Įkraunama...
Įkraunama...

Krakmolinimas - patarimai

QUOTE(Krista J. @ 2010 07 14, 10:57)
desiu pinigelius. o del gelyciu dar neapsisprendziau kokias daryt. gal daug mazyciu rozyciu. as ju isvis nestandzinciau, bet neissivaizduoju kaip jas ikomponuot paskui i ta iskrakmolinta vokeli  g.gif

Papasakosiu, kaip aš daryčiau smile.gif
Nusinerčiau ilgesnę norimo voko pločio juostą su trikampiu vienu galu. Ją pastandinčiau neskiesta "Luga" ir išlyginčiau. Tada sulankstyčiau į 3 dalis (suformuočiau voką). Šonelius, ten kur reikia sutvirtinti, apnerčiau kokiu nors puošniu pakraštėlio rašteliu, taip pat ir trikampį kraštelį. Tada prisiūčiau gėlytes prie trikampėlio.. Kraštelių ir gėlyčių nestandinčiau - man patinka purūs nėriniai.
Atsakyti
Krakmolinimui geriausiai tinka ryžių krakmolas. Jei tokio po ranka neturite – nenusiminkite: tiks ir bet koks kitas. Krakmolą supilkite į šaltą vandenį, gerai išmaišykite ir pamažu pilkite į verdantį vandenį. Būtinai maišykite, antraip jūsų „viralas“ sušoks į gumulus.

Jei norite, kad skalbiniai būtų lengvai standūs, į vieną litrą vandens dėkite šaukštą krakmolo. Jei skalbinius norite sustandinti vidutiniškai – berkite pusantro. Standžius skalbinius turėsite įdėję du šaukštus krakmolo. Gautą „kisielių“ supilkite į šaltą vandenį ir gerai išmaišykite. Į skiedinį pamerkite skalbinius, palaikykite jame, po to išgręžkite, išdžiovinkite ir išlyginkite.

Priminsime, kad silpnai standinamos palaidinukės, suknelės, patalynė, vidutiniškai – staltiesės, servetėlės, užuolaidos, stipriai – rankogaliai, apykaklės, vyriški marškiniai.

Jei norite, kad jūsų skalbiniai būtų ne tik standūs, bet ir blizgėtų, krakmolą galite virti muiluotame vandenyje. Beje, taip iškrakmolytus skalbinius bus lengviau lyginti – jie nelips prie lygintuvo.

Krakmolas, beje, tinka ne tik standinimui: jei pablukusius vilnonius drabužius palaikysite silpname šaltame krakmolo tirpale, jų spalva atsigaus.
Atsakyti

Gaila,ryziu krakmolo niekur neradau........

O kaip merginos Jus sprendziat klausima su po krekmolinimo likusia plevele tarpe neriniu g.gif .................Gal ja kazkaip lengviau galima pasalint,kai nerinys slapias ar kaip tik kai isdziusta.....?Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 16 gruodžio 2010 - 08:46
[quote=Viliausmama,2010 12 16, 09:45]
Gaila,ryziu krakmolo niekur neradau........

O kaip merginos Jus sprendziat klausima su po krekmolinimo likusia plevele tarpe neriniu g.gif .................Gal ja kazkaip lengviau galima pasalint,kai nerinys slapias ar kaip tik kai isdziusta.....?Aciu 4u.gif
[/quot
Nieks negali man atsakyt g.gif .......
Atsakyti
Plevele?... As tai labai paprastai, slapias serveteles ispurskiau purskiamu krakmolu, istampiau ir prismaigscius palikau isdziuti. Dar del tikrumo siek tiek palyginau kai jau beveik isdziuvo ir super gavosi. nei per standu nei per minksta ir jokiu pleveliu smile.gif
Atsakyti
Su servetelem ir man butu taip paprasta,bet cia man turi "stoveti".Mezgu angela,kuris turi "atsistoti"su neriniais smile.gif .Bandziau kazkada kepurytes bryliukus standint labai labai-gavosi liuks,....bet va ir likdavo ta plevele nuo krakmolo tarpuose .
Atsakyti
QUOTE(Viliausmama @ 2010 12 18, 10:18)
Su servetelem ir man butu taip paprasta,bet cia man turi "stoveti".Mezgu angela,kuris turi "atsistoti"su neriniais  smile.gif .Bandziau kazkada kepurytes bryliukus standint labai labai-gavosi liuks,....bet va ir likdavo ta plevele nuo krakmolo tarpuose .

Viskas gavosi super.....Gal takart buvo pertekliu krakmolo klijaus palikusi ant gaminio.O sikart stengiausi labai geria "nuglostyti"ta standikli ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Diinna @ 2009 11 18, 15:16)

O jei nori siek tiek pakrakmolinti kad turetu forma bet nebutu standziai ir kietai tai yra toks Yplon purskiamas krakmolo flakonas kazkur apie 5 lt kainuoja irgi geras daikatas  mirksiukas.gif ilgam uztenka

nezinau, bet jis man s kvadrate, ne karta purskiau ir tikrai daug, o skrybeles brylius taip ir nei kiek nesukietejo cool.gif doh.gif
Atsakyti
oj naudingu kiek patarimu mano darbeliams. Aciu merginos
Atsakyti
O kazin Lugos jau nebegamina? g.gif Neradau nei vienam didziajam centre... Gal uzmatet kurioj mazesnej parduotuvej?
Atsakyti
sveikutės ieškau patarimo ir aš....nunėriau dukrai pirmajai komunijai suknelę, prisiuvau karoliukus beliko standinti...bijau.... kad nesugadinčiau. kaip supratau geriausiai naudoti krakmolą virtą? kad nebūtų per kieta, o purškiamu tai žiauriai daug reiks...
Atsakyti
tas krakmolo tirpalas daromas taip: į kokį puodelį reikia įdėti reikiamą kiekį krakmolo, užpilti šaltu vandeniu ir gerai išmaišyti. Tada prisipilti kokį 1 -1,5 litro verdančio vandens į kitą indą (kuriame visus krakmolinamus daiktus mirkysi), ir į tą indą su verdančiu vandeniu nuolat maišant reikia supilti šalto vandens ir krakmolo mišinį. O tada kai gautas tirpalas atvėsta - merkiu servetėlę, ji turi gerai sušlapti, tada nugręžiu - kad nebūtų jokių likučių ir plėvelių mezginio tarpuose, ir ant kokio švaraus ir nesipūkuojančio pagrindo patiesiu tą drėgną servetėlę ir rankom arba smeigtukais ištampau kad gražiai atrodytų.

O dėl krakmolo kiekio suknelei - negaliu patarti, bet servetėlėm dedu kokius 2-3 šaukštus, tai iškrakmolytos servetėlės net nesilanksto lotuliukas.gif Suknelei tikriausiai reiktų dėt mažiau ax.gif
Papildyta:
oj, dar pamiršau paminėti - kad naudojant smeigtukus reik pažiūrėt ar nuo drėgmės jie nerūdija - kitaip daiktas bus sugadintas.
Atsakyti