pavirdavau koki pusvalandi g.gif

man labiau patiko tie garinami dazai- galedavai liejimo klaidas bet kada pataisyti. labai graziai druskos efektas gaudavosi. Tik minusas, kad pasluoksniuot nesiseina.
Bet jau tas garinimas ir sugadinimo tikimybe..... doh.gif doh.gif doh.gif

O konturai spalvoti tie kaip ir lyginamiems ar tinka?
Atsakyti