Mergaitės, o lipalą skiedžiate vandeniu ar ne? Jei skiedžiate,tai kokiu santykiu?
QUOTE(stewie @ 2010 05 12, 19:07)
Mergaitės, o lipalą skiedžiate vandeniu ar ne? Jei skiedžiate,tai kokiu santykiu?
Skiedžiam arba ne, pagal kietumo poreikį. Teks eksperimentuot.
Aš dažniausiai iš akies skiedžiu. Paskutinį kartą kai adata nertus iš maxi siūlų "antkakliukus" standinau, gal daugmaž taip buvo: 1 valgomas šaukštas lipalo : kokie 5-7 valgomi šaukštai vandens.
Bet tiksliai nežinau. Žinau, kad mano naudojamam indely (maždaug 9 cm skersmens) skysčio turi kokie 5-7 mm gautis "antkakliukams"
Ačiū, būtinai išbandysiu
N metų krakmolo kisieliuke krakmolinau
N metų krakmolo kisieliuke krakmolinau
QUOTE(almantė_k @ 2010 05 09, 16:27)
Sveika, nors ir paveluotas atsakymas, bet gal kazkiek pades. As lipalu standinau ryskiai rozines spalvos dezute, tai spalva nuo to tik ryskesne pasidare del lankstymosi tai kaip kartona - palankstyti ir viskas bus normaliai
Ačiū, teks bandyti Bandžiau su purškiamu iš parduotuvės, tai visai nieko nesustandėjo. Gal per storas mano nėrinukas
Niekaip neišeina sustandinti skrybelės purškiamu krakmolu nesigauna, su lipalu nesigauna kaška netaip darau ta dalis kur galvai pakietėjo o kur kraštai niekaip gal netoki lipa nusipirkau 3 šaukštam lipalo pyliau 10 šaukštu vandens .
O aš prieš porą dienų išbandžiau lipalą ir likau labai patenkinta
Skiedžiau santykiu 1:5.Reikia,kad visas rankdarbiukas labai gerai permirktų.man irgi pirmasis darbelis nevienodai sustandėjo,nes ne pilnai permirko
O jau sekantys-puikiai gavosi
Skiedžiau santykiu 1:5.Reikia,kad visas rankdarbiukas labai gerai permirktų.man irgi pirmasis darbelis nevienodai sustandėjo,nes ne pilnai permirko
O jau sekantys-puikiai gavosi
Dabar man toks klausimas iskilo, gal kas turit patirties. Noriu standinti lipalu gamini, puosta karoliukais. Kaip ten viskas atrodys, kai lipalas ant karoliuku sudzius? Ar geriau pirma sustandinti, o tik po to jau papuosimus kombinuot?
Pati paklausiau pati ir atsakysiu Bent jau standinant santykiu 1(lipalo) : 5 (vandans), tai ant karoliuku nieko nesimato.
Kad lipalas standina, tai suprantama, o ar nuo jo nekeičia gaminys spalvos per ilgą laiką? Nes šiaip kartais klijai ant popieriaus po kiek laiko pagelsta. Gaila būtų gaminio. Ir dar kaip reaguoja į drėgmę (pvz. drėgną orą)? Ar neatsileidžia?
Na va, kur buvus kur nebuvus ir vel as krakmolinimo temoje
O šiaip tas "kiškio ausis" ir visą kitą geriausiai standinti lipalu. Jei norite, galite išlaužti kietumą kaip palstmasės - tada su neskiestu lipalu gražiai ištepti, įtrinant, kad įsigertų į audinį, o ne tik paviršiuje būtų. Taip sutepti galima net kailį, padaryti "šukuosenas" (tik atsargiai - mažesni vaikai gali susižeisti į tokius kietus dyglius, galvodami, kad tai minkšta). Grynu lipalu standinti kai kurie audiniai išdžiūvę įgauna blizgumą (kaip lakuoti). O tai ne visada pageidaujamas efektas.
Dar - gaminiai standinti lipalu turi džiūti šiltoje patalpoje. Vėsioje išdžiūvę būna balti ir ant gaminių lieka negražios žymės (na, ant balto baltas nesimato...)
