Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(dalmatinas @ 2011 02 08, 09:42)
2 kartus/diena po 3 tabl., gaunasi 6 tabl. per diena (taip kad 800tabl uztenka daugiau nei 4 men.), reikia gerti maziausiai 45 min. pries valgi ir po valgio turi buti praejes netrumpas laiko tarpas smile.gif

vyras pirmus men gere po 30tabl per diena, maximalias dozes. Paskui mazino po truputi, o dabar jau po 4tabl 3kart dienoj-viso 12tableciu gaunas. Taip rekomendavo ir gere Ceslovas... unsure.gif O del laiko pries valgi-tai geria 30min. pries. Kazkur skaiciau, kad jei uzgeriama gausiai vandeniu-tai praktiskai is skrandzio jie isiplauna po 15min. Bet rreik uzgert 1-2stiklines... Savijauta kaip pats sako bangom-kartais pamirsti aplamai, kad IS yra, kartais vel ji..... :S
Atsakyti
QUOTE(mariug @ 2011 02 08, 18:01)
Sveikos,gal kas esate susidure-jei zmogui butu nustatyta 1 gr del issetines sklerozes ( visiskas nedarbingumas,reikalinga kito asmens prieziura ) ir tas zmogus- mano vyras,ar as pati gauciau pinigus uz jo slauga,jei buciau paskirta jo globeja( jis- veiksnus)?Ar man eitu SODROS darbo stazas( nes, manau,jei bus priskirta slauga,globa-kazkaip tikrins ar ka,ar yra slaugantis asmuo namuose  g.gif ).Girdejau,kad gauna kazkaip slaugantis asmuo ,nes faktiskai,jai p[irma grupe,negali atsitraukt nuo zmogaus.Nors jis- puikiai vaiksto,gali vairuoti automobili( bent kol kas,kol 1 gr nepaskirta).Be to,manau,kad ir dirbti negaleciau,jei buciau paskirta jo globeja.
Papildyta:

Na jam nuo zarnyno problemu alutis stipresnis  padeda ax.gif ,na ka padarysi-jei jau taip yra,ne virskinimo fermentu nebereiks. drinks_cheers.gif
Papildyta:

Neklausys MB... cool.gif

man buvo nustatyta metams 1 grupe, viena ir vaiksciot negalejau, bet neskyre man jokios globejos...bet mes ir nesidomejom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mariug @ 2011 02 08, 09:59)
Ar gali buti nuo issetines sklerozes problemu su zarnynu?MB atsirado problemu,gere is maisto papildu parduotuves ENZIESTIAL ,dabar geria mėtu ir pankolio arbatas,bet vistiek kankina meteorizmas... verysad.gif nuo PREDNIZOLONO tableciu negaletu taip but...

nuo prednizalono laisvai gali. man liepe gert omeprozoli kai pradejau gert prednizalona.
Atsakyti
QUOTE(simpatica @ 2011 02 08, 19:30)
man buvo nustatyta metams 1 grupe, viena ir vaiksciot negalejau, bet neskyre man jokios globejos...bet mes ir nesidomejom blush2.gif

Jam gruodzio menesi Virsuziglio Reabilitacineje ligonineje pateikta isvada"Reikalinga kito asmens prieziura".Na,buityje padet nereik,jis padeda smile.gif ,bet,buna,kad greit pavargsta,ypac sunkesni darba dirbant,vienam kartais eiti per sunku,ypac,kai sniegas ir ledas,nes buna,kad mirga akyse( nuo sniego baltumo kazkaip),ar,ilgiau paejes,netenka pusiausvyros.Na,pavasari i masiniuka vel sesim,jei leis toliau vairuot.Na,medikai jau kaip parase,taip ir yra,jiem geriau sprest... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariug: 09 vasario 2011 - 09:45
QUOTE(mariug @ 2011 02 09, 10:39)
Jam gruodzio menesi Virsuziglio Reabilitacineje ligonineje pateikta isvada"Reikalinga kito asmens prieziura".Na,buityje padet nereik,jis padeda smile.gif  ,bet,buna,kad greit pavargsta,ypac sunkesni darba dirbant,vienam kartais eiti per sunku,ypac,kai sniegas ir ledas,nes buna,kad mirga akyse( nuo sniego baltumo kazkaip),ar,ilgiau paejes,netenka pusiausvyros.Na,pavasari i masiniuka vel sesim,jei leis toliau vairuot.Na,medikai jau kaip parase,taip ir  yra,jiem geriau sprest... g.gif

