Mergytes as vel su klausimu ,o kai torta padengsiu su mmg mase,ir jei liks lisnu gabaliuku is ju zadu pasidaryti gelyciu(nes pirma karta dengsiu tai sudetingu papuosimu dar nemoku),o klausimas toks su kuo tas gelytes prilipinti prie torto dengtu mmg mase?aciu
QUOTE(Jurgina77 @ 2010 12 20, 19:53)
recepte nurodyta 2 st. cukraus ,1 st. cukraus - tai vadinas isviso 2 stiklines. Aciu
Tai kad viena vistik stikline
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 20, 21:59)
Tai kad viena vistik stikline
Bandysiu,o jam reikia duot pasistovet?
QUOTE(Jurgina77 @ 2010 12 20, 20:53)
Bandysiu,o jam reikia duot pasistovet?
į trečią parą ir toliau- skaniausias
QUOTE(garbane @ 2010 12 20, 19:54)
Mergytes as vel su klausimu ,o kai torta padengsiu su mmg mase,ir jei liks lisnu gabaliuku is ju zadu pasidaryti gelyciu(nes pirma karta dengsiu tai sudetingu papuosimu dar nemoku),o klausimas toks su kuo tas gelytes prilipinti prie torto dengtu mmg mase?aciu
tik kai darysi gelytes,y MMG yminkyk daugiau cukraus pudros.....nes pati mase yra tokia labai minkšta.....o prilipinti veliau gelytes galima su bet kuo...aisingu,kremu,beze.vandenuku,degtine......
QUOTE(julioske @ 2010 12 20, 10:50)
taigi nusilupk luobeles as kepintus iskart su luobelem perku
Tai kad ana karta visa torta greiciau padariau, nei tas luobeles nulupau Zinau, zinau, reik verdanciu vandeniu nuplykyt, tada lengvai nusilupa, bet nuo to vandens man riesutai neskanus pasidaro
Aciu uz atsakyma
neplikyk vandeniu, o pakepink ant keptuves, arba orkaitej.. Tik ant keptuves reikia visa laika maisyti, kad neapdegtu
plikomi yra migdolai, o žemės riešutus reikia kepinti, išsiaižo kaip mat
QUOTE(Olesta @ 2010 04 11, 06:58)
Vyšnių karamelės tortas
kepam Rafaello torto biskvitą su kakava:
3 kiaušiniai
138 g cukraus
100 g miltų
38 g kakavos
39 g aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
1 a.š Dr.Oetker kepimo miltelių
kiaušinius iki purumo išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakant supilame aliejų, sumažiname mikserio greitį iki minimalaus ir sijodami po truputį sum,aišytus miltus, kepimo miltelius ir kakavą, plakame iki vientisos masės. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 21 cm skardoje 35-40 min. pagal savo orkaites....
Kremui: 420 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį, sauja kita vyšnių (dėjau namines konservuotas), pora šaukštų Rududu
grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštele...surenkame tortą...
biskvitas+ sulaistymas (vyšnių sultis skiestos virintu vandeniu)+grietinėlė + vyšnios+biskvitas+grietinėlė+gabaliukais pamėtytas rududu, vienam gabaliukui ėmiau iki pusės arbatinio šaukštelio Rududu ir primėčiau ant grietinėlės, ir vėl aptepiau grietinėlės likučiu....papuošimas savo nuožiūra....
atsiliepimas: tortas iš gaivesnių, švelnaus skonio, antrą dieną po pagaminimo buvo skanus, trečią labai skanus ir tirpo burnoje, maniškiams labai patiko...
.................................
I - kremas, indelis grietinėlės, 2 pakeliai desertinės varškės Gardi, cukraus 2-3 šaukštai, citrinos rūgštelės pagal skonį, koncervuotos vyšnios..... grietinėlę plaku su cukrumi, citrinos rūgštele, kai išsiplaku sudedu varškę, išplaku, tepu tortą, pridedu naminių vyšnių
Olesta turiu kelis klausimus... o gal ir kas nors kitas atsakys
Zadu daryt toki torta, kur pacitavau... Biskvita kepciau treciadieni, o tepciau ketvirtadieni, nes vakare jau isvaziuojam kaledoms i svecius... Tortas butu valgomas sestadieni, sekmadieni...
krema noreciau daryt taip - vienas sluoksnis su varske (plombyro skonio), grietinele ir vysniom, kitas sluoksnis grietinele ir RUDUDU (o kaip del varskes - i sita gal nedet?)
O kaip sutirstint situos sluoksnius kremo - zelatina? O gal galiu iplakt i grietinele standiklio ir uztektu?
Vysnias noriu pirkti saldytas (cia grynai del pigumo), tai man pries dedant i torta gal jas apvirt su cukrum, kad nesurugtu iki kol tortas bus valgomas?
Ir dar - ar jeigu 4dieni ryte sutepsiu - vakare galesiu toki torta transportuot 220km?
Issirinkau toki torta, nes gali but, kad vaikai valgys, o jokiu riebiu kreminiu tortu, tai tikrai jie nevalgys
Ar bus dar valgomas toks tortas savaitgali? Nebus jau suruges? Labai bijau del tu vysniu... bet man nieko nera skaniau kaip tamsus biskvitas ir vysnios
O Tu nieko nebijok, viską teisingai apmąstei...tik želatinos tai jau tikrai nereikia nei į vieną sluoksnį... tiesiog išplak grietinėlę su cukrumi iki standumo (standiklio čia irgi nereikia), kai išsiplaks grietinėlė, plakdama į plak desertinę varškę. Vyšnias iš vakaro užpilk cukrumi, leisk atsileisti ledukui ir apvirk tose savose sultyse 3-5 minutes, kad pagautų virimo, nukoši, atvėsinsi, sirupu sulaistysi tortą, o uogas sudėsi į pertepimą...antram kremui, išplaksi grietinėlę vėlgi iki standumo ir nežinau kaip Tu nori, arba plak Rududu (kambario temperatūros) į grietinėlę, arba padėliok Rududu gabaliukais kai tepsi tortą, kaip jau manai kad bus skaniau.... TIKRAI NEPRARŪGS ir tikrai atlaikys kelionę patikrinti variantai, ne vidurvasaris sėkmės tau kepant skanuolį
Aciu Olesta
Jau daugiau kaip savaite narsau tortu temas, vis renkuosi koki torta issikepus ir vis kazkas man neitikdavo. Sitas per mano akis turetu but tobulas mano skoniui, todel ji ir atsirinkau...
Labai bijau, nes kepsiu torta pirma karta... Visa laime, kad ten kur vesiuos kulinaru nebus, visi virejai-kepejai mano lygio
Jeigu kepsiu 22 cm skardoj - nereikia turbut didint normos?
Jau daugiau kaip savaite narsau tortu temas, vis renkuosi koki torta issikepus ir vis kazkas man neitikdavo. Sitas per mano akis turetu but tobulas mano skoniui, todel ji ir atsirinkau...
Labai bijau, nes kepsiu torta pirma karta... Visa laime, kad ten kur vesiuos kulinaru nebus, visi virejai-kepejai mano lygio
Jeigu kepsiu 22 cm skardoj - nereikia turbut didint normos?
manau, kad ne viskas bus gerai, nustebinsi šeimą