Įkraunama...
Įkraunama...

Pynimas iš laikraščių - 6

QUOTE(Terra2 @ 2011 09 09, 11:43)

clap.gif oi, kaip laukiu!!!
Atsakyti
Nu fantastika thumbup.gif Kokie ispudingi visi darbai... Tiek daug laikrasciu namie, kad ir as labai susigundziau kazka pasidaryti g.gif
Atsakyti
Sveikutės,
vakar, žiūrėdama krepšinį, pyniau batukus ir bandžiau pafotkinti. Iš manęs fotografas nekoks, tai , atleiskit už kokybę. Ir, žinoma, man lengviau parodyti, negu nupasakoti, bet manau, kad viską suprasit, nes tai tikrai labai nesudėtinga.
1.user posted image 2.user posted image 3.user posted image 4.user posted image 5.user posted image 6.user posted image 7.user posted image 8.user posted image 9.user posted image 10.user posted image
1. Iš kartono išsikerpame forma. Mano batuko iligis 16,5cm. Priekinės dalies plotis 9,5cm. Maždaug kas 1,5cm prasibadome skylutes. Jų gavosi 28. Galima vyteles suklijuoti ant formos ir ant viršaus vėl uždėti tokią pat formą, bet man tas "sumuštinių" būdas nepatinka.
2. Suveriame vyteles, užlenkiame, kad laikytųsi.
3. virvele apipiname vieną eilę aplinkui.
4. Toliau tiesiog sukeliame vyteles į viršų ir dar piname 4 eiles aplinkui virvele. Aš padariau suplyšusio bato imitaciją. Tiesa, jau po pirmos eilės, nukarpiau visas trumpasias užlenktas vyteles, kad nebūtų dvigubų statmenų vytelių.
5. Po keturių eilių pynimo aplinkui, piname "pirmyn/atgal", palikdamos priekines 7 vyteles "liežuviui"
6. Piname iki norimo aukščio. Aš 6 eiles pyniau, vis palikdama po 1 statmeną vytę nedapindama. Nežnau kaip aiškiai pasakyti, bet po 6 eilių apipinamų vytelių skaičius sumažėja ir lieka aului 11 statmenų vytelių. Bet čia galima bet kokia improvizacija. Toliau dar apie 5 eiles pyniau į viršų.
7. "Liežuvį" piname irgi kokio norim aukščio iš paliktų 7 vytelių. Po keletos eilių man prireikė susiaurinti "liežuvį" - kraštines vyteles sujungiau po dvi šonines. Paslepiam visus likusius galus, likusias statmenas vyteles galima panaudoti, susukant guzikėlius, suvarstymui arba tiesiog nukirpti.
8. Vaizdas iš šono ir padas.
9-10. Kitas batuką pyniau su atverčiamu auliuku.
Nuotraukose tie mano batai atrodo klaikiai. Patikėkit , natūroj jie gražiau atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 09 12, 12:02)
Sveikutės,
vakar, žiūrėdama krepšinį, pyniau batukus ir bandžiau pafotkinti. ....
Nuotraukose tie mano batai atrodo klaikiai. Patikėkit , natūroj jie gražiau atrodo.

nu super thumbup.gif
aciu uz issamai pamokele
klausimas: koks cia popierius susuktas? tikriausiai ne laikrastis g.gif o dazyta su medvilnes dazais?
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2011 09 12, 12:27)
nu super thumbup.gif
aciu uz issamai pamokele
klausimas: koks cia popierius susuktas? tikriausiai ne laikrastis  g.gif o dazyta su medvilnes dazais?

