Sveikutes, pastoviai susiduriu su problema - nelabai issikrakmolina serveteles, ivairus darbeliai, vazeles. Su kuo ir kaip darote? Krakmolinu su specialiu krakmolu, pagal instrukcija, bet lieka arba baltos demes, arba neissikrakmolina. Aciu is anksto.
P.S. tokios temos neradau, atsiprasau, jei kartojuosi...
sveika,as tai tirpinu zelatina ir i ja merkiu nerinukus.gaunasi :superdar galima lipala skiest ir panardint nunerta daikteli.
QUOTE(vabalyte @ 2009 11 16, 18:21)
Sveikutes, pastoviai susiduriu su problema - nelabai issikrakmolina serveteles, ivairus darbeliai, vazeles. Su kuo ir kaip darote? Krakmolinu su specialiu krakmolu, pagal instrukcija, bet lieka arba baltos demes, arba neissikrakmolina. Aciu is anksto.
I salta vandeni ismaisyk paparasta bulviu(ne kukuruzini) krakmola,idek servetele ir maisant plauk,nugrezk nesmarkiai.Istampyk pagal forma,isdziovink As taip darydavau budavo super.
QUOTE(norwa @ 2009 11 16, 23:03)
I salta vandeni ismaisyk paparasta bulviu(ne kukuruzini) krakmola,idek servetele ir maisant plauk,nugrezk nesmarkiai.Istampyk pagal forma,isdziovink As taip darydavau budavo super.
tai visada verdu kisielių (vanduo ir bulvių krakmolas) ir į jį merkiu kai krakmolinu o po to jau džiovinu bet su šaltu vandeniu nebandžiau ir manau kad darbelis turi gautis kaip miltais apkibęs
QUOTE(savitre @ 2009 11 17, 09:43)
manau kad darbelis turi gautis kaip miltais apkibęs
Tikrai, ne išbandyta ir patikrinta, gaunas tik aš merkiu į šiek tiek šiltesnį vandenėlį, kad rankos nesušaltų
QUOTE(naf_naf @ 2009 11 17, 15:31)
Tikrai, ne išbandyta ir patikrinta, gaunas tik aš merkiu į šiek tiek šiltesnį vandenėlį, kad rankos nesušaltų
Teisingai pasakei
Ir dregna lygint reikia,o ne isdziovinta(biski nusikalbejau)
Jau senokai krakmolinau.Bet labai gerai isikrakmolindavo
Bet gi šaltame vandenyje krakmolas netolygiai pasiskirsto , o ir nesimato kokios konsistencijos tas skystis, kokio standumo mūsų darbelis gausis ..
Aš jau daug metų standinimui naudoju krakmolą (pačią prieinamiausią priemonę ), tačiau jį visada užplikau: maždaug šaukštelį krakmolo išsuku su trupučiu šalto vandens (na, čia nedideliam standinimui ), o tada užplikau verdančiu vandeniu ir skiedžiu iki man tinkamo tirštumo. Staltiesėlėms - skystesnį, angeliukams, skrybėlėms ir snaigėms - gerokai tirštą.
Kas reikalauja lyginimo - lyginu darbelius dar drėgnus, vis patampydama kaip turėtų būti. Tik nedėkit ant baltų, dar drėgnų darbelių labai karšto lygintuvo - gali pagelsti ar net paruduoti (lyginkit pradžioj per kokį audeklą).
Kartais standinu ir su "Luga", bet man jis per aštriai "kvepia" ..
Aš jau daug metų standinimui naudoju krakmolą (pačią prieinamiausią priemonę ), tačiau jį visada užplikau: maždaug šaukštelį krakmolo išsuku su trupučiu šalto vandens (na, čia nedideliam standinimui ), o tada užplikau verdančiu vandeniu ir skiedžiu iki man tinkamo tirštumo. Staltiesėlėms - skystesnį, angeliukams, skrybėlėms ir snaigėms - gerokai tirštą.
Kas reikalauja lyginimo - lyginu darbelius dar drėgnus, vis patampydama kaip turėtų būti. Tik nedėkit ant baltų, dar drėgnų darbelių labai karšto lygintuvo - gali pagelsti ar net paruduoti (lyginkit pradžioj per kokį audeklą).
Kartais standinu ir su "Luga", bet man jis per aštriai "kvepia" ..
QUOTE(norwa @ 2009 11 17, 21:02)
Teisingai pasakei
aš nemėgstu lygintuvu džiovinti (matyt taupau elektra) tai džiovinu smeigtukais prismeigtą darbelį prie lyginimo lentos ir man viskas gerai išdžiūsta ir sukietėja matyt todėl ir netinkamas toks būdas krakmolinimo
aciu mergaites uz patarimus, labai naudingi.
kaip tik vakar neriau snaigeles ir norejau pastandinti. cia temoje buvau skaicius kad galima tai daryti su lipalu, taciau namuose turejau tik purskiama krakmola, tai juo visai gerai issikrakmolino, tik purskiau negailedama.o paciai didziausiai snaigei ( apie 20cm skersmuo) to nepakako, nors siandien darkat smarkiai supurksiau, jei nepavyks, matyt teks lipalo pirkti
QUOTE(norwa @ 2009 11 17, 20:02)
Teisingai pasakei
As irgi taip pat krakmolinu - labai gerai isikrakmolina ir jokiu miltu nelieka tik lyginti reiktu is blogosios puses daugiau. i salta vandeni dedi krakmola bulviu nugrezi ir lygini, o po to palaikai kad pradziutu. Jei nori kad stipriau isikrakmolintu dedi daugiau krakmolo i vandeni.
O jei nori siek tiek pakrakmolinti kad turetu forma bet nebutu standziai ir kietai tai yra toks Yplon purskiamas krakmolo flakonas kazkur apie 5 lt kainuoja irgi geras daikatas ilgam uztenka
ech, o man vakar nepavyko iškrakmolint veltų kiškio ausų vaiko karnavalinei kaukei kažką ne taip padariau, matyt. nes truputį tik pakietėjo, o plius nubaltavo dar.... tai finale išploviau viską, ir palikau pirminį nulėpausio variantą