Noriu Kaledom iskepti sokoladini torta su karamelinius aguoniniu sluoksniu ir vysniomis, bet recepte nesupratau, kiek reikia pieno i karamelini aguonini sluoksni: 20 ml ar 200 ml?
http://www.supermama...;#entry33443529
Ar gali buti, kad 25cm formai reikia 20ml, o 30x30 net 400ml pieno? Ar cia kazkur klaida?
QUOTE(Banga @ 2010 12 21, 09:37)
Noriu Kaledom iskepti sokoladini torta su karamelinius aguoniniu sluoksniu ir vysniomis, bet recepte nesupratau, kiek reikia pieno i karamelini aguonini sluoksni: 20 ml ar 200 ml?
http://www.supermama...;#entry33443529
Ar gali buti, kad 25cm formai reikia 20ml, o 30x30 net 400ml pieno? Ar cia kazkur klaida?
http://www.supermama...;#entry33443529
Ar gali buti, kad 25cm formai reikia 20ml, o 30x30 net 400ml pieno? Ar cia kazkur klaida?
Reikia logiskai pamastyt, koks bus kremas su 20 ml pieno. Zinoma, kad 200 ml, ir 400 ml.
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 21, 09:51)
Reikia logiskai pamastyt, koks bus kremas su 20 ml pieno. Zinoma, kad 200 ml, ir 400 ml.
Aciu
Kadangi dar nesu labai patyrusi kepeja, tai ir paklausiau, nes ir kitam puslapyje radau taip pat 20ml...
Sveikos,
Kiek laiko ne saldytuve galima islaikyti Rafaelo ir Maskarpones surio tortus? Noreciau sutepti ketvirtadieni, o sestadieni valgytume Galimybes kazkaip saltai padeti irgi neatsiras, nes daugiabutyje busim, o balkone tikriausiai susals, kai taip salta
Kiek laiko ne saldytuve galima islaikyti Rafaelo ir Maskarpones surio tortus? Noreciau sutepti ketvirtadieni, o sestadieni valgytume Galimybes kazkaip saltai padeti irgi neatsiras, nes daugiabutyje busim, o balkone tikriausiai susals, kai taip salta
Labutis Pasirodo ne viena as blaskaus po interneto platybes kazko ieskodama Mergaites jei nesunku atsakyt,tai noreciau paklaust: kepant snikeri ant virsaus dedamas karamelinis ganasas, bet nieko apie ji nezinau Tai ji uztepus puost ir nebereikia???
QUOTE(Jurgina77 @ 2010 12 21, 13:02)
Labutis Pasirodo ne viena as blaskaus po interneto platybes kazko ieskodama Mergaites jei nesunku atsakyt,tai noreciau paklaust: kepant snikeri ant virsaus dedamas karamelinis ganasas, bet nieko apie ji nezinau Tai ji uztepus puost ir nebereikia???
Tai tuo karameliniu ganasu ir gali apdzibuoti torta
QUOTE(*Keila* @ 2010 12 21, 15:42)
Tai tuo karameliniu ganasu ir gali apdzibuoti torta
Aciu, apdzibuosiu, nelabai zinau ka tai reiskia,bet tikriausia isivaizduoju, kad su konditeriniu svirkstu pagrazint
turiu klausima. jei noriu naudoti namine grietinele, jos pres plakant nereikia pavirti? ar kaip kitaip apdoroti, kazkaip nesidomejau niekad ar parduotuvine kaip nors apdorojama
Papildyta:
turiu recepta kur tortas aptepamas karameliniu kremu jei neturi stai:
Karamelinis musas:
115g cukraus
2 v.š. vandens
35g sviesto
1 ½ a.š. želatinos
90ml vandens.
1 ½ st atšaldytos grietinėles
1. Į nedidelį indą sudėti cukrų ir apie 2 v.š. vandens maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol ištirps cukrus. Sumažinti ugnį ir pavirti, kol sirupas taps tamsaus gintaro spalvos.
2. Į sirupą atsargiai įmaišyi sviestą,
3. Išjungti ugnį ir srovele supilti 3/4 st grietinėlės, viską intensyviai maišyti mediniu šaukštu, kol nepasidarys vientisa balta masė, jei sušoks, pakaitinti ant nedidelės ugnies maišant, kol gumuliukai ištirps.
4. Želatiną ištirpinti 90ml vandens, ištirpinti granules ir įmaišyti į karamelės masę. Ataušinti.
5. Atšaldytame dubenyje išplakti likusią grietinėlę iki standžios masės. Supilti į karamelės masę. Padėti į šaldytuvą kol sustings
Papildyta:
turiu recepta kur tortas aptepamas karameliniu kremu jei neturi stai:
Karamelinis musas:
115g cukraus
2 v.š. vandens
35g sviesto
1 ½ a.š. želatinos
90ml vandens.
1 ½ st atšaldytos grietinėles
1. Į nedidelį indą sudėti cukrų ir apie 2 v.š. vandens maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol ištirps cukrus. Sumažinti ugnį ir pavirti, kol sirupas taps tamsaus gintaro spalvos.
2. Į sirupą atsargiai įmaišyi sviestą,
3. Išjungti ugnį ir srovele supilti 3/4 st grietinėlės, viską intensyviai maišyti mediniu šaukštu, kol nepasidarys vientisa balta masė, jei sušoks, pakaitinti ant nedidelės ugnies maišant, kol gumuliukai ištirps.
4. Želatiną ištirpinti 90ml vandens, ištirpinti granules ir įmaišyti į karamelės masę. Ataušinti.
5. Atšaldytame dubenyje išplakti likusią grietinėlę iki standžios masės. Supilti į karamelės masę. Padėti į šaldytuvą kol sustings
QUOTE(Olesta @ 2010 12 21, 09:34)
manau, kad ne viskas bus gerai, nustebinsi šeimą
O gal galetum patart kuo galeciau puost? Noriu minimaliai, be jokiu ten masiu... Ir greitai ir lengvai... Gal kokiom migdolu plokstelem apibarstyt sonus? Aplieciau virsu sokoladu, bet ar nebus per daug skoniu primaisyta?
sveikos
planuoju kepti Tailandietiska bananu torta rekomenduokit prasau kokius biskvitus jam kepti?
planuoju kepti Tailandietiska bananu torta rekomenduokit prasau kokius biskvitus jam kepti?
QUOTE(aaagnex @ 2010 12 21, 16:09)
O gal galetum patart kuo galeciau puost? Noriu minimaliai, be jokiu ten masiu... Ir greitai ir lengvai... Gal kokiom migdolu plokstelem apibarstyt sonus? Aplieciau virsu sokoladu, bet ar nebus per daug skoniu primaisyta?
viršų šokoladine glazūra, šonus trupinukais arba šokoladine tvorele, arba grietinėle...
tailandietiškam tortui tinka bet koks šokoladinis biskvitas, kepk tą, kuris Tau skaniausias... kitos kepa ir su baltu biskvitu jį, man neteko
QUOTE(Olesta @ 2010 12 21, 17:27)
viršų šokoladine glazūra, šonus trupinukais arba šokoladine tvorele, arba grietinėle...
tailandietiškam tortui tinka bet koks šokoladinis biskvitas, kepk tą, kuris Tau skaniausias... kitos kepa ir su baltu biskvitu jį, man neteko
tailandietiškam tortui tinka bet koks šokoladinis biskvitas, kepk tą, kuris Tau skaniausias... kitos kepa ir su baltu biskvitu jį, man neteko
O jeigu rafaelo biskvita su kakava? ar tiktu? ir kiek kakavos tada deti?