labas naujais metais
ar pinti krepseliai daromi is sios mases?
150 g cukraus pudros,
200 g karčiojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).
kuo turi buti padengtas tortas,kad pynimas geriau priliptu?
kiekviena juostele dedama atskirai ant torto,ar kazkiek "supinama"ant stalo ir dedama prie torto?
kiek sios mases reiketu,norint "apipinti" torta 24cm skersmens?
ir gal siaip kasnors turetu kokiu patarimu darant si papuosima?
QUOTE(Auksiuke @ 2011 01 02, 23:15)
o dar klausima turiu del marcipano: marcipanas dengimui ir lipdymui skiriasi ar ne as esu tik vienos rusies bandzius-is Dasitos, tai kazkaip sunkiai isivaizduoju, kad ji pavyktu iskociot
aš turiu angliško.. lietuviško nesu bandžius. Olesta, man atrodo, turi čia daugiausiai žinių
QUOTE(mulatux @ 2011 01 02, 23:40)
šiandien dažnai čia užsuku, bet šiuo klausimu tai nieko negaliu pasakyt..
QUOTE(vienatvėje @ 2011 01 02, 20:02)
nu kaip karštą aguoninę bulką skaniausia valgyt? užsigeriant šaltu pienu.
žiūrau, Dangiuk, pražūsi tu be manęs šioj temoj
žiūrau, Dangiuk, pražūsi tu be manęs šioj temoj
QUOTE(naitas @ 2011 01 02, 21:10)
kokia nuovoki, vienatvėje. Aš negaliu valgyti šimtalapio nei kava užgerdama, nei šampanu.. man geriausia pienukas
ačiū..
ačiū..
Nu nors čia absoliutus off topic'as, bet lyginti šimtalapį su bulka, tas pats, kas bezė - su kiaušiniene. Anas man be nieko - be jokio gėralo skanus, šlapias, cecece.... seilės pajudėjo
Naitai jau kokia spalvikė labai gražus maišelis, o marcipanas, kaip žinia, labai gerai perima spalvas
Dasitos marcipanas yra trijų man žinomų rūšių: pertepimui ir įdarams, lipdymui ir dengimui skirtas. Dengimui skirtasis marcipanas yra baltesnis nei lipdymui skirtas, bet nesu jo bandžiusi, tik yra tekę pamatyti, kai atvežė sumaišę ne tą pakuotę... kaina jų praktiškai vienoda, tik įdarinio man rodos skiriasi. Ir skoniai jų skiriasi
Auksiuke, aš tai atsiduočiau nedraugavus už tuos Tavo valgomus tortus labai gražūs ir apetitą keliantys
krepšelius galima pinti ir iš pacituotos masės ir iš pastiliažo ir iš abiejų masių mišinio
Dasitos marcipanas yra trijų man žinomų rūšių: pertepimui ir įdarams, lipdymui ir dengimui skirtas. Dengimui skirtasis marcipanas yra baltesnis nei lipdymui skirtas, bet nesu jo bandžiusi, tik yra tekę pamatyti, kai atvežė sumaišę ne tą pakuotę... kaina jų praktiškai vienoda, tik įdarinio man rodos skiriasi. Ir skoniai jų skiriasi
Auksiuke, aš tai atsiduočiau nedraugavus už tuos Tavo valgomus tortus labai gražūs ir apetitą keliantys
krepšelius galima pinti ir iš pacituotos masės ir iš pastiliažo ir iš abiejų masių mišinio
ir is ko jus darote tuos konkorezius? na,akys gali isvarveti nuo ju grozio
QUOTE(keno @ 2011 01 02, 23:10)
ir is ko jus darote tuos konkorezius? na,akys gali isvarveti nuo ju grozio
masės korpusas ir rudi kakaviniai dribsniukai sukaišiojami visa paslaptis, o jei dar su cukraus pudra apibarstai
QUOTE(Olesta @ 2011 01 03, 00:12)
masės korpusas ir rudi kakaviniai dribsniukai sukaišiojami visa paslaptis, o jei dar su cukraus pudra apibarstai
niekaip nebuciau sugalvojusi ir isradingos gi Jus
QUOTE(keno @ 2011 01 02, 23:13)
niekaip nebuciau sugalvojusi ir isradingos gi Jus
gi rašė kažkuri mergaitė čia ne per seniausiai
QUOTE(Olesta @ 2011 01 02, 23:59)
krepšelius galima pinti ir iš pacituotos masės ir iš pastiliažo ir iš abiejų masių mišinio
aciu uz atsakyma
jei negausiu greitu metu rudu dazu,visgi bandysiu is sokoladines mases
apie konkorezius... gal kam bus ideja torto papuosimui tik nepamenu is kur esu ta foto nusikopinus
Su Naujaisiais, auksarankes! Mano sventes buvo be tortu Visa savaite buvau isvykusi, tad ir tortu kepti nereikejo, nes tiesiog nebuvo galimybes, nors jau turejau visokiu minciu Uztat pries sventes prikepiau tuzina sausainiu ( nes daug pridovanojau) ir dar keleta tikru kalediniu dziovintu vaisiu pyragu
Graziu jums metu, mergytes! Visu tortai nuostabus, juk jie puose jusu stalus ir dziugino jusu artimuosius
Graziu jums metu, mergytes! Visu tortai nuostabus, juk jie puose jusu stalus ir dziugino jusu artimuosius
QUOTE(Olesta @ 2011 01 03, 01:12)
masės korpusas ir rudi kakaviniai dribsniukai sukaišiojami visa paslaptis, o jei dar su cukraus pudra apibarstai
hmmm... aš net masės nenaudojau.. puošiau beze, tai padėjau taškiuką beze, tada susmeigiau į tą taškiuką 5 kakavinius lapelius, tada vėl taškiuką bezo dėjau, vėl lipdžiau.. ir taip viską ant torto ir sulipdžiau. Bezas gerai laiko, tie lakšteliai gi lengvučiai.
Tik tiek, kad kuo toliau, tuo mažiau tų lakštelių yra gražiai išlenktų. visi tokie apytiesiai...