Vat norejau as isgauti nerinio kietuma kaip plastmases ir svikas gavos Kuo reiketu ta lipala ant nerinio tepti, kad jis ir isigertu ir tolygiai pasiskirstytu? Nes as tai tiesiog imerkiau nerini i lipala kad gerai imirktu, o po to bandziau pirstais pertekliu nubraukyt, tai man lipalas niekaip tolygiai nepasiskirste Isdziuves dabar vietomis blizga, vietomis ne. Antras dalykas - palikau dziuti ant celofanines pleveles, o apyranke apvyniojau ant stiklines kad forma padaryt, tai tose vietose, kur nerinys su stikline / celofanu lietesi liko baltos demes, nors is esmes tai gaminys dziuvo visai ne vesioj patalpoj
As pati su lipalu dar tik eksperimentuoju, bet galiu pasidalinti gauta patirtim:
Standinau ryskiu spalvu gamini santykiu 1:5, dziovinau padejusi ant celofanines pleveles, viskas gavosi gaminys neperkieciausias, spalvos dar labiau paryskejo
Standinau sviesiu spalvu skrybelaite santykiu 1:3, dziovinau uzmovus ant baliono, viskas gavosi bryliukas puikiai laiko forma, spalvos nepakito
Standinau juodos spalvos gamini santykiu 1:1 ir nieko gero pasidare kazkoks matinis. Na o apie problemas su neskiestu lipalu irgi ant juodos spalvos gaminio jau parasiau
QUOTE(pašnekutė @ 2010 02 18, 19:22)
O šiaip tas "kiškio ausis" ir visą kitą geriausiai standinti lipalu. Jei norite, galite išlaužti kietumą kaip palstmasės - tada su neskiestu lipalu gražiai ištepti, įtrinant, kad įsigertų į audinį, o ne tik paviršiuje būtų. Taip sutepti galima net kailį, padaryti "šukuosenas" (tik atsargiai - mažesni vaikai gali susižeisti į tokius kietus dyglius, galvodami, kad tai minkšta). Grynu lipalu standinti kai kurie audiniai išdžiūvę įgauna blizgumą (kaip lakuoti). O tai ne visada pageidaujamas efektas.
Dar - gaminiai standinti lipalu turi džiūti šiltoje patalpoje. Vėsioje išdžiūvę būna balti ir ant gaminių lieka negražios žymės (na, ant balto baltas nesimato...)
Vat norejau as isgauti nerinio kietuma kaip plastmases ir svikas gavos Kuo reiketu ta lipala ant nerinio tepti, kad jis ir isigertu ir tolygiai pasiskirstytu? Nes as tai tiesiog imerkiau nerini i lipala kad gerai imirktu, o po to bandziau pirstais pertekliu nubraukyt, tai man lipalas niekaip tolygiai nepasiskirste Isdziuves dabar vietomis blizga, vietomis ne. Antras dalykas - palikau dziuti ant celofanines pleveles, o apyranke apvyniojau ant stiklines kad forma padaryt, tai tose vietose, kur nerinys su stikline / celofanu lietesi liko baltos demes, nors is esmes tai gaminys dziuvo visai ne vesioj patalpoj
QUOTE(grete @ 2010 06 06, 00:20)
Kad lipalas standina, tai suprantama, o ar nuo jo nekeičia gaminys spalvos per ilgą laiką? Nes šiaip kartais klijai ant popieriaus po kiek laiko pagelsta. Gaila būtų gaminio. Ir dar kaip reaguoja į drėgmę (pvz. drėgną orą)? Ar neatsileidžia?
As pati su lipalu dar tik eksperimentuoju, bet galiu pasidalinti gauta patirtim:
Standinau ryskiu spalvu gamini santykiu 1:5, dziovinau padejusi ant celofanines pleveles, viskas gavosi gaminys neperkieciausias, spalvos dar labiau paryskejo
Standinau sviesiu spalvu skrybelaite santykiu 1:3, dziovinau uzmovus ant baliono, viskas gavosi bryliukas puikiai laiko forma, spalvos nepakito
Standinau juodos spalvos gamini santykiu 1:1 ir nieko gero pasidare kazkoks matinis. Na o apie problemas su neskiestu lipalu irgi ant juodos spalvos gaminio jau parasiau
QUOTE(Brigitte @ 2010 06 15, 15:34)
Na va, kur buvus kur nebuvus ir vel as krakmolinimo temoje
O as vis nerimstu, nors diskutuoti tai paciai su savim tenka
Dar vienas niuansas apie standinima lipalu. Vakar bandziau istaisyti situacija su nenusisekusiais papuosalais ir pamerkiau juos kelioms valandoms i vandeni, kad lipalas atmirktu. Aisku per tiek laiko vanduo atveso ir lipalas ant gaminio vel pasidare baltas.