Kai ejau del grupes i komisija tai seimos daktare irgi buvo parasiusi kad reikia kito zmogaus pagalbos nes pati negalejau vaiksciot, valgyti, praustis- nieko. Mama irgi domejosi ar globa galima daryti bet taip nieko ir negavom...
Atsakyti
QUOTE(mariug @ 2011 02 09, 10:39)
Jam gruodzio menesi Virsuziglio Reabilitacineje ligonineje pateikta isvada"Reikalinga kito asmens prieziura".Na,buityje padet nereik,jis padeda smile.gif  ,bet,buna,kad greit pavargsta,ypac sunkesni darba dirbant,vienam kartais eiti per sunku,ypac,kai sniegas ir ledas,nes buna,kad mirga akyse( nuo sniego baltumo kazkaip),ar,ilgiau paejes,netenka pusiausvyros.Na,pavasari i masiniuka vel sesim,jei leis toliau vairuot.Na,medikai jau kaip parase,taip ir  yra,jiem geriau sprest... g.gif

Kas del gobos,tai globa tikrai nepriklausys,jeigu zmogus yra veiksnus(pilno proto),nebent galetumete pasiteirauti del rupybos,o ir tokiuatveju jei jus butumet paskirta kaip jo rupintoja,jums pinigu uz tai niekas nemoketu,o tik stazas eitu.
Atsakyti
Labas visoms smile.gif man kilo toks klausimelis o kas kas nerekomenduojama sergantiems ? ko negalima vartoti ar kazkas panasaus? blush2.gif
Atsakyti
[quote=deimante88,2011 02 10, 10:44]
Labas visoms smile.gif man kilo toks klausimelis o kas kas nerekomenduojama sergantiems ? ko negalima vartoti ar kazkas panasaus? blush2.gif

Labutis- kaip tik skaičiau, kad kuo mažiau gyvulinių riebalų ir pieno produktų. O labai gerai žuvų taukai, lecitinas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deimante88 @ 2011 02 10, 10:44)
Labas visoms  smile.gif  man kilo toks klausimelis o kas kas nerekomenduojama sergantiems ? ko negalima vartoti ar kazkas panasaus?  blush2.gif

As tai valgau viska ir kiek tik noriu 4u.gif ir alaus, brendzio isgeriu blush2.gif smile.gif navaikstau i pirti ir stengiuosi maziau degintis sauleje, naudoti stiprius apsauginius kremus smile.gif
Atsakyti
Zinau, kad reikia vengti imuniteta stiprinanciu preparatu... tai taip iseina, kad negalima tarkim imbiero ar citrinos... g.gif
Atsakyti
http://www.reuters.c...E7170BL20110208

Australų tyrėjai dar kartą patvirtino, jog žmonės, kurie daugiau laiko praleidžia saulėje ir tie, kurie gauna didesnius D vitamino kiekius rečiau serga IS. „Reuters“ straipsnis anglų kalba.

radau straipsneli smile.gif bet mums kiek zinau saulieje nerekomenduojama but ?

o cia kuo paskutiniu metu labai aktyviai gyvena italijos sergantieji...
http://www.youtube.c...embedded#at=304
Atsakyti
QUOTE(deimante88 @ 2011 02 11, 22:12)
http://www.reuters.c...E7170BL20110208

Australų tyrėjai dar kartą patvirtino, jog žmonės, kurie daugiau laiko praleidžia saulėje ir tie, kurie gauna didesnius D vitamino kiekius rečiau serga IS. „Reuters“ straipsnis anglų kalba.

radau straipsneli smile.gif bet mums kiek zinau saulieje nerekomenduojama but ?

o cia kuo paskutiniu metu labai aktyviai gyvena italijos sergantieji...
http://www.youtube.c...embedded#at=304

na ne visai paskutiniu metu, apie Liberation treatment snekama jau daugiau nei metus, operacijos atliekamos ne vienoje salyje, mums arciausiai-Lenkijoje, operacijos kaina 24 000Lt verysad.gif
neurologai sio gydymo budo nelabai pripazista, nes tyrymu kaip ir nelabai yra atlikta (ilgame periode) g.gif
man asmeniskai si teorija yra labai priimtina ir tikrai, jei tureciau tuos 24 000Lt, vaziuociau i Lenkija, deja verysad.gif
o del saules, tai tikimybe susirgti IS yra mazesne, jei gyveni sauletoje salyje, bet kai jau sergi IS, karstis gali issaukti ligos paumejima, todel mums jo reikia vengti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dalmatinas: 12 vasario 2011 - 11:44