Įkraunama...
Įkraunama...

Pynimas iš laikraščių - 6

QUOTE(DRUNE @ 2012 01 10, 12:43)
Jooo, superinię kantrybę merginos turit, o čia ką, iš pirmo karto taip pavykstą?

Man tai tikrai nepavyko iš karto biggrin.gif , bet reikia norėti ir viskas pavyks
QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 01 10, 13:10)
Na žinot, panos... Šitaip mane "užkabliuoti"  doh.gif
thumbup.gif    lotuliukas.gif ))))
Skaitau temas, ir bandžiau sukti ant virbalo triūbeles... Ne taip jau ir lengva, ir labai stiprių pirštukų reikia. Va čia tai pirštų "mankšra"  thumbup.gif
Ir nemaniau kad laikraščiai deficitas, kai jų beveik neperkam  lotuliukas.gif ))) Teks draugus visus "reketuoti"  lotuliukas.gif ))
Ačiū merginos kad taip smagiai dalinatės patirtimi, atradimais ir gera nuotaika  drinks_cheers.gif

Super, kad atsirado dar viena "užsikabliavusi". patikėkit, tai toks narkotikas, kad labai labai sunku be jo. Pirštams tai tikrai l.gera mankšta, bet sunkoka tik iš pradžių. Ir geriausia sukti vyteles, žiūrint kokį firmą arba, kai koks nervas ima - apsiraminimas garantuotas. Lauksim pirmųjų bandymų.
QUOTE(QWERTI @ 2012 01 10, 14:52)
va cia tai grozis wub.gif  ,saunuole  4u.gif

dėkui!
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 01 09, 14:59)
Pereikim prie 'tu'', juk mes jau čia visos savos, nesvarbu, kad man daugiau metų ne jums visoms. Taip ir man norisi pasijausti jaunesnei biggrin.gif .
Linkėjimai sūneliui nuo katinėlio , vardu Chaosas. Taip pavadinom todėl, kad mažiukas buvo labai pasiutęs ir judrus kaip viesulas. O dabar jam 8 metai ir yra ramus kaip belgas , tik labai jau smalsus biggrin.gif
ačiu, kad pamaloninat mane  smile.gif

ok mirksiukas.gif
turiu klausima, vakar daziau vyteles su medvilnes dazais, tai pirmosios gavosi sviesesnes, o paskutiniu net raidziu nesimato g.gif ir tau taip gaunasi?
mano isvada kad cia nuo laikrascio toneris nusiplove ir patamsino mano ruda daza g.gif
pirma kart kai daziau pagal recepta dejau ir sodos, tai visai spalva neryski gavosi raudonos triubeles doh.gif o ne rudos, si karta dejau tik druskos tai viskas ciki, tik su tuo nutamsejimu keistai.
Tai dabar nezinau kaip dezele pinti, ar visas sumaisyti ir nekreipti demesio, ar kazkiek atskirti sviesias lazdeles nuo tamsiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2012 01 10, 16:23)
ok mirksiukas.gif
turiu klausima, vakar daziau vyteles su medvilnes dazais, tai pirmosios gavosi sviesesnes, o paskutiniu net raidziu nesimato g.gif  ir tau taip gaunasi?
mano isvada kad cia nuo laikrascio toneris nusiplove ir patamsino mano ruda daza g.gif
pirma kart kai daziau pagal recepta dejau ir sodos, tai visai spalva neryski gavosi raudonos triubeles doh.gif  o ne rudos, si karta dejau tik druskos tai viskas ciki, tik su tuo nutamsejimu keistai.
Tai dabar nezinau kaip dezele pinti, ar visas sumaisyti ir nekreipti demesio, ar kazkiek atskirti sviesias lazdeles nuo tamsiu g.gif

