Įkraunama...
Įkraunama...

Pynimas iš laikraščių - 6

QUOTE(Terra2 @ 2011 02 07, 14:37)
Drėgmės nebijo, galiu drąsiai pasakyti. Pas mane laiptinėje visos gėlės su vazonėliais yra sudėtos į pintinukus. Tiesa, dauguma iš jų be dugno, bet laistant vandens pakliūna. laikosi puikiausiai. Juk vytelės dažytos ir dar padengtos laku.
Vonioje ant žemės stovi pinta dėžutė su įvairiom cheminėm priemonėm - tai ten vandens ir garų pakankamai. Laikosi puikiausiai.

aciu uz atsakyma smile.gif

Mano pirmasis gaminys jau ipusetas, gaminu dezute.
pritrukau vyteliu, o ir laikrasciu nebeturiu, teks koki storesni pirktis rytoj smile.gif

Net pirstai pavargo nuo intensyvaus pynimo.

Susiduriau su tokiais keblumais, gal ka patarsit g.gif
1. kai kurios statmenos vyteles susiplojo, neliko ju apvalumo. Gal reiktu siauruosius galus i pacia kisti?
2. Vyteliu sudurimas. kai kurios atsipalaidavo ir jau supintos. Nespejo susiklijuoti. naudoju PVA, gal cia geriau tie piestukiniai klijai, ne taip suslaps lazdeles
3. kai kuriu lazdeliu storasis galas perplatus, o siaurasis persiauras, kai sujungiu labai atvepes buna storasis galas. Cia gal reiktu labiau vienodais galais susukti?

kolkas tiek keblumu
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2011 02 08, 00:29)
aciu uz atsakyma smile.gif

Mano pirmasis gaminys jau ipusetas, gaminu dezute.
pritrukau vyteliu, o ir laikrasciu nebeturiu, teks koki storesni pirktis rytoj smile.gif
Net pirstai pavargo nuo intensyvaus pynimo.
Susiduriau su tokiais keblumais, gal ka patarsit g.gif
1. kai kurios statmenos vyteles susiplojo, neliko ju apvalumo. Gal reiktu siauruosius galus i pacia kisti?
2. Vyteliu sudurimas. kai kurios atsipalaidavo ir jau supintos. Nespejo susiklijuoti. naudoju PVA, gal cia geriau tie piestukiniai klijai, ne taip suslaps lazdeles
3. kai kuriu lazdeliu storasis galas perplatus, o siaurasis persiauras, kai sujungiu labai atvepes buna storasis galas. Cia gal reiktu labiau vienodais galais susukti?

kolkas tiek keblumu

Jei pavyks, bandysiu ką nors patarti iš savo patirties. Pirmiausia, tai noriu pasakyti, kad neišlaidaukit, specialiai pirkdama laikraščius, o paieškokit pas kaimynus, draugus ar pažįstamus.
1. Jums vytelės susiplojo, nes jaučiu, kad laisvai susuktos. Tiesiog sukdama, labiau suveržkite. Taip gausis tvirtesnės ir lygesnės. Arba imkite plonesnį virbalą.
2. Vytelių sujungimui visai nebūtina naudoti klijus. Užtenka siaurajį vytelės galą sulenkti per pusę ir įkišti į kitos vytelės storąjį galą apie 1cm. Laikosi užtikrintai.
3. Taip gaunasi, kad per laisvai pinate. Specialiai nereikia stengtis palikti storesnį galą. Viskas gaunasi natūraliai. gali būti netgi vienodo storio su apačia, jei sujungimui nenaudosite klijų, tai laisvai susijungs ir tilps viena į kitą.
P.S. kagangi aš vytelės pirmiausia dažau, o paskui pinu, tai visai neturiu problemų, kad jos atvėps ir susiplos. Na jei reikia pynimui suplotų vytelių, tai galima pereiti per tokias vyteles su kočėlu.
Čia jau gatavos nudažytos vytelės
user posted image
pintinė
user posted image
Atsakyti
[quote=Terra2,2011 02 06, 18:05]
Jei turite kantrybės, pažiūrėkit mano paskutinius darbelius.

Terra2, žaviuosi Tavo darbais. Pavadinti jų darbeliais - liežuvis neapsiverčia. Gražu, kad neapsistoji ties "uzbonais" . Steik artelę. Klaipėdoj yra mano dukra , rankdarbių mėgėja,prisijungs mirksiukas.gif Na, o jeigu rimtai -LABAI GRAŽU.
Smagu, kai yra žmogus ligi kurio reikia pasitempti. Taigi, geltoni lyderio marškinėliai Tavo. Manau, kad ir kitos forumo mergytės pritars biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 08, 10:05)
........P.S. kagangi aš vytelės pirmiausia dažau, o paskui pinu, tai visai neturiu problemų, kad jos atvėps ir susiplos. Na jei reikia pynimui suplotų vytelių, tai galima pereiti per tokias vyteles su kočėlu.

aciu, uz atsakymus 4u.gif
kaip tu nusidazai juos? g.gif merki i koki tai loveli su dazais?
Atsakyti
QUOTE(pmociute @ 2011 02 08, 21:01)
Steik artelę. Klaipėdoj yra mano dukra , rankdarbių mėgėja,prisijungs mirksiukas.gif 

Labai ačiū už puikius žodžius, tik noriu pabrėžti, kad įkvėpimą pinti aš gavau būtent iš Jūsų 4u.gif . labai ilgai studijavau Jūsų darbus ir žavėjausi. Taigi, Jūs, galima sakyti mano virtuali mokytoja! O dėl kažkokio tai draugiško pynėjų būrelio - mintis geniali, tik bėda, kad aš menka organizatorė. Amžius jau ne tas!

