Sakykit, ar naudojat ryziu acta? Kaip ji paruosiat? Ir koki kieki ant pvz skanejos sushi ryziu pakelio.
QUOTE(Ragany @ 2012 05 12, 08:45)
Sakykit, ar naudojat ryziu acta? Kaip ji paruosiat? Ir koki kieki ant pvz skanejos sushi ryziu pakelio.
Aš neseniai dariau pirmuosius savo sushi. Actą naudojau ir dabar visada naudosiu - ragavau ryžius prieš pildama actą, tai manau, jis ir suteikia visą tą neapsakomą skonį pirkau jau paruoštą (stiklinis buteliukas su raudona etikete, pavadinimo neprisimenu, bet paskaičiau, kad jo sudėtyje jau yra cukraus ir druskos, tai papildomai nieko nebedėjau). Ryžius gaminau pagal pirmam ar antram šios temos puslapyje esančią nuorodą. Santykis maždaug 500 g nevirtų ryžių - 80 ml acto, man puikiai tiko
Jungiuosi į sushi gerbėjų gretas Pirmą kartą sushi paragavau kažkur prieš gerus metus, nuo tada jos tiesiog dievinu. Keisčiausia tai, kad pirmą kartą valgiau pačios gamintus sushiukus, prisižiūrėjau n video per youtube ir gavosi labai neblogai. Turbūt kaip ir daugumai maki geriau pavyko susukti, bet dabar pagrinde išvirkščiuosius darau, nes įgudus puikiai eina susukti ir juos, o jie vistik mums skaniausi. Ryžių actą visada naudoju apšlakstyti ryžius, na o vidus labai jau būna įvairus, mes labai mėgstame philadelpfia sūrį. Čia pasiskaičiau puikių įdėjų del tempūros, nes nežinojau kaip padaryti tą traškią plutelę. Pirktinių sushi yra tekę ragauti, tačiau tikrai ne visi skanius padaro. Dar labai mėgstame jūros dumblių salotas, bandysiu daryti namuose, gal kas nors esate išbandę?
Keliam temutę į viršų
Pirmuosius sushius suvalgėm dar gaminimo metu, tai foto antro gaminimo
Krabų lazdelės + agurkas + tepamas sūrelis be priedų ir lašiša + agurkas + tepamas sūrelis be priedų. Lašiša buvo parūkyta - ant įprastų sumuštinių skanu, bet sushiuose nelabai tinka. Į pirmuosius dar dėjau avokado, bet man pasirodė, kad tai tikras avokadų gadinimas - jo skonio visiškai nesijaučia O šiaip tai užsikrečiau šita manija ir jau mintys sukasi, kada čia vėl juos gaminti
Pirmuosius sushius suvalgėm dar gaminimo metu, tai foto antro gaminimo
Krabų lazdelės + agurkas + tepamas sūrelis be priedų ir lašiša + agurkas + tepamas sūrelis be priedų. Lašiša buvo parūkyta - ant įprastų sumuštinių skanu, bet sushiuose nelabai tinka. Į pirmuosius dar dėjau avokado, bet man pasirodė, kad tai tikras avokadų gadinimas - jo skonio visiškai nesijaučia O šiaip tai užsikrečiau šita manija ir jau mintys sukasi, kada čia vėl juos gaminti
Nors darau jau ne pirma karta, bet nufotkinau tik dabar savo gamyba Indu nera, nes vieta sodyba - ezerai, miskai...
pilvo svente Rykute saunuole!
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 07 31, 20:21)
pilvo svente Rykute saunuole!
Dekinga turiu buti siai temai, nes prisiskaiciau kaip viska daryti, visus patarimus, dar kelis filmukus ir dabar daznas patiekalas musu namuose
Rykute, negadinkit tokių fainų sushiukų tokiu prastu sojos padažu
QUOTE(Bananamio @ 2012 08 01, 12:14)
Rykute, negadinkit tokių fainų sushiukų tokiu prastu sojos padažu
Oi cia tai tiesa, bet pasirodo gauti normalios sojos mazesnese parduotuvese kaimo yra sunku Siaip dazniausiai naudoju tokia kur maziau druskos
QUOTE(Rykute @ 2012 08 01, 15:17)
Oi cia tai tiesa, bet pasirodo gauti normalios sojos mazesnese parduotuvese kaimo yra sunku Siaip dazniausiai naudoju tokia kur maziau druskos
.......
.......
Kikoman man patinka, bet kaina tikrai nemaza, o sojos padažo aš mėgstu daug. Prizma prekiauja labai neblogu sojos padažu kiekis berdos 500-700 ml, o kaina 8Lt per akcijas būna (irgu būna kelių rūšių, su mažiau druskos).
QUOTE(Bananamio @ 2012 08 01, 18:06)
Kikoman man patinka, bet kaina tikrai nemaza, o sojos padažo aš mėgstu daug. Prizma prekiauja labai neblogu sojos padažu kiekis berdos 500-700 ml, o kaina 8Lt per akcijas būna (irgu būna kelių rūšių, su mažiau druskos).
Man Prizma visai nepakeliui tad spec. vaziuoti kaina gautusi ta pati O del kiekio tai valgom neipatingai daug, kadangi maiste labai mazai druskos naudojam tai net ta anksciau mineta soja man yra pakankamai suri
Kita vertus man sushi ir nesigauna pigus, nes as dedu ne krabu lazdeles, bet mesa kuri yra zymiai brangesne, ryziai iki kur taip pat brangesni nei skanejos ir t.t.
Va norejau paklausti maciau Maximoj dabar visokiu nauju sojos padazu kinietiski, tailandietiski ar kas ragavo ???
Aš taisushiams perku viską Basanavičiaus g. prieskonių parduotuvėje.
o Sushi jūros dumblių lapų atsivežiau iš UK, iš kiniečių parduotuvėlės, kur radome ir japoniško maisto skyrių. Tai kas nustebino- lapai daug minkštesni, lankstesni, ne tokie kaip LT. O ir kaina tai jau gerookai skiriasi, ten pigesni.
o Sushi jūros dumblių lapų atsivežiau iš UK, iš kiniečių parduotuvėlės, kur radome ir japoniško maisto skyrių. Tai kas nustebino- lapai daug minkštesni, lankstesni, ne tokie kaip LT. O ir kaina tai jau gerookai skiriasi, ten pigesni.