Mariug, sveikinu!
Del alaus tai man kazkaip jis nekenkia, savaitgaliais su draugais isgeriu, su zuvyte, mmm ir brendzio kartais. Bet va rukyti meciau nes nekaip jauciausi ir viskas dabar gerai Cia kiekvienam skirtingai- vienam vienas kenkia, kitam kitas.
QUOTE(Silver79 @ 2011 04 07, 17:09)
Aš jau kažkada rašiau, kad kažkokio mokslininko knygoje skaičiau - kad alus spartina IS.
Ir nepamenu ar sakiau , kad ištyrė jog nikotinas padeda IS ir Alzhaimeriui, tik nežino dar kaip jį vartoti kad nauda būtų didesnė už žalą, ot
Sveikinu mariug
Ir nepamenu ar sakiau , kad ištyrė jog nikotinas padeda IS ir Alzhaimeriui, tik nežino dar kaip jį vartoti kad nauda būtų didesnė už žalą, ot
Sveikinu mariug
NA, DEL RUKYMO, tai cia tikrai idomi info. As meciau pries 2 metus ir po metu prasidejo stiprios atakos.
Dabar tik susimasciau, kad 5 metai iki metant rukyt (ar net kiek ilgiau) nebuvo ne vieno pablogejimo, nors IS nustatyta jau 1999. Gal si ilga remisija kiek susijusi su Rukymu ?!
Man ir idomu kai as meciau rukyti dar tada nezinojau kad sergu ir man prasidejo viskas ko nera buve, turbut organizmas buvo priprates prie nikotino ir kai staigei meti jis gauna soka ir tampa jautresnis
QUOTE(dalmatinas @ 2011 04 07, 14:45)
tikrai ne visiems II grupe duoda as pati turiu III
na kitiems tos grupes isvis nedave, nors priklauso
Papildyta:
QUOTE(Silver79 @ 2011 04 07, 13:24)
Nu tikrai negaliu patiketi tuo kas cia parasyta. Kurio miesto komisijoje buvot? Pakisos cia nieko dietos - kiek teko sutikti zemieciu, serganciu IS, visi turi maziausiai II grupe.
As pats komisijoje buvau kovo pradzioje - gavau 35 %. Komisijoje tik paklause ka siuo metu blogo jauciu. Man siek tiek tuo metu tirpo ranku pirstai ir dar nebuvo dinges svaigimas.
Beje as niekad nevartoju jokiu vaistu, apart to ka man pripumpuoja gulint ligonineje ir TANAKAN, kuri vartuoju nuolat. TAIP pat maisto papildus: zuvu taukus (gerus omega 3) geriu kas puse metu po tris menesius, Imuniteta stiprininancius papildus (Anksciau Echinavit), dabar EVELOR.
Siulau, kolega skusti si sprendima, nes jeigu yra taip kaip tu sakai, privalai gauti 30-50%. Liga letine - nepagydoma (kol kas), tad neleisk saves zeminti ir eik iki galo.
As pats komisijoje buvau kovo pradzioje - gavau 35 %. Komisijoje tik paklause ka siuo metu blogo jauciu. Man siek tiek tuo metu tirpo ranku pirstai ir dar nebuvo dinges svaigimas.
Beje as niekad nevartoju jokiu vaistu, apart to ka man pripumpuoja gulint ligonineje ir TANAKAN, kuri vartuoju nuolat. TAIP pat maisto papildus: zuvu taukus (gerus omega 3) geriu kas puse metu po tris menesius, Imuniteta stiprininancius papildus (Anksciau Echinavit), dabar EVELOR.
Siulau, kolega skusti si sprendima, nes jeigu yra taip kaip tu sakai, privalai gauti 30-50%. Liga letine - nepagydoma (kol kas), tad neleisk saves zeminti ir eik iki galo.
o tai Jus rimtai stiprinat imuniteta??? siaip jo negalima stiprinti... nes autoimuniniu ligu specifika ir pasizymi tuom, kad organizmas kovoja su savo lastelem... kuo labiau stiprini imuniteta, tuo labiau liga progresuoja...
QUOTE(NeNuorama` @ 2011 04 07, 21:56)
Papildyta:
o tai Jus rimtai stiprinat imuniteta??? siaip jo negalima stiprinti... nes autoimuniniu ligu specifika ir pasizymi tuom, kad organizmas kovoja su savo lastelem... kuo labiau stiprini imuniteta, tuo labiau liga progresuoja...
Papildyta:
Na, taip, stiprinu. Zinau, kad autoimunine, bet viename Strapsnyje apie IS radau labai idomiu atsakymu i kelis klausimus. Ten zmones, sergantys klause apie prevencija sergant sia liga. Tai atsakymas buvo paprastas - prevencijos priemoniu nera, nes kiekvienas labai individualiai reguoja i vienus ar kitus dalykus. Taciau buvo parasyta, kad labiausiai sau padesite prevenciskai stipirindami organizma, kas leistu isvengti infekciniu susirgimu - ypac kvepavimo taku. (Anginos, bronchitas, ausu uzdegimai ir t.t.)
