Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

[quote=dalmatinas,2011 04 04, 14:57]
Lasalines tris dienas lasino ir viskas nieko netyre verysad.gif nusprende kad po poros menesio keis vaistus nebe copaxone nes mat jie man netinka smile.gif nebesuprantu nieko doh.gif susipazinau dar su tokiu vyru kuris ta liga serga 19 metu jis nevartoja toikiu vaistu o tik gydosi plecianciais unsure.gif
[/quote]

yra nemazai zmoniu, kurie nevartoja vaistu, kiekvienas renkasi sau tinkamiausia varianta ax.gif
o kokius tau vaistus planuoja skirti?
[/quote]

na ligtais stipresnius nieko nesake
Atsakyti
QUOTE(dovile.d @ 2011 04 01, 14:57)
Sveikos mamytes, stiprybės Jums visoms. Turiu Jūsų tokį prašymą... prašau, nes nebežinau ką daryt, rašau diplominį apie išsėtinę sklerozę, o kur aš dirbu sanatorijoj per metus atvažiuoja apie 4 žmonės. Man reikia išsitirti išviso 12 nebežinau kur ieškot. Ar būtų mamyčių galinčių man padėt? aš tik paklausinėčiau apie jūsų būseną daugiau nieko nereikėtų jums daryt... Labai prasau. Parašykit i az jei galite

Beje kai bus darbas pristatytas idesiu jums pasiziuret, rasau apie muzikos terapijos nauda ir kineziterapijos.... Labai prasau padekit, atsiuskit savo el pasta ir as jums atsiusiu uzduotis.... būčiau tikrai dekinga...

Beje kas cia kalbėjo apie manksta, tj ji yra tikrai reikalinga, tik negalima perdozuot, reikia daryti kiekvienam individualiai pagal tai kur didesne problema, jei raumenu silpnumas vienokia, jei spastiskumas kitokia, jei pusiausvyra koordinacija dar kita, galima bendrai sujungt, bet kad nebutu nereikalingo kruvio
Atsakyti
dovile o tu kursini ar bakalaurini rašai iš anketavimo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryma @ 2011 04 03, 18:35)
Sveiki,

skaitinėju apie išsėtiną sklerozę ir bandau lyginti ką rekomenduoja mūsų gydytojai ir kas plačiai taikoma kitose šalyse.

Ir pasidarė smalsu (nes nelabai sekėsi aptikti) kokią dalį sudaro makštos sergant išsėtine skleroze?

Seniau buvo manoma kad iš mankštų jokios naudos, o dabar pasaulyje teigiamai vertina mankštas kurios akcentuoja pusiausvyrą, koordinaciją bei jėgos lavinimą. kaip visgi yra Lietuvoje? negi gydytojai Jums, Jūsų artimiesiems siūlo vaistus ir nepropoguoja mankštų namuose. Taip pat skaitinėjau kad mažėja judesių amplitudės, ko taip pat galima išvengti taikant mankštas.

QUOTE(Ryma @ 2011 04 04, 10:08)
taip, duokit emeilus pasidalinsiu savo turtu smile.gif gal ką įdomesnio sužinosit, tik jie bus anglų kalba. o lietuvių kalba tai turiu tik magistrinius darbus:)

o beje aš čia domuosi apie miegą.. ypač ydomu kad su insultu jis labai padeda. pvz patariama atlikti kažkokius pratimus ir pamiegot. nes yra tam tikros miego fazės kurios įtvirtina judesį ar ji net pagerina. su išsėtine tokių deja straipsnių neradau, visgi smalsu kaip yra iš tiesų smile.gif

einu jegos mankstas (treniruoklius) kai netingiu- i gydomaja manksta nugarai nueinu, miegu kaip uzmusta biggrin.gif
Atsakyti
Atrodo,kad uz 9 menesiu seimyna padauges... g.gif nors dar testo nesidaraiua( buvo,kad testas apgavo lotuliukas.gif ).tik bijau,kad MB prednizolona gerai ir leidosi Betaferona... verysad.gif
Atsakyti
baltuke, dar klausimas- o pleciancius vartoji nuolat ar tik kai pablogejimai uzpuola?
Atsakyti
As paskaiciau apie Sermiona ir xsantinoli - jie turi savybe mazinti spaudima g.gif o mano vyrui ir taip permazas - tai jis butu visai apspanges unsure.gif

