Sveikutės,
vakar, žiūrėdama krepšinį, pyniau batukus ir bandžiau pafotkinti. Iš manęs fotografas nekoks, tai , atleiskit už kokybę. Ir, žinoma, man lengviau parodyti, negu nupasakoti, bet manau, kad viską suprasit, nes tai tikrai labai nesudėtinga.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
1. Iš kartono išsikerpame forma. Mano batuko iligis 16,5cm. Priekinės dalies plotis 9,5cm. Maždaug kas 1,5cm prasibadome skylutes. Jų gavosi 28. Galima vyteles suklijuoti ant formos ir ant viršaus vėl uždėti tokią pat formą, bet man tas "sumuštinių" būdas nepatinka.
2. Suveriame vyteles, užlenkiame, kad laikytųsi.
3. virvele apipiname vieną eilę aplinkui.
4. Toliau tiesiog sukeliame vyteles į viršų ir dar piname 4 eiles aplinkui virvele. Aš padariau suplyšusio bato imitaciją. Tiesa, jau po pirmos eilės, nukarpiau visas trumpasias užlenktas vyteles, kad nebūtų dvigubų statmenų vytelių.
5. Po keturių eilių pynimo aplinkui, piname "pirmyn/atgal", palikdamos priekines 7 vyteles "liežuviui"
6. Piname iki norimo aukščio. Aš 6 eiles pyniau, vis palikdama po 1 statmeną vytę nedapindama. Nežnau kaip aiškiai pasakyti, bet po 6 eilių apipinamų vytelių skaičius sumažėja ir lieka aului 11 statmenų vytelių. Bet čia galima bet kokia improvizacija. Toliau dar apie 5 eiles pyniau į viršų.
7. "Liežuvį" piname irgi kokio norim aukščio iš paliktų 7 vytelių. Po keletos eilių man prireikė susiaurinti "liežuvį" - kraštines vyteles sujungiau po dvi šonines. Paslepiam visus likusius galus, likusias statmenas vyteles galima panaudoti, susukant guzikėlius, suvarstymui arba tiesiog nukirpti.
8. Vaizdas iš šono ir padas.
9-10. Kitas batuką pyniau su atverčiamu auliuku.
Nuotraukose tie mano batai atrodo klaikiai. Patikėkit , natūroj jie gražiau atrodo.