QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 23:32)
Ryžių acto neperku, vietoj jo naudoju baltojo vyno actą 5 proc. Obuolių nenaudoju dėl specifinio kvapo.
Marinuotų imbierų galite greitai pasidaryti namuose (jei norite parduotuvinio rožinio atspalvio- panaudokite maistinius dažus, bet jie skonio neprideda):
0.5 kg imbiero, nulupto ir supjaustyto/sutarkuoto labai plonais griežinėliais išmaišyti su 0.5 šaukšto druskos (tą daryti šaukštu arba mūvint PET pirštines). Palaukti ~1 val, nupilti susidariusias sultis (jas galima panaudoti marinatuose) ir gerai nusausintus griežinėlius sudėti į stiklainį. Šildant, 1.5 stiklinėje acto ištirpinti stiklinę (250 ml) cukraus. Karštu marinatu užpilti imbierą ir užsukti stiklainį. Atvėsintą laikyti šaldytuve. Galima vartoti po poros dienų. Skanaus
Ačiū labai, aš irgi kaip tik ruošiausi ieškoti namuose marinuoto imbiero recepto.
o actą naudoti paprastą, ar "dėl mandrumo" galima imti ir vyno actą??