Krepdešinas tai tas pats šilkas tik kitoks medžiagos pinimas. Ponge 8 yra storesnis ir dažas ant jo jau kitiaip liejas. Pvz kaklaraiščiams įmamas ponge 8. Ant krepdešino man gražiau dažas liejas, nei ant ponge, bet jis brangesnis. Jei šilkas yra 12 numerio jau yra tikimybė, kad kontūras neįsigers ir dažas gali pabėgtį. Tas pats variantas su storu krepdešinu, todėl ant jų geriau su vašku dirbti.
As irgi piesiu kol mazius miega (1,1 metuko) tai va tep lep gaunas :/
Papildyta:
O ka ant sifono reik kitaip daryt nei ant ponge5? (nusipirkau pabandyt)
Papildyta:
O ka ant sifono reik kitaip daryt nei ant ponge5? (nusipirkau pabandyt)
Ant šifono sunkiau kontūras dedas ir dažas stoja grei2iau nei ant ponge. Na sunku aiškinti, reik bandyti
QUOTE(orfi @ 2011 03 26, 08:59)
As irgi piesiu kol mazius miega (1,1 metuko) tai va tep lep gaunas :/
Nesuprantu, čia du skirtingi darbeliai, ar čia vienas? Gal galima iš arčiau parodyt, bendra vaizda susidariau, bet įdomu kas ten toj pievoj vis dėlto sėdi ?
du ten salikeliai, grazesniojo lepsusus parodysiu
QUOTE(orfi @ 2011 03 26, 10:25)
du ten salikeliai, grazesniojo lepsusus parodysiu
Tai musiskiai panasiai gime
Man grazu toks laisvas piesinys. Tiesa taip piesti gana nelengva kad visokie nutekejomai ir kaip sakai lepsusai i nauda iseitu
Tavi, aisku
Orfi, o man ypac antras, labai grazus, idomus sprendimas is vis geliu
Orfi, o man ypac antras, labai grazus, idomus sprendimas is vis geliu
orfi, nesupykite prašau, aš šį kartą truputėlį kritikos duosiu Na čia tik mano nuomonė, bet kažkas pas Jus su kontūru negerai gėlytės labai nedailiai išpieštos. Gal skubėjote? Ir į akis labai krenta susisluoksniavę dažai. Matau pabego jie nuo Jūsų
Įdomu, kelintas čia Jūsų bandymas piešti ant šilko? Šiaip jei tai pirmieji Jūsų darbeliai, nesirinkite peizažo, nes tikrai labai sudėtinga jį tinkamai nutapyti, kai ranka neįgudusi. Siūlau pamiklinti ranką ant paprastų skarelių, nupiešti kažkokį konkretų daiktą (gėlę, vabalą, paukštį ir pan.) ir pažaisti spalvom nedideliam fone šitokie grandioziniai darbai ateis su laiku
O šiaip šaunuolė, kad bandote, pakankamai lygiai nuspalvintas dangus (na apart kraštelius, kuriuos jau seniau aptarėme). Ir visumoje antras darbelis man taip pat labiau patiko, labai gražiai suderinote pievos spalvas, tokia rudeniška gavosi .
Įdomu, kelintas čia Jūsų bandymas piešti ant šilko? Šiaip jei tai pirmieji Jūsų darbeliai, nesirinkite peizažo, nes tikrai labai sudėtinga jį tinkamai nutapyti, kai ranka neįgudusi. Siūlau pamiklinti ranką ant paprastų skarelių, nupiešti kažkokį konkretų daiktą (gėlę, vabalą, paukštį ir pan.) ir pažaisti spalvom nedideliam fone šitokie grandioziniai darbai ateis su laiku
O šiaip šaunuolė, kad bandote, pakankamai lygiai nuspalvintas dangus (na apart kraštelius, kuriuos jau seniau aptarėme). Ir visumoje antras darbelis man taip pat labiau patiko, labai gražiai suderinote pievos spalvas, tokia rudeniška gavosi .
QUOTE(ELlJA @ 2011 03 26, 17:00)
orfi, nesupykite prašau, aš šį kartą truputėlį kritikos duosiu Na čia tik mano nuomonė, bet kažkas pas Jus su kontūru negerai gėlytės labai nedailiai išpieštos. Gal skubėjote? Ir į akis labai krenta susisluoksniavę dažai. Matau pabego jie nuo Jūsų
As tai manau kad cia ideja tokia buvo, konturas ir neturejo pilnai sulaikyti dazo. Tik kaip minejau, sie "efektai" tik is paziuros atrodo lengvai isgaunami, reikia labai atsargiai ir pamastant dirbti, kad spalvos ne per daug sloksniuotusi, antraip gausis dazu perteklius, ir atrodys ne kaip. Panasu, kad cia dazu per daug, todel plaunant pabluko visas audinys. Paprastai taip gaunasi, kai daug visko pridedi, tada tarsi nei vienas dazas gerai neprilimpa. Dar patarimas butu. Piesiant konturu geles ir ornamentus "laisva ranka" , veliau spalvinant aplink gele daug liekit vandens, mazai dazo, nebus tokio grubaus krasto.
Aciu mergytes uz kritika (kruopstumo tai man labai truksta) ir patarimus, as dar ieskau savo stiliaus. Istiesu cia piesiau vien teptuku, norejau vienu brukstelejimu isgaut ale geliu lapelius, ant popieriaus tai gavosi, silkas kaskiek strikdino teptuka... Tada jas apvedziojau konturu, bet tik tiek, kad fona darant isliktu pacios geles ideja, o ja tarsi pasleptu... nu ir tada dar paraizgaliojau ir tada daziau fona, o kadangi silkas buvo gruntuotas tai nelabai liejosi
dar va keletas darbeliu, vienam is ju irgi lepsusas gavos
dar va keletas darbeliu, vienam is ju irgi lepsusas gavos
Va tai tau dabar kai pažėrei darbų, tai jaučiuos kaip mazgote per snukiuką gavus Siaubas kokie gražūs visi trys. Pirmojo idėja tai iš vis...labai puiki mintis. Vsio tyliu
P.s. jei gruntuotas šalis, tada supratau, kodėl taip gavos
P.s. jei gruntuotas šalis, tada supratau, kodėl taip gavos
Elija, tu visiskai teisi buvai. Maza ka as ten isradineju "dvirati" pirmas ispudis daugiau pasako