Įkraunama...
Įkraunama...

Pynimas iš laikraščių - 6

QUOTE(eling @ 2011 03 30, 09:54)
Ačiū, TERRA2 už paskatinimus  4u.gif
Jau turiu šviežiai nupintą šiokį tokį gaminuką  blush2.gif , šiandien norėčiau dar dėžutę suspėti apipint, bus sesei dovanų. Bet, va, nežinau, kokiom priemonėm reikia jį patobulinti... Nepykit, jei buvo apie tai rašyta, nelabai turiu ir laiko šiuo metu temas skaityti (kai tik būsiu laisvesnė, būtinai tai padarysiu  ax.gif ) Ar teisingai kažkada esu pasiskaičiusi, kad pirma reikia nudažyti (ar nubeicuoti) o po to nulakuoti  rolleyes.gif Gal galėtumėte pasidalinti, kokios tai priemonės konkrečiai, kad nuėjusi į parduotuvę žinočiau tiksliai ko ieškoti  smile.gif Ačiū labai.  4u.gif

Ir dar - kiek kartų dažoma ir kiek kartų lakuojama? Ar galima ir nudažyti ir nulakuoti per tą pačią dieną, ar procesas trunka ilgėliau?

Taip, pirma reikia nudažyti arba nubeicuoti, o paskui lakuoti. Dažus geriausiai pirkti su vandeniu skiedžiamus. Jie neturi jokio kvapo ir greitai džiūna. O ir beicas yra skiedžiamas vandeniu. Taigi, galit pasirinkti ar dažyti su dažais ar su beicu. Kai išdžius, nulakuokit su bespalviu laku, kuris irgi yra skiedžiamas vandeniu. Viską galima padaryti per pusdienį, jei džiovinsite prie radiatoriaus. O kiek kartų dažyti, tai jau skonio reikalas. Beicas tolygiau pasiskirsto ir tarpelių visai nematyti, bet jei šviesesnis beicas, matosi raidelės. Bet man tai visai gražu. Dažai iškart uždažo viską, bet kairtais reikia dažyti antrą kartą, nes visi plyšeliai ne iš kart užsidažo. Bet čia mano pastebėjimai iš tolimos praeities, kadangi dabar aš pirma nusidažau vyteles medvilniniais dažais, o tik paskui pinu. Ir man belieka tik nulakuoti.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 30, 13:51)
.... kadangi dabar aš pirma nusidažau vyteles medvilniniais dažais, o tik paskui pinu. Ir man belieka tik nulakuoti.

kokiu santykiu skiedziate dazu miltukus? ta prasme i koki kieki vandens kiek pilate gramu dazu? ir kokiu? gal tu kur juodam fone povas? smile.gif
Atsakyti
Oi, TERRA2, dar kartelį nuoširdžiai dėkoju aciuks.gif Jau nubeicavau , ryt lakuosiu. O klaidų privėliau doh.gif : didžiausia problema tai, kad susukau vyteles beveik vienodo storio galais, dabar labai sudėtinga jas jungti tarpusavyje. O dar pinant tokie tarpukai gaunasi, nėra uždaras raštas... blush2.gif

O kas ten per medvilniniai dažai? Kur jie perkami ir kaip vyksta vytelių dažymo procesas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2011 03 30, 23:22)
kokiu santykiu skiedziate dazu miltukus? ta prasme i koki kieki vandens kiek pilate gramu dazu? ir kokiu? gal tu kur juodam fone povas? smile.gif

QUOTE(eling @ 2011 03 30, 23:40)
O kas ten per medvilniniai dažai? Kur jie perkami ir kaip vyksta vytelių dažymo procesas?  ax.gif

medvilniniai dažai atrodo taip:
user posted image
Į trijų litrų "bambalį" virinto vandens supilu tokius tris pokelius dažų. Ir su tuo kiekiu nudažau apie 2tūkst. vytelių. Dažau tokiame lovelyje(yra pirkti sodininkų parduotuvėse). Tiesiog paimu didelę saują vytelių , panardinu į dažus ir ištraukiu.
user posted image
Likusį skystį atgal supilu į "bambalį" ir pasilieku sekančiam kartui. Kadangi, vanduo yra virintas, jis ilgai negenda ir galima laikyti ilgai, tol, kol prireiks sekančiam kartui. Tiesa, į dažus dar įdedu apie 2 šaukštus druskos. Kai susikaupia kelių skirtingų spalvų dažų likučiai, juos supilu į vieną indą ir dapylus vandens gaunasi kažkokia neįprasta spalva. Žodžiu, sunaudoju viską iki paskutinio lašelio. Geriausia dažyti, pasiklojus kokį celofaną. Aš tai darau laiptinėje. Čia paskleistos džiūti vytelės. Išdžiūna per 2-3dienas, o vasarą per dieną. Pats dažymo procesas trunka apie 20 min., per kurias nudažau 1,5tūkst.vytelių.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 31, 09:29)
medvilniniai dažai atrodo taip:
.... Aš tai darau laiptinėje.

