Sveikos ,
jungiuosi ir aš prie sušių mėgėjų ir garbintojų, nes pati šį patiekalą išmokau gaminti jau bene 4 metai. Galėčiau jį valgyti 3 kartus per dieną, 7 kart per savaitę. Tik tobulėjimo mažokai. Knygų mugėje pirmas pirkinys buvo knyga Sushi nuo A iki Z.
Darom ir mes sušių fiestas, tik irgi kolkas makius tik sukame su įvairias skoniais. Knygos pagalba bandysiu gaminti ne tik makius, bet ir nigirius temakius ir t.t. Vienintelis dalykas, kas man neskanu- tai krienų pasta wasabi. Negaliu prei jos priprasti.
Kartais susigundau sušių barų nuolaidų kuponais. Iš Sushi House sušiai patiko visai šeimai, o va Flamingo pink- tai išpeikė ir vaikai ir vyras ir paprašė pačiai gaminti, nes vos paragavusi mažė pasakė: mama tavo daug skanesni...
Jus prie wasabio skonio neiprantat, o man tie imbierai brrrrr...
QUOTE(edre @ 2012 02 28, 14:39)
Jus prie wasabio skonio neiprantat, o man tie imbierai brrrrr...
Atvirai pasakius, aš netgi ne visada ryžių acta naudoju, o imbierą tai išvis labai retai. Neskanu mano šeimynai jis, o dėl savęs vienos vis nenusipirkdavau..
Šiaip manau, kad daug kas nuo to imbiero firmos, rūšies ar ko ten priklauso. man tie iš kavinių priimtini bei valgomi, bet čia kada nusipirkom iš rytietiško skyrelio imbiero prie naminių sushių tai feeee, neįmanoma valgyti, pageltę, storai supjaustyti.. nekažkas...
maciau ka tik Lietuvos ryto tv anonsa, kad sestadieni 12:05 laidoje Skonio reikalas rodys susiu meistras kaip sukt susius, gal dar kokiu paslapteliu pasakys... Rode jo susiukus susuktus tai labai skaniai atrode.
QUOTE(edre @ 2012 02 28, 13:39)
Jus prie wasabio skonio neiprantat, o man tie imbierai brrrrr...
Man imbierai irgi neskanu, toks sintetinis tas skonis man atrodo, kad net nemoku paaiškinti. Nors įvairius esu išbandžiusi...
QUOTE(prekestolen @ 2012 02 28, 15:20)
Atvirai pasakius, aš netgi ne visada ryžių acta naudoju, o imbierą tai išvis labai retai. Neskanu mano šeimynai jis, o dėl savęs vienos vis nenusipirkdavau..
Aš irgi pradėjau galvoti, kad tas ryžių actas nėra būtinas, man jis tik sugadina ryžius, nes tik išvirus jie būna pačio to kibimo, o įpylus acto jau per daug sulimpa...O kad skoniui ko nors priduotų tai ir nepastebėjau...
Parodysiu savo paskutinius sushiukus
O gal kas nors žinot, ar sušiam ryžius galima išsivirti iš vakaro pavyzdžiui? ir kiek laiko sušiai gali būti susukti prieš patiekiant ant stalo? Nes norėčiau paruošt savo gimtadienio šventei..
QUOTE(WoAiNi @ 2012 03 02, 09:25)
O gal kas nors žinot, ar sušiam ryžius galima išsivirti iš vakaro pavyzdžiui? ir kiek laiko sušiai gali būti susukti prieš patiekiant ant stalo? Nes norėčiau paruošt savo gimtadienio šventei..
As kiek skaiciausi, tai pamenu, kad negalima deti i saldytuva ryziu isvirtu
Mergaites, pasidalinkite paslaptimi apie juros dumbliu lapus (nori). Kavinese jis visauomet toks svelnus ir vos jauciamas, o pas mane guminis ir labai stipraus skonio. Ka darau ne taip ? Ar cia kalta paciu lapu rusis?
o man pasakykit prasom, kur pirkt zuvu skraiduoliu ikru?
Sveikos
Jungiuos ir aš į Jūsų gretas. Sušius atradau gal prieš metus, tačiau iki šiol pati gaminti dar nebandžiau. Man šis patiekalas, tai kažkas dangiško Perskaičiau Jūsų visą temą ir nusprendžiau viską susipirkti ir bandyti namuose daryti. Kai pabandysiu įkelsiu foto.
Jungiuos ir aš į Jūsų gretas. Sušius atradau gal prieš metus, tačiau iki šiol pati gaminti dar nebandžiau. Man šis patiekalas, tai kažkas dangiško Perskaičiau Jūsų visą temą ir nusprendžiau viską susipirkti ir bandyti namuose daryti. Kai pabandysiu įkelsiu foto.
QUOTE(Kamylka @ 2012 03 03, 03:09)
As kiek skaiciausi, tai pamenu, kad negalima deti i saldytuva ryziu isvirtu
Mergaites, pasidalinkite paslaptimi apie juros dumbliu lapus (nori). Kavinese jis visauomet toks svelnus ir vos jauciamas, o pas mane guminis ir labai stipraus skonio. Ka darau ne taip ? Ar cia kalta paciu lapu rusis?
Mergaites, pasidalinkite paslaptimi apie juros dumbliu lapus (nori). Kavinese jis visauomet toks svelnus ir vos jauciamas, o pas mane guminis ir labai stipraus skonio. Ka darau ne taip ? Ar cia kalta paciu lapu rusis?
Ryžius iš bėdos galima laikyti šaldytuve sandariame inde arba užklotus vos drėgnu rankšluosčiu, ir reiktų juos šaldyti tik visiškai atvėsusius. O jau pagaminti sušiai prastai laikosi šaldytuve, keičia skonį ir tekstūrą.
Dėl dumblių tai turbūt rūšis kalta.
QUOTE(musik @ 2012 03 03, 05:49)
o man pasakykit prasom, kur pirkt zuvu skraiduoliu ikru?
Keliais puslapiais atgal jau berods buvo diskutuota
Papildyta:
QUOTE(prekestolen @ 2012 02 28, 02:25)
jungiuosi ir aš prie sušių mėgėjų ir garbintojų, nes pati šį patiekalą išmokau gaminti jau bene 4 metai. Galėčiau jį valgyti 3 kartus per dieną, 7 kart per savaitę. Tik tobulėjimo mažokai.
Man irgi taip atrodė, kad kasdien galėčiau valgyti Kol kelis mėnesius iš eilės du kartus per savaitę nepradėjau gaminti. Tada taip atsibodo, kad pusę metų nebesinorėjo Dabar jau "atsargiau" gaminu, nenoriu, kad vėl atsibostų
QUOTE(himalaia @ 2012 03 04, 03:39)
Keliais puslapiais atgal jau berods buvo diskutuota
Ten apie netikrus ikrus bent taip ir neuzmaciau kur Vilniuje parduodami tikrieji