......Tortai-10......Kalėdų belaukiant...
...dalinamės receptais, kepam, diskutuojam...
1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
1-5 TEMŲ RECEPTŲ SĄRAŠAS
6 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Tortas be pavadinimo (Srove)
Tortas "Spanguolinis" (rusų k.)
Kavos likerio tortas (Sigitaw)
Tortas su ananasais (Cipciukas)
Vyšnių karamelės tortas (Olesta)
Tortas "Karamelės lašas" (Olesta)
Tortas su vaisiais (innguta)
Tortas iš vyniotinių (Migle79)
Tortas su mascarponės sūriu (smike)
Tortas su želė kremu (*Keila*)
Aguoninis garduolis (adriu)
Tortas su vyšnine varške ir vynuogėmis (Olesta)
Mangų-persikų tortas (Nova)
Purus biskvitas (daividija)
Paukščių pieno tortas (Aissstute)
Paprastas skanus tortukas (akvilyte)
7 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Varškinis gaivumėlis (Olesta)
Meian biskvitai
Kremas su lazdyno riešutais (Ruciake)
Meduolinis tortas (MO)
Tortas "Klaidutis" (Jurginė)
Koriukas (Raigra)
Skruzdėlynas (Olesta)
Egiptietiškas tortas (uzniukas)
Tortas su kavos ir karamelinio ganašo su džiovintom slyvom kremais (apie kremą) (linette)
Varškės tortas
Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Plikytos tešlos tortas su vaisiais (Aissstute)
Mozaika - eda.dita firminis tortas (eda.dita)
Paprastas gaivus torčiukas (MO)
Biskvitiniai pyragaičiai su apelsininiu suflė (Nova)
Tortas su apelsininiu sufle (Olesta pagal Novą)
Tortas "Braškių bučinys" (Sonatina)
Karamelės pertepimas (Daividija)
Kriaušinis-karamelinis tortas (klaidos pataisymas) (kice)
Citrusinė avietė (Olesta)
8 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Mary Berry avietinis sūrio tortas (bea)
Ferrero Rocher tortas (pataisymas) (eda.dita)
Tortas su mascarpone sūriu (apie kremą)(kirbe)
Olive Garden Black Tie Mousse Cake (zuliaska pagal Sonatiną)
Tortas su Bailey's likeriu ir kava (zuliaska pagal Sonatiną)
Ricotos sūrio tortukas su vyšniomis (spyglis2)
Tortas "Juodasis princas" (Saulėtos variantas) (RiMami)
Tortas su sulčių putėsiais (likta)
Tortas su paukščių pienu (kirbe)
Napoleonas su plikytu kremu ir Rududu (foto) (rugiagele26)
Kokosinis tortas
Tortas "Kavos aromatas" (Jurginės komentaras) (rasute)
Turtingas kavos tortas (Olesta)
Morkų tortas
Morengų ir aguonų tortas su karameliniu kavos kremu (Sonatina)
"Saldukas" morenginis tortas (Cipciukas)
9 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Vyšninis tortas (Žaneta)
Paprastutis torčiukas (wavin)
Tortas "Sacher" (JET)
Tortas "Trys šokoladai" (Nova)
Šokoladinis, šokoladinis tortas (*Keila*)
Tortas "Be pavadinimo" (Bossi)
Napoleonas (eliss komentaras) (rusų k.)
Manų tortas (julioske)
Tortas prie kavos (*Keila*)
Dengimo masė (likta)
Dainava (Glacee)
Andros tortas (torto foto, pjūvio foto) (braaskytea)
Tortas prie kavos (Srove)
Man iškilo toks klausimas,Kalėdoms norėčiau išsikept turtingą kavos tortą,bet nesupratau,šokoladiniam kremui reik kavos granulių ar padarytos kavos?