Beje, as sergu 12 metu ir iki siol nevartoju nei leidziamu nei geriamu vaistu - Stiprinu organizma ir daug sportuoju. Man ligonineje ne karta pasake, kad po ataku greit pakylu todel, kad labai stiprus raumenynas ir imunine sistema.
Beje, panasiai raso ir Neurologijos Enciklopedijoje. Skyrius IS.
Kelios citatos is straipsniu:
Tyrėjai nustatė eilę faktorių, susijusių su IS:
1. Genetiniai faktoriai
2. Infekcijų sukėlėjai
"IS sukėlėjais gali tapti įvairūs infekcijų sukėlėjai. Gauti svarbūs duomenys, kad infekcija lemia ligos pradžią ir nervų suirimą (Steiner I et al 2001). Keletas organizmų yra potencialūs sukėlėjai, tarp jų žmogaus 6 tipo herpio virusas, Mycoplasma pneumoniae ir Chlamydia pneumoniae. Priedo, praktiškai visi sergantys IS yra infekuoti Epštein-Barr virusu. Epštein-Barr virusas sukelia vaikams infekcinę mononukleozę (Alotaibi S et al 2004; Munch M et al 1997). Kai kurie tyrėjai mano, kad dviguba retroviruso ir Epštein-Barr viruso infekcija gali tapti IS priežastimi (Haahr S et al 2000)."
Kelias citatu del imunines sistemos ir kodel svarbu ja stiprinti:
1. "Atrasta, kad vitaminas D nėra vien kalcio pasisavinimo reguliatorius, organizme jis funkcionuoja kaip hormonas, ir yra labai svarbus imuninei sistemai. Receptoriai vitaminui D buvo atrasti daugelyje kūno audinių.
Vitaminas D gali būti susijęs su IS profilaktika. Tokia išvada buvo padaryta iš epidemiologinių duomenų. Mokslininkai pastebėjo, kad IS labiau paplitusi tarp gyvenančių toliau nuo ekvatoriaus (tiek šiaurinėse, tiek pietinėse platumose), kur mažiau saulės, ypač žiemą.
Dabar mokslininkai teigia, kad vitaminas D (kurio trūksta žmonėms, sergantiems IS) gali būti ypatingai svarbus apsisaugant nuo šios ligos (Ponsonby AL et al 2005a; Wingerchuk DM et al 2005). Maži vitamino D kiekiai taip pat padidina riziką susirgti ir kitomis ligomis: 1 tipo diabetu, širdies ligomis ir reumatoidiniu artritu (Holick MF 2005; Merlino LA et al 2004; Munger KL et al 2004; Ponsonby AL et al 2002; Ponsonby AL et al 2005b).
Optimalus vitamino D kiekis kinta, tačiau daugelis ekspertų sutinka, kad valgyti vitaminą D kaip papildą būtina, net iki 1000 TV kasdien (Holick MF 2005). Viso kūno apšvietimas per ryškiausią saulės periodą pagamina kūne iki 20000 TV (Hollis BW 2005). Kiti ekspertai mano, kad, jei organizme yra mažiau 25-hidroksivitamino D negu 80 nanomolių litre, kyla vitamino D trūkumo rizika.
Mokslininkai atrado, kad gyvūnams vitaminas D efektyviai blokuoja IS vystymąsi. Kai jiems buvo duodama vitamino D, juos susargdinus, simptomų progresavimas būdavo stabdomas. Vitamino D trūkumas pasunkindavo ligos eigą.
2. "Be hormonų terapijos, eilė mitybos faktorių gali būti svarbūs susirgimo rizikai ar sumažinti simptomus. Vienas svarbiausių faktorių - riebalai.
Didelis sočiųjų riebalų kiekio vartojimas padidina IS riziką (Agranoff BWA et al 1974; Lauer K 1997; Schwarz S et al 2005; van Meeteren ME et al 2005).
Priešingai, tyrimai rodo, kad didesnis suvartojamas nesočiųjų rūgščių kiekis ( omega-6 ir ypač omega-3) siejamas su sumažėjusia IS rizika ir lėtesniu ligos progresavimu (Agnello E et al 2004; Bates D 1990; Swank RL et al 1990; Swank RL 1991; Zhang SM et al 2000).
Tyrėjai atrado, kad omega-3 riebiosios rūgštys yra prekursoriai naujai aprašytiems priešuždegiminiams junginiams, pavadintiems dokozatrienais ir neuroprotektinais, jie sumažina autoimuninį atsaką sergant IS (Bannenberg GL et al 2005; Harbige LS et al 2001; Serhan CN 2005a,b; Serhan CN 2004)."