QUOTE(Sirvita @ 2011 02 09, 00:04)
aciu, uz atsakymus 4u.gif
kaip tu nusidazai juos? g.gif  merki i koki tai loveli su dazais?

Taip, aš vyteles tiesiog "maudau" lovelyje: panardinu ir ištraukiu. Tada paskleidžiu ant "klijonkės" džiūti. Įsigijau didesnę klijonkę, tai per vieną kartą nudažau pusantro tūkstančio vytelių ir tai užtrunka apie 15-20min.
Atsakyti
Sveikos as irgi esu nemazai pripynusi, bet nemoku ikelti nuotraukeliu, pabanzdiau nupynti skribelaite gavosi gan idomiai. smile.gif
Atsakyti
sveikos, bandau bandau sukti vyteles, galvojau viens du ir prisisuksiu punda laikrasciu, bet va, darbuojuosi apie pora valandu ir jokio rezultato neturiu biggrin.gif tai suplyšta, tai per platus vienas galas, o kitas plonas kaip styga... arba visas laisvas gaunasi... kaip jums taip pavyksta prisisukti tokius kiekius ju... doh.gif

Kaip is to pacio popieriaus ilgio padaryti, kad gautusi visos vienodo storio ir ilgio? 4u.gif

Būčiau dėkinga uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 09, 09:46)
.......Taip, aš vyteles tiesiog "maudau" lovelyje: panardinu ir ištraukiu. Tada paskleidžiu ant "klijonkės" džiūti. Įsigijau didesnę klijonkę, tai per vieną kartą nudažau pusantro tūkstančio vytelių ir tai užtrunka apie 15-20min.

o maudyti vyteles ir tame pinatekse galima? ar kaip ten tas daiktas vadinasi, nuo kurio tamsiai rudos vyteles gaunasi? g.gif
Dezute beveik baigta, dabar to rudinancio daikto reikia smile.gif
Kiek laiko dziovinate pries lakavima?

Uoj, paskaiciau kad cia beicas tas daiktas kur rudina biggrin.gif
ot specialyste is manes lotuliukas.gif

Ai da vienas klausimelis,
kuo pasiuto ideklo krastus apsiunat? maciau labai grazu su neriniais wub.gif bet cia gal pirktiniai neriniai, ar apneriat vaseliu pacios? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sirvita: 12 vasario 2011 - 17:08
QUOTE(atograza @ 2011 02 12, 15:39)
sveikos, bandau bandau sukti vyteles, galvojau viens du ir prisisuksiu punda laikrasciu, bet va, darbuojuosi apie pora valandu ir jokio rezultato neturiu  biggrin.gif tai suplyšta, tai per platus vienas galas, o kitas plonas kaip styga... arba visas laisvas gaunasi... kaip jums taip pavyksta prisisukti tokius kiekius ju...  doh.gif

Kaip is to pacio popieriaus ilgio padaryti, kad gautusi visos vienodo storio ir ilgio?  4u.gif

Būčiau dėkinga uz patarimus  4u.gif

reikia sukti sukti ir sukti... ir tada jau bus grazios, lygios, vienodos smile.gif
Atsakyti
thumbup.gif sukau sukau sukau, kol pirstus paskaudo ir ismokau clap.gif , Tik nevisada gerai iseina susukti, kas kelinta vis buka susisuka doh.gif , bet tai manau cia laiko klausimas... dar noriu paklausti kiek reiktu prisisukti vyteliu pirmai pradziai, kad iseitu apvalus indelis, kaip 1L stiklainis? Baigesi man laikrasciai, prisukau ~150 vnt. vyteliu, bet nezinau ar tiek man uzteks g.gif
Atsakyti
QUOTE(atograza @ 2011 02 13, 00:19)
thumbup.gif  sukau sukau sukau, kol pirstus paskaudo ir ismokau  clap.gif , Tik nevisada gerai iseina susukti, kas kelinta vis buka susisuka  doh.gif , bet tai manau cia laiko klausimas... dar noriu paklausti kiek reiktu prisisukti vyteliu pirmai pradziai, kad iseitu apvalus indelis, kaip 1L  stiklainis? Baigesi man laikrasciai, prisukau ~150 vnt. vyteliu, bet nezinau ar tiek man uzteks  g.gif

Užteks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(atograza @ 2011 02 12, 16:39)
sveikos, bandau bandau sukti vyteles, galvojau viens du ir prisisuksiu punda laikrasciu, bet va, darbuojuosi apie pora valandu ir jokio rezultato neturiu  biggrin.gif tai suplyšta, tai per platus vienas galas, o kitas plonas kaip styga... arba visas laisvas gaunasi... kaip jums taip pavyksta prisisukti tokius kiekius ju...  doh.gif
Kaip is to pacio popieriaus ilgio padaryti, kad gautusi visos vienodo storio ir ilgio?  4u.gif
Būčiau dėkinga uz patarimus  4u.gif

Va čia ir pasimatys, ar turite kantrybės, o tiksliau, ar norite išmokti pinti! Reikia didelio užsispyrimo ir maždaug po pirmo tūkstančio susuktų vytelių, eisis kaip iš pypkės! Bet Jūs savęs neskriauskit, bandykit pinti iš pirmų susuktų šimto vytelių, nesvarbu, kad jos nelygios ir kreivos. Svarbu pamilti patį procesą ir visas "atlygis" ateis savaime. Įgus ranka ir su šypsena prisiminsit savo nesėkmes.

QUOTE(Sirvita @ 2011 02 12, 18:05)
o maudyti vyteles ir tame pinatekse galima? ar kaip ten tas daiktas vadinasi, nuo kurio tamsiai rudos vyteles gaunasi? g.gif

aš vyteles dažau tik su medvilniniais dažais.
Atsakyti