Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

TAIP 4u.gif dABAR gyvenam persikraustymo nuotaikomis,tiesa,kol kas gyvensim ten,kur MB dirba,ten yra name 1 kambarys su virtuve ,wc,cia nelabai ilgam,kol savo buta turesim...bijau del MB-pervargs per kraustymasi... g.gif ir bijau ,kad zarnynas vel nesustreikuotu jam,jau buvo aprime pora dienu... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariug: 07 balandžio 2011 - 11:53
QUOTE(mariug @ 2011 04 07, 12:50)
TAIP  4u.gif  dABAR gyvenam persikraustymo nuotaikomis,tiesa,kol kas gyvensim ten,kur MB dirba,ten yra name 1 kambarys su virtuve ,wc,cia nelabai ilgam,kol savo buta turesim...bijau del MB-pervargs per kraustymasi... g.gif ir bijau ,kad zarnynas vel nesustreikuotu jam,jau buvo aprime pora dienu... tongue.gif

sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2011 02 08, 16:01)
NUO SIANDIEN PRADEDU GYDYMA bigsmile.gif

Atsargiai su Alumi - Ypac, sergant IS. Ansktyva reudeni nemazai teko darbuotis prie namo, tai vakarais Alus labai atgaivindavo. Vakarais isgerdavau po 1-2 butelius, o savaitgali ir trecias subegdavo. Jausdavausi gana neblogai, bet po tokio budo atsigaivinti/atsipalaiduoti, IS simptomai taip pakirto, kaip niekad iki tol. RANKOS TIRPO, PRASIDEJO DAZNI DREBULIO priepuoliai, jegu viai neliko, o laiptais i antra namo auksta vos uzlipdavau, galvos viena puse uztirpo menesiams, svaigimas tik neseniai praejo ir t.t. I LIGONINE SU GREITAJA buvau nuveztas gruodzio pradzioje, o i darba grizau tik pries 3 savaites. Be to dar ir dabar jauciu maudima nugaroje, retkarciais papykina ie vakarais jauciuosi pavarges.
Nezinau ar visa tai galima suversti Alui, bet tikiu, kad megautis juo tikrai negalima. Be to, Alkoholis, mums, likimo draugai, tikrai nepasdeda !
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2011 04 07, 13:00)
Atsargiai su Alumi - Ypac, sergant IS. Ansktyva reudeni nemazai teko darbuotis prie namo, tai vakarais Alus labai atgaivindavo. Vakarais isgerdavau po 1-2 butelius, o savaitgali ir trecias subegdavo. Jausdavausi gana neblogai, bet po tokio budo atsigaivinti/atsipalaiduoti, IS simptomai taip pakirto, kaip niekad iki tol. RANKOS TIRPO, PRASIDEJO DAZNI DREBULIO priepuoliai, jegu viai neliko, o laiptais i antra namo auksta vos uzlipdavau, galvos viena puse uztirpo  menesiams, svaigimas tik neseniai praejo ir t.t. I LIGONINE SU GREITAJA buvau nuveztas  gruodzio pradzioje, o i darba grizau tik pries 3 savaites. Be to dar ir dabar jauciu maudima nugaroje, retkarciais papykina ie vakarais jauciuosi pavarges.
Nezinau ar visa tai galima suversti Alui, bet tikiu, kad megautis juo tikrai negalima. Be to, Alkoholis, mums, likimo draugai, tikrai nepasdeda !

gal cia tik sutapimas, nes ne tiek daug jau to alaus isgerdavot g.gif rudeni daznai buna paumejimai unsure.gif o su alkoholiu niekam i dideles draugystes veltis nepatartina schmoll.gif man neurologai sake: gyvenk kaip gyvenai, galima ir vyno ir alaus isgerti, svarbiausia nepadauginti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2011 04 07, 13:04)
gal cia tik sutapimas, nes ne tiek daug jau to alaus isgerdavot g.gif rudeni daznai buna paumejimai unsure.gif o su alkoholiu niekam i dideles draugystes veltis nepatartina schmoll.gif man neurologai sake: gyvenk kaip gyvenai, galima ir vyno ir alaus isgerti, svarbiausia nepadauginti doh.gif

