Įkraunama...
Įkraunama...

SUSHI

Bandžiau jau du kartus gaminti, prieš tai perskaičius visas temas apie sushius. Pirmą kartą su spec.sušių ryžiais Blue dragon, antrą kartą su pigesniais apvaliagrūdžiais ryžiais (nepamenu firmos). Abu kartus pavyko puikiai. Tik stengiuosi gaminti "išvirkščius", nes nori lapai ne itin kvapnūs biggrin.gif Iš vieno nori lapo susuku tris "dešras", tuomet gaunasi tikrai vieno kąsnio sušiai. Svarbu įdaro nepadauginti. Vasabi gaminau iš miltukų, imbierą marinavau pati- skonis tikrai geras.
O įdarui naudojau sniegines krabų lazdeles, rūkytą lašišą, vėžių uodegėles, keptą vištieną, vietoj Philadelfijos kremo- Rama creme bonjour, Helmann's majonezą, avokadą, agurką, papriką, rukolos salotas.
Apibarstymui baltus ir juodus sezamus, Masago ikrus (stintenių rašo- jų beje galima net nedidelėj Maximoj rasti prie krabų lazdelių, ikrų ir pan. Stiklainiukas mažiukas kainuoja apie 7lt, yra oranžinių, žalių, raudonų) ir vienus (su rukyta lašiša) aplipdžiau tarkuota apelsino žievele bei smulkinta rukola- labai įdomus skonis gavosi.
Nei karto nufotkint nespėjau, nes labai jau skanūs išėjo, staigiai neliko biggrin.gif Kitą kartą reiks padaryt foto.

Ryžių actą pirkau tailandietišką, pigesnis jis, TOKĮ Gal tie brangesni japoniški skanesni? Ar bandėt kas skirtingus actus?
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 10 19, 10:24)
noriu pagalbos, sakykit gal zinot del imbiero marinuoto, kodel kavinese jis toks traskus ir ne toks astrus ir spalva jo zymiai ruzavesne, gal ji kazkaip dar paruosia? na is stiklainiuko jis visai ne tokio skonio g.gif

Marinuoti nemoku, bet atradau stai situs Maximoj ir tik juos perku thumbup.gif

user posted image

Ir dar pasigirsiu, kad is Singapuro parsiveziau plastikinius daugkartinius grazius pagaliukus wub.gif Dabar telieka indus susipirkti, nes veztis buvo pavojinga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rykute: 05 sausio 2013 - 16:37
QUOTE(Rykute @ 2013 01 05, 17:36)
Marinuoti nemoku, bet atradau stai situs Maximoj ir tik juos perku  thumbup.gif

Sveikos, visas temas perskaičius ir aš darau namuose - ir kitur jau nebevalgom niekad bigsmile.gif
norėjau pritarti dėl imbiero - šį rožinį patį pirmą nusipirkau ir tik jį perku, labai skanus, skanesnis nei kavinėse - bent man thumbup.gif o nusipirkus ir pradarius iškart sudedu į mažiuką stiklainiuką (pvz nuo tuno sumuštiniams), būna jis ten su visu marinatu ir uzsidaro sandariai - laikyt patogu, nes viso iškart nesuvalgom mirksiukas.gif
Atsakyti
Kopijuoju imbiero marinavimo receptą (berods jis buvo pirmoje temoje)

•2 didelės imbiero šaknys
•1 stiklinė ryžių acto
•5-7 šaukštai cukraus
•1 šaukštas druskos
Kaip gaminti:

1.Nulupti imbiero šaknį
2.Supjaustyti imbierą vidutinio dydžio gabalėliais ir pasūdyti
3.Palikti imbierą dubenyje maždaug 30 min.
4.Sudėti imbierą į stiklainį
5.Sumaišyti ryžių actą ir cukrų keptuvėje ir užvirti
6.Užpilti karštą acto ir cukraus mišinį ant imbiero
7.Atvėsinti, tuomet uždenkti dangteliu ir padėti į šaldytuvą
8.Po savaitės imbiero spalva tampa šviesiai rožinė
9.Supjaustyti plonomis riekelėmis ir valgyti
10.Marinuotą imbierą šaldytuve galite laikyti apie mėnesį.

