QUOTE(eling @ 2011 03 30, 09:54)
Ačiū, TERRA2 už paskatinimus
Jau turiu šviežiai nupintą šiokį tokį gaminuką , šiandien norėčiau dar dėžutę suspėti apipint, bus sesei dovanų. Bet, va, nežinau, kokiom priemonėm reikia jį patobulinti... Nepykit, jei buvo apie tai rašyta, nelabai turiu ir laiko šiuo metu temas skaityti (kai tik būsiu laisvesnė, būtinai tai padarysiu ) Ar teisingai kažkada esu pasiskaičiusi, kad pirma reikia nudažyti (ar nubeicuoti) o po to nulakuoti Gal galėtumėte pasidalinti, kokios tai priemonės konkrečiai, kad nuėjusi į parduotuvę žinočiau tiksliai ko ieškoti Ačiū labai.
Ir dar - kiek kartų dažoma ir kiek kartų lakuojama? Ar galima ir nudažyti ir nulakuoti per tą pačią dieną, ar procesas trunka ilgėliau?
Jau turiu šviežiai nupintą šiokį tokį gaminuką , šiandien norėčiau dar dėžutę suspėti apipint, bus sesei dovanų. Bet, va, nežinau, kokiom priemonėm reikia jį patobulinti... Nepykit, jei buvo apie tai rašyta, nelabai turiu ir laiko šiuo metu temas skaityti (kai tik būsiu laisvesnė, būtinai tai padarysiu ) Ar teisingai kažkada esu pasiskaičiusi, kad pirma reikia nudažyti (ar nubeicuoti) o po to nulakuoti Gal galėtumėte pasidalinti, kokios tai priemonės konkrečiai, kad nuėjusi į parduotuvę žinočiau tiksliai ko ieškoti Ačiū labai.
Ir dar - kiek kartų dažoma ir kiek kartų lakuojama? Ar galima ir nudažyti ir nulakuoti per tą pačią dieną, ar procesas trunka ilgėliau?
Taip, pirma reikia nudažyti arba nubeicuoti, o paskui lakuoti. Dažus geriausiai pirkti su vandeniu skiedžiamus. Jie neturi jokio kvapo ir greitai džiūna. O ir beicas yra skiedžiamas vandeniu. Taigi, galit pasirinkti ar dažyti su dažais ar su beicu. Kai išdžius, nulakuokit su bespalviu laku, kuris irgi yra skiedžiamas vandeniu. Viską galima padaryti per pusdienį, jei džiovinsite prie radiatoriaus. O kiek kartų dažyti, tai jau skonio reikalas. Beicas tolygiau pasiskirsto ir tarpelių visai nematyti, bet jei šviesesnis beicas, matosi raidelės. Bet man tai visai gražu. Dažai iškart uždažo viską, bet kairtais reikia dažyti antrą kartą, nes visi plyšeliai ne iš kart užsidažo. Bet čia mano pastebėjimai iš tolimos praeities, kadangi dabar aš pirma nusidažau vyteles medvilniniais dažais, o tik paskui pinu. Ir man belieka tik nulakuoti.