Tikiuosi, kad suprantamai parašiau. Bet jei kas neaišku, klauskit. O popierius laikraštinis. Tokiems smulkesniems pintinukams aš naudoju viršutinę ir apatinę laikraščio dalis, kad susuktos vytelės gautusi baltos. O dažyta su medvilniniais dažais. Bet , jeigu pinti iš nedažytų laikraštinių vytelių, tai patį batuką labai lengva nudažyti tiesiog įmerkiant ir ištraukiant į beico ir vandens skiedinį.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 09 12, 12:02)
Sveikutės,
vakar, žiūrėdama krepšinį, pyniau batukus ir bandžiau pafotkinti
...

TERRA2 - tu auksas! 4u.gif 4u.gif 4u.gif Ačiū tau labai labai! aciuks.gif Pamokėlė tikrai išsami, ir, atrodo, aiški, bent kol nieko nereikia pinti, nes, kaip taisyklė, klausimai prasideda vėliau... rolleyes.gif Va, tik tavo pynimas man dar nežinomas, tiksliau aš jo dar nepraktikavau. Manasis kol kas primityvus... blush2.gif Bet labai jau norisi išmokt. Reiks bandyti, nes grožis neišpasakytas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2011 09 12, 21:06)
TERRA2 - tu auksas!  4u.gif  4u.gif  4u.gif Ačiū tau labai labai!  aciuks.gif  Pamokėlė tikrai išsami, ir, atrodo, aiški, bent kol nieko nereikia pinti, nes, kaip taisyklė, klausimai prasideda vėliau...  rolleyes.gif  Va, tik tavo pynimas man dar nežinomas, tiksliau aš jo dar nepraktikavau. Manasis kol kas primityvus...  blush2.gif  Bet labai jau norisi išmokt. Reiks bandyti, nes grožis neišpasakytas  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Na ir puiku, kad viskas suprantama! O kas liečia taip vadinamąjį "primityvų" pynimą, tai manau eina kalba apie viena vytelė už statmenos, paskui prieš statmeną vytelę? Jeigu taip, tai ir aš nuo to būdo pradėjau, ir dabar kai jau eina treti metai mano pynimo praktikos, galiu pasakyti, kad pradėti pinti kaip tik reikia nuo pynimo virvele. Tai pats lengviausias ir patikimiausias būdas. Na, bet kokiu atveju, lauksim darbelių. Juk tam ir sukurta tema, kad pasimokyti iš klaidų ir išmokti naujesnių pynimo gudrybių.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 09 13, 09:38)
...galiu pasakyti, kad pradėti pinti kaip tik reikia nuo pynimo virvele. Tai pats lengviausias ir patikimiausias būdas. ...

nezinau net kaip pradeti g.gif
gal kokia nuoroda i to pynimo pamokele turit?
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2011 09 13, 10:01)
nezinau net kaip pradeti g.gif
gal kokia nuoroda i to pynimo pamokele turit?

Pabandysiu paieškoti. Gal suprasit pagal mano pasakojimą. Paimkit vytelę, perlenkit pusiau ir apgaubkit atraminę vytelę taip, kad abu perlenktos vytelės galai būtų išorinėje(t.y. į jūsų pusę) gaminio pusėje. Vienas galas bus dešinėje, kitas kairėje. Tada kairįjį galą dedame už sekančios atraminės vytelės, o dešinįjį galą prieš. Taip lyg persuktumėme aštuoniukę, na kaip virvelę. Šiokį tokį vaizdelį radau, gal padės. Svarbu pagauti patį principą. Jei bus neaišku, pabandysiu pafotkinti žingsnis po žingsnio.
http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Radau nuoruodą, kur labai aiškiai matosi pynimas virvele. Tikiuosi suprasit.
http://www.mojeplete...-na-pevne-viko/
Atsakyti
Terra, puikios pamokėlės ir dar puikesni Tavo darbai 4u.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 09 13, 15:41)
Radau nuoruodą, kur labai aiškiai matosi pynimas virvele. Tikiuosi suprasit.
http://www.mojeplete...-na-pevne-viko/

aciukas, zemai lenkiu galva smile.gif

o ar man tik atrodo, ar toks pynimas tankesnis? g.gif
Atsakyti