Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba ant šilko

QUOTE(daivaV @ 2011 02 09, 21:05)
darba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
del vasko salinimo... tai vat skaiciau apie kazkoki spec. skysti, kuriame palaikai keleta min. ir vaskas isnyksta... taciau lieka daug klausimu g.gif iki garinimo i joki skysti kisti negalima, tai iseitu reikia garinti su vasku, taciau garinant vaskas nuplauks ir sugadins piesini ar ne g.gif arba dalinai pasalinti su popieriais vaska pries garinant, o po garinimo dar ikisti i skysti???? taciau nelogiska!!!!!!!!!!!!!!! UZVIRE mano pilkosios smegenu lasteles lotuliukas.gif
Simute prasau parasyk ka tu girdejai apie vasko salinima garinant

Na gal aš kiek galėsiu padėti g.gif Esu su vašku dirbusi, ne labai daug bet vistik šį tą žinau. Pašalinimui reikalingos krūvos laikraščių bigsmile.gif kai kas dar naudoja benziną vaško likučiams pašalinti, bet aš tai jau neee, gal kaip nors ir be jo doh.gif . Taigi jei dažai fiksuojami garais tai be abejonės vaškas šalinamas iki fiksavimo, o kitaip kaipgi jūs darbą suvyniosite su visu tuo vašku biggrin.gif .
Sorry už senus savo darbelius jau kažkada rodžiau bet kaip pavyzdį gal vistik įdėsiu . Šitas šalikas darytas su vašku tapyta dažais fiksuojamais garuose.
user posted image

o šitie du darbeliai su įprastais lygintuvu fiksuojamais dažais tik vaško naudojau labai daug ypač paveiksle su šaka, man reikėjo laužymą daryti todėl dengiau vašku visą darbą doh.gif Oho kokia laikraščių krūva suėjo.
user posted image

user posted image

Su garuose fiksuojamais dažais rezultatas man labiau patiko, vaškas neturi jokios įtakos medžiagos minkštumui, nors tiesą sakant ir ta skarytė su uogom jau mano gerokai panešiota tapo tokia pat minkšta. Pradžioje tik padarius gal kiek kietesnė buvo.
Šaltu vašku nesinaudojau, manau kol kas su klasika dar turiu išmokti gerai dirbti ax.gif

Atsakyti
~ella~ visa si reikala zinau biggrin.gif ieskau kaip isvengti popieriu ir lygintuvo, tik nujaucia mano sirdis, kad tai taip ir liks blogoji vasko puse doh.gif
darbai tavo labai grazus! wub.gif
Atsakyti
daivaV jei tau viskas aišku o su vašku padirbėti norisi tai tik palinkėti kantrybės belieka 4u.gif Na nėra ten taip jau baisu užtai koks jaudulys kiekvieną kartą kai vaškas pradeda tirpti thumbup.gif niekada nežinai ką rasi....norėjai vienaip, gaunasi kitaip doh.gif. Man labai trūksta patirties, reikia iš anksto gan gerai numatyti ko nori, o tai tik su įdirbiu ateina.
Ačiū už pagyrimus mano darbams, apleidau šilką (dabar tik lėlės galvoje doh.gif ) bet po truputėlį grįžtu, turiu naują šalikėlį todėl žadu temoje pasirodyti su nauju darbeliu.
Atsakyti
~ella~ ...... biggrin.gif aiskus tik algoritmas....ir pabandziau tik viena karta doh.gif aciu tau uz nora padeti labai labai!!! tavo daryti darbai su karstu vasku man ..... kaip iki dangaus pasiekti rankom.... suprantu, kad tai toli grazu nepaprastas darbas, reikalaujantis patirties, ziniu ir etc. ax.gif ir labai lauksiu tavo darbu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaV: 10 vasario 2011 - 13:53
~ella~ ypač tas su šaka paveikslas labai gražus bigsmile.gif būtų įdomu ir dar daugiau darbų pamatyti, lauksiu aš irgi smile.gif

AlinaRS, ačiū smile.gif na jokios paslapties kaip ir nėra, man visada atrodė, kad savaime aišku, kaip jos padarytos biggrin.gif piešiu žiedlapius ant šilko, tada karpau ir siuvu vieną su kitu smile.gif ir dažnai man pačiai staigmena būna darant matyt, kaip kiekviena gėlė išeina, kaip žiedlapiai sugula ir pan.

Laimantai, dėkui 4u.gif

impsbl, man tai būtų sunku įvertinti, kiek užtrunka nutapyt, nes kiekvienas šalikas vis kitoks, be to, nėra, kad ištisai būtų galima tapyt, vis vien tai darbai, reikalai tai dar kas nors. Bent aš nebandžiau skaičiuot, kiek valandų man užtrunka tapymas, gal ir įdomu savotiškai būtų paskaičiuot kada smile.gif
Atsakyti
Shima good.gif
Atsakyti
~ella~, kaip tavęs čia trūksta ir tavo darbų. jie puikūs
Atsakyti
QUOTE(~ella~ @ 2011 02 10, 14:35)
Ačiū už pagyrimus mano darbams, apleidau šilką (dabar tik lėlės galvoje  doh.gif )  bet po truputėlį grįžtu, turiu naują šalikėlį todėl žadu temoje pasirodyti su nauju darbeliu.

O tikrai be reikalo apleidote šilką, nes Jūsų įkeltin darbai tiesiog nuostabūs. Visi trys kažkuo savaip ypatingi 4u.gif Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
Shima, o kaip tu ziedlapiu krastus palenki, paprastai apsiuvi ar kaip kitaip? o silka po to standini ar ne?
Atsakyti
Ačiū merginos už gerus žodžius 4u.gif Truputį apleidau šilką. Ka gi, reikia susikaupti pasistengti, nes rankos oi kaip niežti doh.gif . O pratęsiant apie vašką tai vat ką pamiršau parašyti, jog man ko gero bjauriausia tame procese ne lyginimas o vaško-parafino garavimas kai dirbi. Jei dar nelabai kokia ventiliacija, tai išvis prastai, nėra labai malonu daug prisikvėpuoti blink.gif

Tavi friends.gif jau jau pareinu po truputėlį biggrin.gif šalikėlį turiu tik nufotografuoti belieka mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip smagu bus matyt tavo nuostabius darbus
Atsakyti
Alina, kraštų nelenkiu, ten kontūras šilko smile.gif o šilko irgi nestandinu, tapau ant storesnio, ponge 9 ar 8, dabar tiksliai nepasakysiu to skaičiuko, ir dar kažkiek nuo dažų ir kontūro jis sustandėja, todėl formą laiko pakankamai ir toks.
Atsakyti