3. "Antioksidantai.
Sergančių IS organizme aptinkamai ypač žemi kiekiai pagrindinių antioksidantų, tokių kaip glutationo peroksidazė. Bandymuose su gyvūnais antioksidantų papildų vartojimas žymiai padidino klinikinių ligos simptomų sumažėjimą. (van Meeteren ME et al 2005).
Glutationo peroksidazės kiekį organizme padidina seleno, vitamino C, vitamino E vartojimas."
4. Labai gerai glutationo lygį organizme padidina N-acetylcisteinas (NAC), galingas antioksidantas, kuris yra glutationo prekursorius. NAC padidina sumažėjusį glutationo lygį. Bandymuose su gyvūnais NAC sumažino azoto oksido gamybą smegenų audiniuose ir sumažino smegenų ląstelių pažeidimus ir uždegiminius procesus.(de Bustos F et al 2000; Gilgun-Sherki Y et al 2005; Syburra C et al 1999).
AS naudoju kita antioksidanta. Vienas stipriausiu znomu antioksidantu - tai Resveratrolis. Musu vaistinese galima nusipirkti EVELOR. Gamintojas patikimas - vasiats istirtas. Tas kas neturi vaistams fobijos, gali internete uzsisakyti papildo su didesniu veikliosios medziagos kiekiu. 250 mg ar net 600 mg. Vienus man brolis Londone nuperka, dabar neseniai radau 600 mg produkta. Uzsisakiau 4 buteliukus is Amerikos.
Tikiuosi bent kiek issklaidziau tavo abejones del to imuniteto stiprinimo. Aisku kas per daug tas nesveika, bet gerti kokius gerus zuvu taukus, Retkarciais pavartoti D, C, E vitaminus ar pagerti koki antioksidanta tikrai nepakenks.
Jei domina kiti dalykai, kas padeda ar kiek uzkerta IS progresavima mielai rasyk, atsakysiu kai tik galesiu. Netvirtinu, kad kas padeda man pades ir tau/Jums, bet prarasti mes tikrai neturim ko
QUOTE(NeNuorama` @ 2011 04 07, 21:56)
Papildyta:
Papildyta:
Na,MB gavo 2 grupe ir ka.... bet sunku jam dirbt...padirbo vakar tame naujame darbe- galva sukasi ,kaire puse tirpsta...gerai,kad darbdavys parveze... tai kaip lapas gulejo,siandien darbdavys vel nusiveze,tai sake,kad duos tik budet...na,toki darbeli tai gali- sedima...o MB geria Zuvu taukus(OMEGA) ir valgo biciu duonele,nors imunitetas stiprus.
Papildyta:
QUOTE(simpatica @ 2011 04 07, 18:35)
Mariug, sveikinu!
Del alaus tai man kazkaip jis nekenkia, savaitgaliais su draugais isgeriu, su zuvyte, mmm ir brendzio kartais. Bet va rukyti meciau nes nekaip jauciausi ir viskas dabar gerai Cia kiekvienam skirtingai- vienam vienas kenkia, kitam kitas.
MB neruko jau 12 metu.o del virusu,galejusiu sukelti jam IS- tai kad tik plauciu uzdegimu yra pries 10 metu sirges..ir buvo pasigaves erke,bet labai ko nebuvo.
QUOTE(ČIČI @ 2011 04 07, 17:13)
Manau, kad turejo buti programa ne su Capaxone sis vaistas jau pripazintas ir naudojamas. Programos buna su vaistais, kurie dar tiriami - tinka ar netinka...
Nu, tikrai su Copaxone, nes kai pasiule as ta pavadinima uzsirasiau ir apie si vaista ir galimus salutinius jo poveikius daug domejausi. Tad tikrai neklystu.
Man tik vienas dalykas keistas, jei tas vaistas pripazintas, kokios problemos ji skirti kad ir siandien
QUOTE(Silver79 @ 2011 04 08, 09:41)
Man tik vienas dalykas keistas, jei tas vaistas pripazintas, kokios problemos ji skirti kad ir siandien
man irgi...
QUOTE(ČIČI @ 2011 04 08, 09:44)
man irgi...
Gydytoja man sake ateiti Geguzes menesi - reiks paklausti kaip cia su tuo vaistu is tikro yra
Sveikos, siandien pabudau ranku pirstai koju padai bei pacios kojos kaip apmirusios o tik grizau is ligonines nebezinau ka ir daryti
QUOTE(deimante88 @ 2011 04 09, 09:10)
Sveikos, siandien pabudau ranku pirstai koju padai bei pacios kojos kaip apmirusios o tik grizau is ligonines nebezinau ka ir daryti
o tau plecianciu neisrase?
QUOTE(dalmatinas @ 2011 04 09, 15:36)
o tau plecianciu neisrase?
man isvis nieko neisrase nejau vel i ligonine reiks gultis kad man ten nieko negydo