Aš nusimezgiau megztinį iš mocheros su šilku. Švelnumas nerealus, labai plonytis, bet kartu ir labai šiltas. Tik vat ką daryti su skalbimu?
Pirmą kartą išskalbiau skalbimo mašinoje Biški susilamdė, bet tai dar nieko. Antrą kartą jau ploviau rankomis, bet nieko gero... Džiovinau ant ranksluosčio. Bet jis nuo kiekvieno skalbimo vis labiau praranda forma
dar išvertus į kitą pusę pamačiau, kad po rankovėmis susimetė į gumuliukus iš vidaus. Vien žodž, nežinau ar nemoku su mochera elgtis ar kas čia yra?
QUOTE(Kozete @ 2006 03 09, 10:22)
Aš nusimezgiau megztinį iš mocheros su šilku. Švelnumas nerealus, labai plonytis, bet kartu ir labai šiltas. Tik vat ką daryti su skalbimu?
Pirmą kartą išskalbiau skalbimo mašinoje Biški susilamdė, bet tai dar nieko. Antrą kartą jau ploviau rankomis, bet nieko gero... Džiovinau ant ranksluosčio. Bet jis nuo kiekvieno skalbimo vis labiau praranda forma
dar išvertus į kitą pusę pamačiau, kad po rankovėmis susimetė į gumuliukus iš vidaus. Vien žodž, nežinau ar nemoku su mochera elgtis ar kas čia yra?
Mocherą skalbti reikia rankomis,vos drungname vandenyje,jokiais būdais ne trinti,tik švelniai paglamžyt,negręžt,o nusausint susukus į rankšluostį,džiovint irgi ant rankšluoščio,išformavus rankomis.Vistiek ji visada patįsta,be to dabar tiek įvairiu mocherų,kad kiekviena turi savo savybių,žodziu kuo daugiau skalbsi,tuo jos grožis mažės,nieko nepakeisi,bet būna išimčių
QUOTE(Kozete @ 2006 03 09, 11:22)
Taip, su mochera yra trupitį vargo Svarbiausiai mano nuomone padarei klaidą, kad plovei su mašina (aš irgi vieną megztinį išploviau ir teko atsisveikint, iškart prarado formą), nes mocherinius rūbus reikia skalbti tik su rankomis ir su specialiu šampūnu, o visų geriausiai tinka vaikiškas šampūnas ( tas kur galvą plauti). Dar svarbu, kad vanduo būtų ne karštas, o tik drungnas. Ir jokiu būdu negalima stipriai plauti, tik švelniai paspaudinėti. O gumuliukus galima nuburbuliuoti spec. aparatu.
Čia viską surašiau iš savo patirties, taip aš dabar elgiuosi su mochera ir pakolkas nešiojasi gerai.
merginos, ar yra pirkt plonyčio pūkuoto siūlo, bet nemocherinio ?
Pirkau kadai kadės tokį plauką su pūkais Man ten dekoracijai reikėto. "Verpaluose" buvo ten prie Luxoro. Jie nepigūs, kažkokia sintetika.
QUOTE(Jūružė @ 2006 03 09, 15:40)
Pirkau kadai kadės tokį plauką su pūkais Man ten dekoracijai reikėto. "Verpaluose" buvo ten prie Luxoro. Jie nepigūs, kažkokia sintetika.
ačiū Jūruže buvau ten - tokio, kokį įsivaizduoju, nėr... ir išvis... pykstu ant tos parduotuvės
QUOTE(knopkė @ 2006 03 09, 14:11)
Dar svarbu, kad vanduo būtų ne karštas, o tik drungnas. Ir jokiu būdu negalima stipriai plauti, tik švelniai paspaudinėti. O gumuliukus galima nuburbuliuoti spec. aparatu.
Trinti, tai netryniau... Bet turbūt sugadinau skalbdama su mašina
[quote=Susiena,2006 02 09, 17:34]
gal kas zino, kaip sita grozi pasidaryti?
gal kas zino, kaip sita grozi pasidaryti?
QUOTE(Kakošėlio mamka @ 2006 03 10, 11:44)
kad neturiu