apie tokius dazus ir galvojau 4u.gif
tik va nerandu ju pirkti musu provincijoj, bet turetu greit atsirasti, velykos gi ant nosies biggrin.gif
aciu labai uz issamia pamokele mirksiukas.gif

o zurnalinius pagaliukus irgi dazai taip, ar tik laikrastinius? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sirvita: 31 kovo 2011 - 08:44
QUOTE(Sirvita @ 2011 03 31, 09:43)
apie tokius dazus ir galvojau 4u.gif
tik va nerandu ju pirkti musu provincijoj, bet turetu greit atsirasti, velykos gi ant nosies biggrin.gif
aciu labai uz issamia pamokele mirksiukas.gif
o zurnalinius pagaliukus irgi dazai taip, ar tik laikrastinius? g.gif

aš žurnalų niekur nenaudoju, tik laikraščius. dar naudoju didelius reklaminius lapus, kurie kartais būna laikraščių didumo, bet jų nedažau, tik pridedu kaip papildomą vytelę atramoms dėl tvirtumo. Dabar baigiu pinti didelę dėžę skalbiniams, tai ten dugno ir dangčio tvirtumui dėjau medinius iešmukus.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 03 31, 16:27)
Dabar baigiu pinti didelę dėžę skalbiniams, tai ten dugno ir dangčio tvirtumui dėjau medinius iešmukus.

Oho kaip sumaniai bigsmile.gif ! O tie iešmukai į vytelės vidų keliauja? Ir dar norėjau pasiteirauti, kokio dydžio laikraštukus karpot vytelėm, tiksliau tos kirptos detalės kokio dydžio pas jus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2011 04 01, 11:38)
Oho kaip sumaniai  bigsmile.gif ! O tie iešmukai į vytelės vidų keliauja? Ir dar norėjau pasiteirauti, kokio dydžio laikraštukus karpot vytelėm, tiksliau tos kirptos detalės kokio dydžio pas jus?  4u.gif

iešmukus dedu šalia vytelių, nes paskui , kai reikia užlenkti dangtį, ar, kai pasibaigia dugnas, iešmukus nulaužau.
Laikraštį karpau 6cm pločio. Pas mane laikraščiai standartinio ilgio - 42cm, tai iš lapo gaunasi 7 juostos. O suku visada su vienodu 2,5mm storio virbalu.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 04 01, 12:25)
Laikraštį karpau 6cm pločio. Pas mane laikraščiai standartinio ilgio - 42cm, tai iš lapo gaunasi 7 juostos. O suku visada su vienodu 2,5mm storio virbalu.

Pasirodo, per plačios pas mane juostelės mastau.gif , žymiai platesnės... Su tokiom jau pirmus gaminukus užbaiginėju (sėkmingai džiūva lakas smile.gif ) Pabandžiau 7 cm susukti, bet sunkiai einasi - susuku, bet po to išsileidžia... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eling: 01 balandžio 2011 - 11:53
QUOTE(eling @ 2011 04 01, 12:52)
Pasirodo, per plačios pas mane juostelės  mastau.gif , žymiai platesnės... Su tokiom jau pirmus gaminukus užbaiginėju (sėkmingai džiūva lakas smile.gif  ) Pabandžiau 7 cm susukti, bet sunkiai einasi - susuku, bet po to išsileidžia...  blush2.gif

jeigu platesnes juosteles, tai reiktu sukti ant storesnio virbalo. Bet žymiai gražiau atrodo gaminys, kai vytelės plonesnės.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 04 01, 13:44)
jeigu platesnes juosteles, tai reiktu sukti ant storesnio virbalo. Bet žymiai gražiau atrodo gaminys, kai vytelės plonesnės.

aš suku ant kulinarinio iešmuko (bambukinio)
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2011 04 02, 13:56)
aš suku ant kulinarinio iešmuko (bambukinio)

sveikos,labai susidomejau jusu pynimu,taip idomu bandysiu ir as,ar priimsit i savo būrelį? 4u.gif
Atsakyti