laba diena
na ir as pazersiu šūsnį klausimu TURTINGO KAVOS TORTO adresu -gal nepraignoruosite ir atsakysite
taigi...
Ar siam tortui tiks 24cm skersmens forma?jei forma ne silikonine,su atsegamais sonais,ar reikia ja iskloti popierium?
tinka ir 24 skarda, tik tada produktų kiekį pasirink mažesnį, kuris recepte nurodytas buvo, Asseni tortas su proporcijomis berods ar ne 5-oje temoje yra...vadinasi Asseni šokoladinis tortas su karamelės sluoksniu ...
Sviestą
išplakti su cukrumi
( cia tiesiog gerai issukti su saukstu,ar kaip?), įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.
Išplakti, vadinasi išplakti mikseriu kambario temperatūros sviestą, jei turi kantrybės sukti šaukštu, suk šaukštu ...
Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.
biskvitus pjauti atvesusius?ar galima juos issikepti is vakaro?jei galima,tai laikyti turbut kokiam maiselyje?
taip biksvitus išsikepti reikia iš vakaro, laikyti šaldytuve ir rytojaus dieną pjauti...gali dėti ir į maišelį...
Aš kepiau 26 skardoje pilną normą, tris biskvitus sudėjau į tortą, vieną pasilikau trupinukams...
(turpinukai cia siaip kazkam pasilikai,ar jie siame recepte bus naudojami kazkur?)
šiame recepte jie niekur nenaudojami buvo, man reikėjo kitam tortui papuošimui trupinių... jei jums to nereikia, išplaktą tešlą pasidalinkit į 3 dalis ir išsikepkit 3 biskvitus atskirai, nereikės pjaustyti tada...
šokoladinis kremas :
tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)
(kokia butent naudojat tirpia kava?ir kiek mazdaug jos dedama?saukstas?saukstelis..?) aš gi parašiau, pagal skonį, mano skoniui pakanka 2 arbatinių šaukštelių tirpios kavos be nuosėdų, tiesiog sausų miltelių 2 arbatinių plakant į kremą ir tiek...ragauti reikia...
Kremui išplakti grietinėlę,(
kiek ja reikia plakti?iki kokios isvaizdos?)šokoladą ištirpinti, ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą(kava sudeti biria,ar ja sumaisius su vandeniu padaryti kaip geriama kava?
), sudėt riešutus.
nu kremui grietinėlę reikia plakti iki kremo konistencijos, iki standumo ...kavą aišku sausą, jei įpilsi skystą kavą į grietinėlę, gausi pliurzą skystą, o ne kremą
nepilna stiklinė kambario temperatūros kavos (nesupyliau daugiau nei pusę stiklinės)
(cia jau kava padaryta kaip geriama,ane? stiprumo ja daryti kokio tik noriu?) taip padaryta ir tokio stiprumo kokio nori
sviestą išplakti iki purumo
(o cia su kuo plakti?kazkaip neteko matyti kaip atrodo sviestas,isplanktas iki purumo ), palaipsniui po šaukštą įplakti Rududu, galiausiai po šaukštą įsipilti kavos...
nueik į papuošimų temą be komentarų, ten pamatysi ir kaip grietinėlė ir kaip sviestas išplaktas atrodo. Išplaktas sviestas būna purus, pabąla ir padidėja jo tūris....
torto surinkimas: biskvitą sulaistome kava, užtepame karamelinį kremą, biskvitas, sulaistome kava, šokoladinis riešutinis kremas, biskvitas, sulaistome kava...
(biskvitu sulaistymui galimas ir kavos,karameles likeris...laistyti vien juo,ar bus perdaug?skiesti ji kava?) kaip susilaistysi, taip turėsi, čia jau Tavo skonio reikalas...
Surinkus torta,kuo aptepti jo sonus,virsu?tinka tam mase :indelis rududu ir 200 g sviesto. jei tinka,tai siuos2 produktus gerai sumaisius,galima iskart tepti?gal kas galite parodyti iranki,su kuriuo tepate ?kolkas neturiu tam skirto irankio-reiketu isgyti,nes noriu ,kad kuo lygiau apsiteptu
kai si mase sustingsta,i ka ji buna panasi?i normalu kieta sokolada ari tirsta grietine?
tik nesijuokit is mano sitiek klausimu