Mano korekcijos: imbierą iškart plonai supjaustau kombaine (kaip čipsus), tuomet pasūdau, o toliau kaip nurodyta recepte. Tik rožinė spalva kažkodėl nesidaro ...
Kaina išeina 4 kartus mažesnė, nei perkant jau marinuotą imbierą stiklainiukuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2013 01 05, 16:36)
Marinuoti nemoku, bet atradau stai situs Maximoj ir tik juos perku  thumbup.gif

user posted image

Ir dar pasigirsiu, kad is Singapuro parsiveziau plastikinius daugkartinius grazius pagaliukus  wub.gif  Dabar telieka indus susipirkti, nes veztis buvo pavojinga  biggrin.gif

QUOTE(eglute320 @ 2013 01 05, 18:58)
Sveikos, visas temas perskaičius ir aš darau namuose - ir kitur jau nebevalgom niekad  bigsmile.gif 
norėjau pritarti dėl imbiero - šį rožinį patį pirmą nusipirkau ir tik jį perku, labai skanus, skanesnis nei kavinėse - bent man thumbup.gif o nusipirkus ir pradarius iškart sudedu į mažiuką stiklainiuką (pvz nuo tuno sumuštiniams), būna jis ten su visu marinatu ir uzsidaro sandariai - laikyt patogu, nes viso iškart nesuvalgom mirksiukas.gif

ot velnias, gaila vakar nemaciau nes buvau maxej, pas mus miste mazoj tokio nera, kai busiu vel Kaune butinai nusipirksiu aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2013 01 05, 23:33)
Kopijuoju imbiero marinavimo receptą (berods jis buvo pirmoje temoje)

•2 didelės imbiero šaknys
•1 stiklinė ryžių acto
•5-7 šaukštai cukraus
•1 šaukštas druskos
Kaip gaminti:

1.Nulupti imbiero šaknį
2.Supjaustyti imbierą vidutinio dydžio gabalėliais ir pasūdyti
3.Palikti imbierą dubenyje maždaug 30 min.
4.Sudėti imbierą į stiklainį
5.Sumaišyti ryžių actą ir cukrų keptuvėje ir užvirti
6.Užpilti karštą acto ir cukraus mišinį ant imbiero
7.Atvėsinti, tuomet uždenkti dangteliu ir padėti į šaldytuvą
8.Po savaitės imbiero spalva tampa šviesiai rožinė
9.Supjaustyti plonomis riekelėmis ir valgyti
10.Marinuotą imbierą šaldytuve galite laikyti apie mėnesį.

Mano korekcijos: imbierą iškart plonai supjaustau kombaine (kaip čipsus), tuomet pasūdau, o toliau kaip nurodyta recepte. Tik rožinė spalva kažkodėl nesidaro ...
Kaina išeina 4 kartus mažesnė, nei perkant jau marinuotą imbierą stiklainiukuose  mirksiukas.gif

Darau pagal panašų receptą, bet pasūdžius, palaukus ~30 min, nupilu susidariusias sultis ir praskalauju sūdytą imbierą nuo druskos, gerai nusausinu tarp popierinių rankšluosčių, sudedu į stiklainį ir toliau pagal receptą.
Dėl rožinės spalvos- pirktiniame imbiere yra dažiklių, teko skaityti, kad labai jauni marinuoti imbiero gumbeliai įgauna rožinį atspalvį po kelių dienų užpilti marinatu stiklainiuose. Patikrinti negaliu, nes tai ne mūsų klimato juostos augalas-prieskonis.
Atsakyti
sakykit o kaip juos supjaustot kad jum jie ir lieka kvadratiniai ar apvalus,gal mano peilis nepagalastas? biggrin.gifD nes atrodo pjaunant kaskart nuplaunu o man vistiek pjaunant visa forma susigadina
Atsakyti
QUOTE(klplaura5 @ 2013 01 11, 19:51)
sakykit o kaip juos supjaustot kad jum jie ir lieka kvadratiniai ar apvalus,gal mano peilis nepagalastas? biggrin.gifD nes atrodo pjaunant kaskart nuplaunu o man vistiek pjaunant visa forma susigadina