gal gerai neišsimaišė dažai? Aš pirmiausia dažų 3pok. ištirpinu 0,5ltr stiklainyje verdančiame vandenyje(įdedu druskos ir acto), o paskui supilu į trilitrinį bambalį ir dapilu pilną jau atvesusio , bet virinto vandens. Gerai viską suplaku ir jau pilu į dažymo lovelį. Nudažius kokį 500 vytelių, reiktų su ranka tiesiog dar ir lovelyje pamakaliuoti, nes gali dažai nusėsti ant dugno. Tiesą sakant, aš sodos niekad nedėjau, nes manau, kad ji kaip tik balina spalvą. Jeigu dažai nedaug vytelių, tai labai patogu vėl tuos dažus supilti atgal į bambalį ir naudoti kada tik reikės. O laikyti galima beveik metus, negenda, nes vanduo virintas ir padruskintas. Ir jeigu nori kitokio atspalvio, paskui gali tik dapilti vandens. Jei netingi, pažiūrėk mano naujai įdėtus du pintinukus(vazonėlius) - aš į turėtų rudų dažų likučius įpyliau vandens ir gavosi šviesi, visai nebloga spalva.
Man atrodo, kad tu nieko neatskirk, pink nekreipdama dėmesio į skirtingus tonus, taip gausis dar įdomiau.
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif Su Naujais metais drinks_cheers.gif
Papildyta:
Esu naujokė, stoju į jūsų gretas smile.gif Noriu senbuviem padėkoti, už kantrybę aiškinant ir aiškinant mums naujokėm tą patį per tą patį blush2.gif Danguje bus atlyginta su kaupu smile.gif Pradžioje perskaičiau kelias temas, ai galvoju pakaks, aišku, einu darbuotis. Negaliu sakyti,kad labai blogai gavosi, bet nepalyginsi su tuo kas gavosi po to kai suvartojau visą info smile.gif Dabar procese vytelių pynimas. Negaliu sakyti,kad man jis nepatinka lotuliukas.gif , apsitvarkau namučius, pamaitinu šeimyną , įsijungiu tv ir plušu. thumbup.gif
Papildyta:
Na o dabar jau prie klausimų lotuliukas.gif Gyvenu mažame miestelyje, tikriausiai suvargsiu su medvilniniais dažais taip galvoju g.gif , kur jų ieškoti senukuose?Maximoje net nesu mačiusi g.gif Kiek jie kainuoja? Klausiu dėl to, kad gal ką nors pakeisti į kitus tų pačių pinigų klausimu?
Papildyta:
Ir dar lenkiu galvą prieš tą žmogų kuris sugalvojo ir patarė vyteles dažyti pradžioje drinks_cheers.gif ,juk tiek laiko susitaupo thumbup.gif Dar kas liečia lankstinukus reklaminius, tikriausiai jų nenukąs medvilniniai dažai, juos reikia beicuoti ir su akriliniais dažais dažyti ar aš klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doreja: 11 sausio 2012 - 10:14
QUOTE(doreja @ 2012 01 11, 11:28)
Gyvenu mažame miestelyje, tikriausiai suvargsiu su medvilniniais dažais taip galvoju g.gif , kur jų ieškoti senukuose?Maximoje net nesu mačiusi g.gif Kiek jie kainuoja?

sveika prisijungusi forume drinks_cheers.gif

Dėl dažų - tai manyčiau kad turgelyje pasidairyk, jei ne jūsų miestelio tai bent rajono centre. Bobulės gali jau Velykoms ruoštis, nes su šitais dažais dar ir dabar kiaušiniai nuostabiai dažomi. Kaina jų yra gana prieinama.

bigsmile.gif blush2.gif O aš atėjau pasidžiaugti, kad ir man GAUNASI pinti biggrin.gif )))
Pabandžiau vakar apipinti tupperware vieną indelį kaip formą, tik matomai tam daugiau įgudimo reikia... Jis man pradžioje "važinėjo" į šonus, net i skalbinių segtukais užfilsuotas, apačia nelabai tobulai proporciga gavosi, nes nuslydo nuo centro mano "forminis" indas, bet kaip pirmam "blynui" vistik gerai pinasi. Ir ištraukti lauk šiandien pavyko. Tiesa, indelį vistik apvyniojau celofano maišeliu, kad nevargti klijus atskalbinėjant. blink.gif
Vytelės dar šleivokos kai kurios blush2.gif .