Oje, mano tortukas tituliniam poste, net geda
man ir iskilo klausimas del sokoladinio biskvito Turtingam kavos tortui,ar dedasi ir soda ir kepimo milteliai i biskvita ir ar sodos nereikia nugesint
šokoladiniam kavos tortui reikia kavos tirpios, na miltelių pavidalu be nuosėdų ta kur būna
o biskvitui taip, reikia ir kepimo miltelių, ir sodos, sodos atskirai gesinti nereikia, ji nusigesina masėje su kefyru...biskvitą kepkitės iš vakaro, gerai per naktį atvėsinkite, gali net šaldytuve pabūti...
o biskvitui taip, reikia ir kepimo miltelių, ir sodos, sodos atskirai gesinti nereikia, ji nusigesina masėje su kefyru...biskvitą kepkitės iš vakaro, gerai per naktį atvėsinkite, gali net šaldytuve pabūti...
ačiū
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 19, 12:28)
Oje, mano tortukas tituliniam poste, net geda
Na jis toks gražus toks gražus toks žiemiškas tai ir įdėjau tikiuosi tu nieko prieš, kad neatsiklausiau prieš tai
Aš tai Srovės tortą noriu pagirt iš anos temos pabaigos - labai skaniai atrodo tas gabaliukas ir paskaičius nesudėtingai pagaminamas Srove, kur pradingus buvai... pasiilgau tavo tortų
laba diena
na ir as pazersiu šūsnį klausimu TURTINGO KAVOS TORTO adresu -gal nepraignoruosite ir atsakysite
taigi...
Ar siam tortui tiks 24cm skersmens forma?jei forma ne silikonine,su atsegamais sonais,ar reikia ja iskloti popierium?
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr.
Cukrus 200 gr.
Miltai 200 gr
Kiaušiniai 2
Kakava 40 gr
Kefyras 190 ml
Kepimo milteliai 1,5 a.s.
Soda 1 a.s.
Sviestą išplakti su cukrumi( cia tiesiog gerai issukti su saukstu,ar kaip?), įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.
Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min. biskvitus pjauti atvesusius?ar galima juos issikepti is vakaro?jei galima,tai laikyti turbut kokiam maiselyje?
Aš kepiau 26 skardoje pilną normą, tris biskvitus sudėjau į tortą, vieną pasilikau trupinukams... (turpinukai cia siaip kazkam pasilikai,ar jie siame recepte bus naudojami kazkur?)
šokoladinis kremas :
450gr grietinėlės
4 šaukštai cukraus
200 g juodo šokolado
tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)(kokia butent naudojat tirpia kava?ir kiek mazdaug jos dedama?saukstas?saukstelis..?)
vanilinio cukraus
graikiškų riešutų (aš visada deduosi kepintus smulkintus migdolus)
Kremui išplakti grietinėlę,(kiek ja reikia plakti?iki kokios isvaizdos?)šokoladą ištirpinti, ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą(kava sudeti biria,ar ja sumaisius su vandeniu padaryti kaip geriama kava? ), sudėt riešutus.
Antram kremui naudojau Cipciuko gardųjį karamelinė kremą su kava:
1 indelis Rududu (398 g)
200 g sviesto
nepilna stiklinė kambario temperatūros kavos (nesupyliau daugiau nei pusę stiklinės)(cia jau kava padaryta kaip geriama,ane? stiprumo ja daryti kokio tik noriu?)
sviestą išplakti iki purumo(o cia su kuo plakti?kazkaip neteko matyti kaip atrodo sviestas,isplanktas iki purumo ), palaipsniui po šaukštą įplakti Rududu, galiausiai po šaukštą įsipilti kavos...
torto surinkimas: biskvitą sulaistome kava, užtepame karamelinį kremą, biskvitas, sulaistome kava, šokoladinis riešutinis kremas, biskvitas, sulaistome kava... (biskvitu sulaistymui galimas ir kavos,karameles likeris...laistyti vien juo,ar bus perdaug?skiesti ji kava?)
Surinkus torta,kuo aptepti jo sonus,virsu?tinka tam mase :indelis rududu ir 200 g sviesto. jei tinka,tai siuos2 produktus gerai sumaisius,galima iskart tepti?gal kas galite parodyti iranki,su kuriuo tepate ?kolkas neturiu tam skirto irankio-reiketu isgyti,nes noriu ,kad kuo lygiau apsiteptu kai si mase sustingsta,i ka ji buna panasi?i normalu kieta sokolada ari tirsta grietine?
tik nesijuokit is mano sitiek klausimu
na ir as pazersiu šūsnį klausimu TURTINGO KAVOS TORTO adresu -gal nepraignoruosite ir atsakysite
taigi...