mariug, sveikinu - tikiuosi viskas bus gerai... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2011 04 05, 11:07)
As paskaiciau apie Sermiona ir xsantinoli - jie turi savybe mazinti spaudima  g.gif  o mano vyrui ir taip permazas - tai jis butu visai apspanges  unsure.gif

mariug, sveikinu - tikiuosi viskas bus gerai...  4u.gif

Dar testo nepirkau....gal tik taip nuo pergyvenymu tas silpnumas-ypac kai tiek reikalu doh.gif o MB pas gimines laisves dienas leidzia gathering.gif ,nors siaip 000189.gif pries gandrus
Atsakyti
sveikutes, mergaites... 4u.gif na, su atejusiu pavasariu ir saulyte silta, negaliu atsidziaugti siandien kokia grazi diena... bigsmile.gif tai kaip jus visos laikotes, kad ir pavasaris, bet jis turbut truputuka pasikandzioja mums, bet nieko isgyvensim, ne karo metas, ane.. bigsmile.gif na, mes ir augam 26 saveites jau.... ax.gif judam, ir nakti su diena esam truputuka sumaise... lotuliukas.gif linkejimai kas ten su gandriukais susidraugavo... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2011 04 05, 10:43)
baltuke, dar klausimas- o pleciancius vartoji nuolat ar tik kai pablogejimai uzpuola?

Kiekviena miela diena smile.gif ir taip metu metais, be ju neisivaizduoju kaip butu. Jeigu negeriu arba pamirstu nusipirkti, tai iskart pradedu jausti ivairius ligos pozymius.
Jauciuosi gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ČIČI @ 2011 04 05, 11:07)
As paskaiciau apie Sermiona ir xsantinoli - jie turi savybe mazinti spaudima  g.gif  o mano vyrui ir taip permazas - tai jis butu visai apspanges  unsure.gif

mariug, sveikinu - tikiuosi viskas bus gerai...  4u.gif

Ir pas mane mazas spaudimas, kavos rytais isgeriu. Pas visus kam diegnozuota IS yra mazas spaudimas. Spaudima galima pasireguliuoti, svarbu savijauta gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(krissti@ @ 2011 04 05, 13:20)
sveikutes, mergaites... 4u.gif  na, su atejusiu pavasariu ir saulyte silta, negaliu atsidziaugti siandien kokia grazi diena... bigsmile.gif  tai kaip jus visos laikotes, kad ir pavasaris, bet jis turbut truputuka pasikandzioja mums, bet nieko isgyvensim, ne karo metas, ane.. bigsmile.gif na, mes ir augam 26 saveites jau.... ax.gif  judam, ir nakti su diena esam truputuka sumaise...  lotuliukas.gif linkejimai kas ten su gandriukais susidraugavo... 4u.gif

O vaistukai nepakenke leliukui?Mb tiek ju prinaudojo,be to dar stiprius antidepresantus MB geres... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mariug @ 2011 04 05, 11:17)
Dar testo nepirkau....gal tik taip nuo pergyvenymu tas silpnumas-ypac kai tiek reikalu  doh.gif  o MB pas gimines laisves dienas leidzia gathering.gif ,nors siaip  000189.gif pries gandrus

Dar palauksiu mm tada bus aisku... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryma @ 2011 04 04, 19:35)
dovile o tu kursini ar bakalaurini rašai iš anketavimo? smile.gif

Cia diplominis, tureciau rasyti ne is anketavimo, o pati pamatuot, bet kaip sakau, nera ka man pamatuot...mano darbe buvo 4 zmones per metus, dirbu per du darbus nebespeju, o daugumai is cia esu lb dekinga, nes padeda.
Atsakyti