O aš dabar visur ieškau užbaigimo, nes visas mano pyninys bus be vidinio karkaso (prie kartono nebus priklijuota).

Merginos, heeelp plyzas wub.gif wub.gif wub.gif
Kur rasti paprastų (pradžiai) juostai užbaigti pamokėlių? Kaselė man dar perdaug sudėtinga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(doreja @ 2012 01 11, 11:28)
Esu naujokė, stoju į jūsų gretas smile.gif  Gyvenu mažame miestelyje, tikriausiai suvargsiu su medvilniniais dažais taip galvoju g.gif , kur jų ieškoti senukuose?Maximoje net nesu mačiusi g.gif Kiek jie kainuoja? Klausiu  dėl to, kad gal ką nors pakeisti į kitus tų pačių pinigų klausimu?
Dar kas liečia lankstinukus reklaminius, tikriausiai jų nenukąs medvilniniai dažai, juos reikia  beicuoti ir su akriliniais dažais dažyti ar aš klystu?

Sveika! Medvilninius dažus galima pakeisti beicu, rudai spalvai tinka jodo tirpalas, briliantinė žaluma, kalio permanganatas ir pan. Bet jie brangiau išeina, nors aš viską išbandžiau ir nerandu kol kas nieko geriau už medvilninius dažus. Maximoje jų tikrai yra( prie chemijos prekių) ir kainuoka 2,50 pokelis. Visur kitur 2,99Lt. Jų yra ir sodo reikmenų parduotuvėse. O pintinukų iš reklaminių lankstinukų, jeigu jie yra glianciniai nereikia ir dažyti, jie ir taip gražūs ir margi. Iš reklamų gerai susisukti storesnes vyteles ir naudoti atraminėms vytelėms, nes jos gaunasi tvirtesnės. Bet kas liečia gažymą, tai puikiai dažosi ir reklaminukai.

QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 01 11, 12:03)
O aš dabar visur ieškau užbaigimo, nes visas mano pyninys bus be vidinio karkaso (prie kartono nebus priklijuota).
Merginos, heeelp plyzas  wub.gif  wub.gif  wub.gif 
Kur rasti paprastų (pradžiai) juostai užbaigti pamokėlių? Kaselė man dar perdaug sudėtinga  lotuliukas.gif

Jei kaselė per sunku, tai pats paprasčiausias būdas yra kiekvieną priekyje esančią vytelę įkišti šalia iš kairės esančios vytelės, maždaug per 3-4 eiles . Kažkur šioje temoje aš buvau parašiusi nuorodą labai paprasto užbaigimo, bet neberandu pas save verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 01 11, 17:32)
Jei kaselė per sunku....

ačiū. Bandysiu daryti.

Nors... Panos, šaaakės ... doh.gif užsikabliaaavuuuuuu
blink.gif Ir ko aš čia įlindau į šitą temelę? A? Būč sau ramiai toliau dekupožinusi, o dabar... lotuliukas.gif ))))

Nors... g.gif

Va imsiu ir pabandysiu suplakti "kiaušinienę" iš dviejų pomėgių thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras wub.gif
Perskaičiau visas 6 temas ir taip man patiko jūsų darbeliai, kad prisisukau krūvą vytelių ir jau bandysiu rytoj pinti, jei kas gausis pasirodysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jauna mamytė @ 2012 01 11, 23:21)
Labas vakaras  wub.gif
Perskaičiau visas 6 temas ir taip man patiko jūsų darbeliai, kad prisisukau krūvą vytelių ir jau bandysiu rytoj pinti, jei kas gausis pasirodysiu  ax.gif

