Sveikuites
turiu ir as klausymeli
O galima ryziu acta pakeisti obuoliu actu ar ne ,
ir gal zinot kaip imbiera paciai pasimarinuot...Kazkur cia forume buvau skaicius apie abu, na bet neberandu ir tiesiog neuzfiksavau, o kai pabandziau daryti ir labia patiko, tai parupo ir tokios smulkmenos
Ryžių acto neperku, vietoj jo naudoju baltojo vyno actą 5 proc. Obuolių nenaudoju dėl specifinio kvapo.
Marinuotų imbierų galite greitai pasidaryti namuose (jei norite parduotuvinio rožinio atspalvio- panaudokite maistinius dažus, bet jie skonio neprideda):
0.5 kg imbiero, nulupto ir supjaustyto/sutarkuoto labai plonais griežinėliais išmaišyti su 0.5 šaukšto druskos (tą daryti šaukštu arba mūvint PET pirštines). Palaukti ~1 val, nupilti susidariusias sultis (jas galima panaudoti marinatuose) ir gerai nusausintus griežinėlius sudėti į stiklainį. Šildant, 1.5 stiklinėje acto ištirpinti stiklinę (250 ml) cukraus. Karštu marinatu užpilti imbierą ir užsukti stiklainį. Atvėsintą laikyti šaldytuve. Galima vartoti po poros dienų. Skanaus
Marinuotų imbierų galite greitai pasidaryti namuose (jei norite parduotuvinio rožinio atspalvio- panaudokite maistinius dažus, bet jie skonio neprideda):
0.5 kg imbiero, nulupto ir supjaustyto/sutarkuoto labai plonais griežinėliais išmaišyti su 0.5 šaukšto druskos (tą daryti šaukštu arba mūvint PET pirštines). Palaukti ~1 val, nupilti susidariusias sultis (jas galima panaudoti marinatuose) ir gerai nusausintus griežinėlius sudėti į stiklainį. Šildant, 1.5 stiklinėje acto ištirpinti stiklinę (250 ml) cukraus. Karštu marinatu užpilti imbierą ir užsukti stiklainį. Atvėsintą laikyti šaldytuve. Galima vartoti po poros dienų. Skanaus
QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 06, 14:23)
Ryžių actas duoda lipnumą ir skonį. Mažų ikriukų yra pirkti bet kuriam didesniam prekybos centre skyriuje kur silkė, jūros gerybės ir pan. Tempura tešlą rasi prie miltų arba egzotiškų prekių skyrelyje.
aciu labai
as visu tu gerybiu ieskodavau sushiu skyrelyje, bet neuztikdavau
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 23:32)
Ryžių acto neperku, vietoj jo naudoju baltojo vyno actą 5 proc. Obuolių nenaudoju dėl specifinio kvapo.
Marinuotų imbierų galite greitai pasidaryti namuose (jei norite parduotuvinio rožinio atspalvio- panaudokite maistinius dažus, bet jie skonio neprideda):
0.5 kg imbiero, nulupto ir supjaustyto/sutarkuoto labai plonais griežinėliais išmaišyti su 0.5 šaukšto druskos (tą daryti šaukštu arba mūvint PET pirštines). Palaukti ~1 val, nupilti susidariusias sultis (jas galima panaudoti marinatuose) ir gerai nusausintus griežinėlius sudėti į stiklainį. Šildant, 1.5 stiklinėje acto ištirpinti stiklinę (250 ml) cukraus. Karštu marinatu užpilti imbierą ir užsukti stiklainį. Atvėsintą laikyti šaldytuve. Galima vartoti po poros dienų. Skanaus
Marinuotų imbierų galite greitai pasidaryti namuose (jei norite parduotuvinio rožinio atspalvio- panaudokite maistinius dažus, bet jie skonio neprideda):
0.5 kg imbiero, nulupto ir supjaustyto/sutarkuoto labai plonais griežinėliais išmaišyti su 0.5 šaukšto druskos (tą daryti šaukštu arba mūvint PET pirštines). Palaukti ~1 val, nupilti susidariusias sultis (jas galima panaudoti marinatuose) ir gerai nusausintus griežinėlius sudėti į stiklainį. Šildant, 1.5 stiklinėje acto ištirpinti stiklinę (250 ml) cukraus. Karštu marinatu užpilti imbierą ir užsukti stiklainį. Atvėsintą laikyti šaldytuve. Galima vartoti po poros dienų. Skanaus
Ačiū labai, aš irgi kaip tik ruošiausi ieškoti namuose marinuoto imbiero recepto.
o actą naudoti paprastą, ar "dėl mandrumo" galima imti ir vyno actą??
prekestolen, paprastą, t.y. 9 proc.? Aš tokio neperku, man per stiprus. Maisto gaminimui naudoju tik 5 ar 6 proc.
QUOTE(Erikamamukas @ 2013 08 06, 18:54)
Pati sushių gaminti nemoku. , o taip mėgstu.. Manau sunkiausia dalis su tuo kilimėliu.., net neišeitų man tikriausiai. Gal galit paaiškint kaip ten jūs pasigaminat?, nes mačiau video, bet niekaip nedašunta. , *****, jei tik mokėčiau prisidaryčiau tiek, kiek nepajėgčiau suvalgyt.
Tupervare yra specialios formelės sušiui gaminti,labai simpatiškos,labai lengvai gaminasi.
QUOTE(yerena @ 2013 11 06, 23:32)
Aciu aciu aciu
Kazin jei ryzius susiams issivirciau is vakaro, ideciau nakciai i saldytuva, o sukciau kita diena, nieko jiems neatsitiktu? Gal darete kuri nors taip?
Sveikos,
Jungiuosi ir as i sushi megeju gretas, tik gaminimo lygis mano dar toli grazu ne kaip meistro
Gal zinote kur nori lapu didesniais kiekiais butu galima nusipirkti? Taip pat nerandu ir dasi granuliu niekur pirkti...
Jungiuosi ir as i sushi megeju gretas, tik gaminimo lygis mano dar toli grazu ne kaip meistro
Gal zinote kur nori lapu didesniais kiekiais butu galima nusipirkti? Taip pat nerandu ir dasi granuliu niekur pirkti...
QUOTE(airv @ 2013 12 21, 23:01)
Gal zinote kur nori lapu didesniais kiekiais butu galima nusipirkti?
Nori po 50 lapų perku Promo Cash&Carry.
QUOTE(Jolanna @ 2013 12 03, 17:36)
Kazin jei ryzius susiams issivirciau is vakaro, ideciau nakciai i saldytuva, o sukciau kita diena, nieko jiems neatsitiktu? Gal darete kuri nors taip?
teko gaminti, bet skaniau man asmeniskai kai viskas sviezia buvo
QUOTE(yerena @ 2013 12 22, 11:47)
Nori po 50 lapų perku Promo Cash&Carry.
Dekui. Nusipirkau ten ir dziaugiuosi dabar.
O kur perkat dashi granules?