tai matyt, kad nepagalastas biggrin.gif dar peilis slapias turi but mirksiukas.gif tada geriau slysta tongue.gif
Atsakyti
turi buti labai astrus peilis. Ir, kaip ir mineta buvo, daznai saltu vandeniu perlieti pjaustant...

Kazkada buvom sushi pamokoje, tai meistras pasakojo ir demonstravo, kad tikri sushi pjaustymo peiliai kainuoja apie 900 lt. bigsmile.gif

Atsakyti
Sveikos mergaites. As irgi sushio gerbeja. As pirma karta darydama sushi buvau uzejusi i sia temute ir visada darau pagal si recepteli, gaunasi visada labai puikiai, aciu Perliukui 4u.gif

QUOTE(Perliukas @ 2003 12 20, 19:30)
Aš esu bandžiusi daryt tuos suši, turėjau pamokėlę pas tikrą sushi chef'ą (Itamae). pirmiausia ryžius reikia nuplauti , palikti nuvarvėti apie 30 min. , tada virti 10 min. uždengtus ir neatidarinėti dangtčio, išjungti ugnį , uždengti su virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 10min. kad atvėstų. Tada pasiruoši actą : truputį pakaitinti ryžių actą , įdėti cukrų ,druską , maišyti kol ištirps. Paruoštą actą atvėsinti , ryžius atsargiai išskleisti medine mentele,  didesniam inde( neminkyti) , po truputį šlakstyti actą ir maišyti , tai turėtų trukti apie 10 min.
  Ingredientai : 3/4 puodelio ryžių , apvalių , spec. tinkančių suši ; 1 puod. vandens.
  Actas : 1 1/2 did. šaukšto ryžių acto , 1did. šaukštas cukraus , 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
   Tie ryžiai gaunasi nei birūs ,nei purūs gal labiau lipnūs ,bet ne košė. Ir dar  svarbu kaip tu juos susuksi į tą lapą.Aš pati savarankiškai nebandžiau daryt , bet su meistrelio pagalba pasisekė neblogai.Dabar kaip tik nebloga proga išbandyt savarankiškai. SĖKMĖS   newyear.gif

Paskutini karta atsivalgiau, ir praejo net daugiau nei metai kol vel darau, nes labai daug pridariau ir beveik viena valgiau, nes pasirodo vyro seimoje gerbeju nera...
Bet siandien vel noriu wub.gif Einu i virtuve... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurosoma: 13 sausio 2013 - 11:03
Labuka wink.gif

O tuos ruzavus imbierus kurioj vietoj maximoj galima juos rasti?
ir sake yra parduodama tesla ta milteliais (kaip ti ne, tempura ar kaip vadinas), tai ir jos nerandu (bent jau iki kokioj)
gal patarsit? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(cola @ 2013 01 13, 14:46)
Labuka wink.gif

O tuos ruzavus imbierus kurioj vietoj maximoj galima juos rasti?
ir sake yra parduodama tesla ta milteliais (kaip ti ne, tempura ar kaip vadinas), tai ir jos nerandu (bent jau iki kokioj)
gal patarsit?  4u.gif

Rožiniai imbierai (tie aprašyti neseniai) tai yra didesnėse maximose tikrai. O tempura tešlą pirkau nelabai didelėje Iki. Visi šie produktai būna prie azijos šaliu skyrelio. Tiek sušių produktai, tiek panašūs. Bet didesnėse parduotuvėse būna ir kitose vietose atskirai dar sudėta sojos padažai, ryžiai pigesni sušiams, nereikia vadovautis vien stendu tuo, ten visada brangiausi produktai būna 4u.gif
Atsakyti