Ar siam tortui tiks 24cm skersmens forma?jei forma ne silikonine,su atsegamais sonais,ar reikia ja iskloti popierium?
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr.
Cukrus 200 gr.
Miltai 200 gr
Kiaušiniai 2
Kakava 40 gr
Kefyras 190 ml
Kepimo milteliai 1,5 a.s.
Soda 1 a.s.
Sviestą išplakti su cukrumi( cia tiesiog gerai issukti su saukstu,ar kaip?), įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.
Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min. biskvitus pjauti atvesusius?ar galima juos issikepti is vakaro?jei galima,tai laikyti turbut kokiam maiselyje?
Aš kepiau 26 skardoje pilną normą, tris biskvitus sudėjau į tortą, vieną pasilikau trupinukams... (turpinukai cia siaip kazkam pasilikai,ar jie siame recepte bus naudojami kazkur?)
šokoladinis kremas :
450gr grietinėlės
4 šaukštai cukraus
200 g juodo šokolado
tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)(kokia butent naudojat tirpia kava?ir kiek mazdaug jos dedama?saukstas?saukstelis..?)
vanilinio cukraus
graikiškų riešutų (aš visada deduosi kepintus smulkintus migdolus)
Kremui išplakti grietinėlę,(kiek ja reikia plakti?iki kokios isvaizdos?)šokoladą ištirpinti, ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą(kava sudeti biria,ar ja sumaisius su vandeniu padaryti kaip geriama kava? ), sudėt riešutus.
Antram kremui naudojau Cipciuko gardųjį karamelinė kremą su kava:
1 indelis Rududu (398 g)
200 g sviesto
nepilna stiklinė kambario temperatūros kavos (nesupyliau daugiau nei pusę stiklinės)(cia jau kava padaryta kaip geriama,ane? stiprumo ja daryti kokio tik noriu?)
sviestą išplakti iki purumo(o cia su kuo plakti?kazkaip neteko matyti kaip atrodo sviestas,isplanktas iki purumo ), palaipsniui po šaukštą įplakti Rududu, galiausiai po šaukštą įsipilti kavos...
torto surinkimas: biskvitą sulaistome kava, užtepame karamelinį kremą, biskvitas, sulaistome kava, šokoladinis riešutinis kremas, biskvitas, sulaistome kava... (biskvitu sulaistymui galimas ir kavos,karameles likeris...laistyti vien juo,ar bus perdaug?skiesti ji kava?)
Surinkus torta,kuo aptepti jo sonus,virsu?tinka tam mase :indelis rududu ir 200 g sviesto. jei tinka,tai siuos2 produktus gerai sumaisius,galima iskart tepti?gal kas galite parodyti iranki,su kuriuo tepate ?kolkas neturiu tam skirto irankio-reiketu isgyti,nes noriu ,kad kuo lygiau apsiteptu kai si mase sustingsta,i ka ji buna panasi?i normalu kieta sokolada ari tirsta grietine?
tik nesijuokit is mano sitiek klausimu
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 19, 13:28)
Oje, mano tortukas tituliniam poste, net geda
Patikek, vertas to
Norėjau Jūsų pasiteirauti: jei žadu per kūčias sutepti rafaelo tortą, ar galėčiau biskvitą išsikepti tarkim 23 dieną, o per Kalėdas valgyti jau . ai dar iškilo vienas klausimukas kai biskvitas iškepa reikia jį išimti ir leisti atvėsti kambario temperatūroje ar išjungtoje orkaitėje?
QUOTE(eglute1990 @ 2010 12 19, 17:09)
Norėjau Jūsų pasiteirauti: jei žadu per kūčias sutepti rafaelo tortą, ar galėčiau biskvitą išsikepti tarkim 23 dieną, o per Kalėdas valgyti jau . ai dar iškilo vienas klausimukas kai biskvitas iškepa reikia jį išimti ir leisti atvėsti kambario temperatūroje ar išjungtoje orkaitėje?
na,as tai pirma diena issikepu,antra diena sutepu-trecia valgau
kaip kitos daro-nezinau
as kaledoms darysiu du tortukus, bet laiko mazai turiu, negaliu sau leisti visa diena su tortais prazaisti, tai antradieni isikepsiu biskvitus, o tepsiu ketvirtadeni, penktadieni puosiu. sestadieni pjausim