Žinoma, kad gausis. jei ir ne iš pirmo karto, tai vėliau tikrai gausis! Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 01 11, 21:38)
Nors... Panos, šaaakės ...  doh.gif  užsikabliaaavuuuuuu 
blink.gif   Ir ko aš čia įlindau į šitą temelę? A? Būč sau ramiai toliau dekupožinusi, o dabar...  lotuliukas.gif ))))
Va imsiu ir pabandysiu suplakti "kiaušinienę" iš dviejų pomėgių   thumbup.gif

thumbup.gif
as vaiku zaisliukams dezutes dekupazinau, jei taip galima pavadinti, tiesiog priklijavau sreveteles motyvus. Taip kad manau puikiai suderinsite situos du pomegius, nes galima dekupazinti dangtelius dezutems ir sonus thumbup.gif

Turiu klausima:
ar klijuojate statmena vytele i keturkampes dezutes kampus? g.gif
kol puniau paprastai, tai nededavau, o dabar antras meginimas kur pinama su dviem vytelem iskarto, tai mano kampai nelabai grazus gaunasi, galvoju kad reikejo i kampus det po vytele g.gif
ir dar klausimas, kas kiek cm vyteles dezutei tvirtinat?
paprastesniu budu tai ir kas 3 cm gerai buvo, o antruoju tankesniu pynimu, kas 2 cm suklijavau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sirvita: 12 sausio 2012 - 11:17
QUOTE(Terra2 @ 2012 01 12, 09:17)
Žinoma, kad gausis. jei ir ne iš pirmo karto, tai vėliau tikrai gausis! Sekmes!

Ačiū už palaikymą smile.gif Vakar pabandžiau apipinti batų dėžę, bet padariau kaletą klaidelių, tad ties viduriu sustojau ir išmečiau tą pirmą nebaigtą laaabai prisvilusį blyną, šiandien grįžusi po darbų vėl sėsiu bandyti pinti, bet jau iš klaidų pasimokiusi tų pačių nebekartosiu (nebent jei naujų pridarysiu) blush2.gif
Bet vistiek bandysiu kol išeis, nes jau tiek priplanavau ką nupinti reikia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jauna mamytė @ 2012 01 12, 13:45)
Ačiū už palaikymą smile.gif Vakar pabandžiau apipinti batų dėžę, bet padariau kaletą klaidelių, tad ties viduriu sustojau ir išmečiau tą pirmą nebaigtą laaabai prisvilusį blyną, šiandien grįžusi po darbų vėl sėsiu bandyti pinti, bet jau iš klaidų pasimokiusi tų pačių nebekartosiu (nebent jei naujų pridarysiu)  blush2.gif
Bet vistiek bandysiu kol išeis, nes jau tiek priplanavau ką nupinti  reikia  bigsmile.gif

Visai be reikalo išmetėt. Juk galima išardyti, vyteles ištiesinti ir puikiai panaudoti sekančiam darbeliui.
Papildyta:
QUOTE(Sirvita @ 2012 01 12, 12:14)
Turiu klausima:
ar klijuojate statmena vytele i keturkampes dezutes kampus? g.gif
kol puniau paprastai, tai nededavau, o dabar antras meginimas kur pinama su dviem vytelem iskarto, tai mano kampai nelabai grazus gaunasi, galvoju kad reikejo i kampus det po vytele g.gif
ir dar klausimas, kas kiek cm vyteles dezutei tvirtinat?
paprastesniu budu tai ir kas 3 cm gerai buvo, o antruoju tankesniu pynimu, kas 2 cm suklijavau

Kampuose aš visada dedu vyteles ir dar šalia būtinai įkišu šašlykinį pagaliuką arba virbalą. Pabaigus, ištraukiu. Kampai gaunasi dailesni. O tarpus, visada standartiškai darau kas 2 - 2,5 cm. Gal kitos daro kitaip ir daugiau gali patarti.
Atsakyti