Tai dabar isivaizduoju kokia moteris baliukyje pasipuosus mano gaminta apyranke isilinksminus jos nenusisegs eidama i pirtele, po to ilis i baseina su saltu vandeniu ir koks jai po to turetu buti sokas pamacius papuosalo vaizda Arba su sustandinta rankine vesiu oru papuolus po lietum be skecio.... Jauciu irgi vaizdelis nekoks pasidarytu Na jei sviesi spalva tai gal ir nieko, bet mano aplinkoj labai daug juodos spalvos myletoju
Vistik pradedu galvoti kad tokiu gaminiu formai islaikyti ieskosiu kitokiu budu nei standinimas lipalu
QUOTE(Brigitte @ 2010 06 17, 08:48)
1. O as vis nerimstu, nors diskutuoti tai paciai su savim tenka
Dar vienas niuansas apie standinima lipalu. Vakar bandziau istaisyti situacija su nenusisekusiais papuosalais ir pamerkiau juos kelioms valandoms i vandeni, kad lipalas atmirktu. Aisku per tiek laiko vanduo atveso ir lipalas ant gaminio vel pasidare baltas.
2. Tai dabar isivaizduoju kokia moteris baliukyje pasipuosus mano gaminta apyranke isilinksminus jos nenusisegs eidama i pirtele, po to ilis i baseina su saltu vandeniu ir koks jai po to turetu buti sokas pamacius papuosalo vaizda
3. Arba su sustandinta rankine vesiu oru papuolus po lietum be skecio.... Jauciu irgi vaizdelis nekoks pasidarytu Na jei sviesi spalva tai gal ir nieko, bet mano aplinkoj labai daug juodos spalvos myletoju
4. Vistik pradedu galvoti kad tokiu gaminiu formai islaikyti ieskosiu kitokiu budu nei standinimas lipalu
2. Tai dabar isivaizduoju kokia moteris baliukyje pasipuosus mano gaminta apyranke isilinksminus jos nenusisegs eidama i pirtele, po to ilis i baseina su saltu vandeniu ir koks jai po to turetu buti sokas pamacius papuosalo vaizda
3. Arba su sustandinta rankine vesiu oru papuolus po lietum be skecio.... Jauciu irgi vaizdelis nekoks pasidarytu Na jei sviesi spalva tai gal ir nieko, bet mano aplinkoj labai daug juodos spalvos myletoju
4. Vistik pradedu galvoti kad tokiu gaminiu formai islaikyti ieskosiu kitokiu budu nei standinimas lipalu
1. Taip, sukietėjęs ir vėl gavęs vandens lipalas pabąla. Čia būtent grynas lipalas. Kai dirbama su atskiestu - tuo mažiau matosi, kuo silpnesnis tirpalas. Ir yra galimybė, kad išdžiūvęs visvien bus baltas.
2. Dėl įsilinksminusių moteriškių - tai jau jų problema, jei neužtenka proto nusiimt rankų darbo papuošalų. Jei šoki į baseiną su baline suknele - nebesitiki, kad išlipsi tokia pat, kaip iš siuvėjos išėjus, šukuosenos iš baseino irgi nesitiki tokios pat išsitraukti, nei laikrodžiai (dauguma), nei telefonai neskirti nardyti vandenyje, bet žmonės taip padaro . Jei nežinai ką ir kur naudoti - tai pirmiausia netikęs gamintojo išaiškinimas, o po to - vartotojo neapdairumas. Jei paaiškinsit, kad dirbinys netinkamas baseinui ir moteriškė to nepaisė - tai tik jos bėda.
3. Neįsivaizduoju, kur galima taip jau papult po lietum, kad kažkur per kelias minutes nebūtų galima palysti po stogu. Jei vaikščioji po parką - nubėgsi į automobilį, jei mieste - pilna perduotuvių, kavinių... Neįsivaizduoju, kur taip galima kiaurai perlyti. O laukdama/važiuodama autobusu rankų darbo dirbinių tikrai nesidėčiau.
4. Sėkmės paieškose. Kai rasit kažką geriau - būtinai pasidalinkit. Lauksim