As labai atsiprasau, kad sukeliau toki vaju del tu medziagu, bet man tiesiog gal paciai norisi susivokti, ka perku ir ka gaunu
Neseniai pirkau matuojama sifona Decotex ir palyginau su esamu apsiuletu salikeliiu is Ideen, tai visai skirtingos medziagos lieciant, nors sakesi pardaveja, kad abu sifonai vienodo storumo 3.5 mm. Pirma minksta, bet lygaus pinimo, svelni lieciant, o antras - minkstas, bet rupaus pinimo ir rupaus jutimo.
Kai atveze Tavi parodyti organza, pirkta is Vido, ji man buvo labai panasi i matuojama sifona, kuriapirkau is Decotex, tai esu gyliai pasimetusi.
Gaila, kad internete nera normaliai paaiskinta.
O del deginimo galiu pasakyti, kad taip tikrinama vilnoniniai audiniai - jei padeginus smirda deginamais plaukais (gal esate kada degine savo plauka?), o jei sintetika - tai turi lydytis, suktis i juoda gniuzula, tai rodo, kad yra polimerinio siulo, t.y. sintetikos
QUOTE(Defliune @ 2011 04 01, 10:27)
Man dar kylo toks klausimas - kaip patikrinti, ar medziaga tikrai silkas. Kazkada rusiskame tinklapyje radau paaiskinima, jei uzlasinus vandens, jis bega kaip zvaigzdute - sintetika, jei kaip apskritimas - silkas. Net nezinau, ar tai tiesa, reikes dabar visus esamus silkus tikrinti
natūralus šilkas būna apdorotas - sutvirtinti ir pagerinti kai kurias jo savybes - tada dazai blogai liejasi, tam reikalui pataisyti yra spec. skysciai, kuriuose pries tapant palaikius puikiai dazai liejasi ir malonu tapyti taciau ju LT pirkti nemaciau tik interneto tinklalapiuose.
lengviausias budas atpazinti silka - ji deginti.jeigu tai silkas - siulai beveik nedegs. siulas pavirs lengvai sutrupanciu nuodeguliu. o kvapas panasus i deganciu plauku kvapa.
tai jei silkas buvo apdorotas chemikalais - uzlasinus ant jo tikrai nesuprasi ar tai naturalus silkas
as cia dar pagalvojau, kad gal kartais jums prireiks ir nezinot - kalvariju turguje yra parduotuve dvieju austu, antrame aukste yra pirkti naturalaus silko ivairiu storiu, jei gerai atsimenu, jo kaina apie 50 lt. uz metra ta prasme vienas maziau kainuoja, kitas - daugiau.
Gražu, Daiva ir ačiū už info
Daiva, salikelis kaip visada super Paziuriu tavo darbelius ir man knieti pabandyti su gariniais dazais. Manau ant satino tik tokiais ir reiktu piesti, nes kitaip praras blizgesi su kt. dazais.
Siek tiek grisiu prie medziagu temos, kuria as pati ir pradejau Organza is tikruju yra standi medziaga, nes joje yra silko kliju, to standumo ji nepraranda net isskalbus, galiu tai pati patvirtinti. Gali buti, kad ta organza, kuria man rode Tavi, turi priemaisu, cia jau pakonsultavo zmogus su 30 metu patirtimi tekstileje.
http://www.ideen.com...leached/Organza
Siek tiek grisiu prie medziagu temos, kuria as pati ir pradejau Organza is tikruju yra standi medziaga, nes joje yra silko kliju, to standumo ji nepraranda net isskalbus, galiu tai pati patvirtinti. Gali buti, kad ta organza, kuria man rode Tavi, turi priemaisu, cia jau pakonsultavo zmogus su 30 metu patirtimi tekstileje.
http://www.ideen.com...leached/Organza
Man nekrito, tiesiog gerai prisukau.
QUOTE(Yyy @ 2011 04 01, 10:56)
Ne i tema
Elija, kazkada norejau detis tavo avatara, bet man kompas kartais rodo mano katina nesveikai greitai besitaskanti i visas puses, o siandie tavo tas sliuzas ziauriai ziauriai greit kramto guma
Elija, kazkada norejau detis tavo avatara, bet man kompas kartais rodo mano katina nesveikai greitai besitaskanti i visas puses, o siandie tavo tas sliuzas ziauriai ziauriai greit kramto guma
Atsakymas ne į temą: Man Tavo katinas šiandien labai greit taškosi, o mano žiaumoklis labai lėtai kramto
Daiva, jau gyriau šalikėlį Tavo temoje, bet negaliu pagirti čia. Nuostabus
Elija, žinot tavo kirminas tikrai šiandien gerokai praalkęs
Nejuokinkit, mergaitės
Tavi, girdėjau kaklaraištį tapai, gal atneši parodyt? Ar dar nebaigei?
Tavi, girdėjau kaklaraištį tapai, gal atneši parodyt? Ar dar nebaigei?
Daivos šalikėlis
nesveikai gražu
ELIJA nu maniškiui morčius, o taviškiui badas
o aš tai šiandien gavau užsakymų Makvynams nežinojau kaip piešt, guglėj radau paveikslėlį ir davai
Va kas gavos
nesveikai gražu
ELIJA nu maniškiui morčius, o taviškiui badas
o aš tai šiandien gavau užsakymų Makvynams nežinojau kaip piešt, guglėj radau paveikslėlį ir davai
Va kas gavos
Elija, vaikis mano komp1 išvežė, gal sekmadienį įkelsiu iškart porą darbų