drinks_cheers.gif ,na MB buvo ana vasara- rudeni( iki spalio men) labai su stipriais alkoholiniais gerimais pasidraugaves... rolleyes.gif ( ne alumi,ne vynu...),na buvo psichologiniu problemu ,kurias bande taip sprest schmoll.gif
Atsakyti
Nu tikrai negaliu patiketi tuo kas cia parasyta. Kurio miesto komisijoje buvot? Pakisos cia nieko dietos - kiek teko sutikti zemieciu, serganciu IS, visi turi maziausiai II grupe.
As pats komisijoje buvau kovo pradzioje - gavau 35 %. Komisijoje tik paklause ka siuo metu blogo jauciu. Man siek tiek tuo metu tirpo ranku pirstai ir dar nebuvo dinges svaigimas.
Beje as niekad nevartoju jokiu vaistu, apart to ka man pripumpuoja gulint ligonineje ir TANAKAN, kuri vartuoju nuolat. TAIP pat maisto papildus: zuvu taukus (gerus omega 3) geriu kas puse metu po tris menesius, Imuniteta stiprininancius papildus (Anksciau Echinavit), dabar EVELOR.

Siulau, kolega skusti si sprendima, nes jeigu yra taip kaip tu sakai, privalai gauti 30-50%. Liga letine - nepagydoma (kol kas), tad neleisk saves zeminti ir eik iki galo.

QUOTE(mariug @ 2011 03 24, 13:11)
Per anksti apsidziaugem-galutinis atsakymas is neigalumo nustatymo komisijos-MB.... is viso nuimama neigalumo grupe( po galutiniu isvadu komisojos)- MB....darbingas doh.gif ,tai kaip gali buti darbingas,jei viena ausim nebegirdi,viena akim nebemato,eina tik su alkuniniu ramentu,paciam apsirengt sunku,uzeina galvos svaigimo priepuoliai,nuo lapkricio menesio 4 kartus gulejo :Klinikose ir Virsuziglyje reabilitacijoje(is ten isvada- nedarbingas)?be to - dar Cukralige 2 tipo,stiprios formos depresija?mazai pinigeliu pakisom... unsure.gif kiti- sveikiausi-gauna visam laikui neigaluma...be to, MB jau turejo 2 neigalumo grupe del sirdies kraujagysliu suntavimo( kelis metus jau).dabar- sveikas???? g.gif Teks kazkaip apskust komisijos sprendima...[ Gal reikejo jam su invalido vezimeliu atvaziuot g.gif ? bet ,kad neturim tokio... schmoll.gif ,matyt,reikia,kad zmogus ant patalo guletu...

Atsakyti
tikrai ne visiems II grupe duoda schmoll.gif as pati turiu III doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dovile.d @ 2011 04 01, 14:57)
Sveikos mamytes, stiprybės Jums visoms. Turiu Jūsų tokį prašymą... prašau, nes nebežinau ką daryt, rašau diplominį apie išsėtinę sklerozę, o kur aš dirbu sanatorijoj per metus atvažiuoja apie 4 žmonės. Man reikia išsitirti išviso 12 nebežinau kur ieškot. Ar būtų mamyčių galinčių man padėt? aš tik paklausinėčiau apie jūsų būseną daugiau nieko nereikėtų jums daryt... Labai prasau. Parašykit i az jei galite

Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2011 04 07, 14:45)
tikrai ne visiems II grupe duoda schmoll.gif as pati turiu III doh.gif

Gal tuo metu kai ejote i komisija jautetes labai gerai ir nelabai kuo skundetes mirksiukas.gif
O be to, dar labai daug priklauso nuo komisijos nario/nariu. Cia kaip mokykloj ar univere - jei kirvis, tai nesitikek labai palaunkaus rezultato doh.gif
Atsakyti
[quote=Silver79,2011 04 07, 13:00]
Atsargiai su Alumi - Ypac, sergant IS. Ansktyva reudeni nemazai teko darbuotis prie namo, tai vakarais Alus labai atgaivindavo. Vakarais isgerdavau po 1-2 butelius, o savaitgali ir trecias subegdavo. Jausdavausi gana neblogai, bet po tokio budo atsigaivinti/atsipalaiduoti, IS simptomai taip pakirto, kaip niekad iki tol. RANKOS TIRPO, PRASIDEJO DAZNI DREBULIO priepuoliai, jegu viai neliko, o laiptais i antra namo auksta vos uzlipdavau, galvos viena puse uztirpo menesiams, svaigimas tik neseniai praejo ir t.t. I LIGONINE SU GREITAJA buvau nuveztas gruodzio pradzioje, o i darba grizau tik pries 3 savaites. Be to dar ir dabar jauciu maudima nugaroje, retkarciais papykina ie vakarais jauciuosi pavarges.

Aš jau kažkada rašiau, kad kažkokio mokslininko knygoje skaičiau - kad alus spartina IS.
Ir nepamenu ar sakiau , kad ištyrė jog nikotinas padeda IS ir Alzhaimeriui, tik nežino dar kaip jį vartoti kad nauda būtų didesnė už žalą, ot biggrin.gif
Sveikinu mariug 4u.gif
Atsakyti
Aš jau kažkada rašiau, kad kažkokio mokslininko knygoje skaičiau - kad alus spartina IS.
Ir nepamenu ar sakiau , kad ištyrė jog nikotinas padeda IS ir Alzhaimeriui, tik nežino dar kaip jį vartoti kad nauda būtų didesnė už žalą, ot biggrin.gif
Sveikinu mariug 4u.gif
[/quote]

g.gif NA, DEL RUKYMO, tai cia tikrai idomi info. As meciau pries 2 metus ir po metu prasidejo stiprios atakos.
Dabar tik susimasciau, kad 5 metai iki metant rukyt (ar net kiek ilgiau) nebuvo ne vieno pablogejimo, nors IS nustatyta jau 1999. Gal si ilga remisija kiek susijusi su Rukymu ?! doh.gif g.gif

Beje, del Copaxone - man siule kazkokia programa nuo kovo menesio, bet kadangi iki siol nevartojau jokiu, tiesiogiai su IS susijusiu vaistu, tai kol masciau sia programa nutrauke. Nezinau ar cia is tikro taip, bet mano gydytoja pasake, kad programa sustabdyta. Gal ne tik del to , kad daug savanoriu surinkta ?! Teko girdeti, kad nemazai is musu, vartojanciu butent si vaista, turi nekokiu atsiliepimu.
Gal tyrimo metu paaiskejo kas nors, del ko si programa ir sustabdyta ...
Jei kas turit kokiu naujienu, butinai pasidalinkit, nes Nezinau ar cia dziaugtis , kad nepradejau naudoti ar tiesiog nepasiseke, nes nesuspejau i traukini verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 07 balandžio 2011 - 16:10
QUOTE(Silver79 @ 2011 04 07, 17:09)
Beje, del Copaxone - man siule kazkokia programa nuo kovo menesio, bet kadangi iki siol nevartojau jokiu, tiesiogiai su IS susijusiu vaistu, tai kol masciau sia programa nutrauke. Nezinau ar cia is tikro taip, bet mano gydytoja pasake, kad programa sustabdyta. Gal ne tik del to , kad daug savanoriu surinkta ?! Teko girdeti, kad nemazai is musu, vartojanciu butent si vaista, turi nekokiu atsiliepimu.
Gal tyrimo metu paaiskejo kas nors, del ko si programa ir sustabdyta ...
Jei kas turit kokiu naujienu, butinai pasidalinkit, nes Nezinau ar cia dziaugtis , kad nepradejau naudoti ar tiesiog nepasiseke, nes nesuspejau i traukini  verysad.gif

Manau, kad turejo buti programa ne su Capaxone g.gif sis vaistas jau pripazintas ir naudojamas. Programos buna su vaistais, kurie dar tiriami - tinka ar netinka...
Atsakyti