QUOTE(Ragany @ 2012 02 13, 00:20)
šiaip sako reikia plaut, kol vanduo bus skaidrus. Paskutinį kartą kai dariau ploviau nežinau kiek kartu ir kiek laiko, man tas vanduo vistiek pieno spalvos buvo

tai kiek reikia tada juos plaut?
Naudojau skanėjos apvaliuosius ryžius.
Nebūtinai. Išplaunant iki skaidrumo ryžiai gali prarasti glitimą, tad paskui išvirus gali tinkamai nebesulipti. Tad plauti reikia ne iki skaidrumo, bet kol vanduo nebeatrodo kaip pienas, tampa
sąlyginai skaidrus. Aš skalauju apie porą minučių (gana greitai keičiant vandenį). O šiaip dar ir nuo ryžių priklauso. Kai kuriems išvis skalavimo nereikia, priklauso nuo rūšies ir apdirbimo, bet čia jau nebent sushių meistrai į tokius dalykus dėmesį kreipia
QUOTE(Vaida* @ 2012 02 13, 01:34)
Vis tiek dailūs tokie, įdaras viduje vienodai išsidėliojęs, pas mane būna, kad susistumia į kokį šoną ir gaunasi, kad viename krašte ryžiai, kitame koks krabas
Beje, kas sukat galvas kaip nustebinti mylimąjį valentino dienos proga,
va kokią puikią idėją radau.
Aišku, tik jei mėgsta suhius, maniškis raukosi, bet aš pati sau pasidarysiu
Ačiū ačiū, sushius darau virš 3 metų, tai su laiku ranka kažkiek įgunda
Jei įdaras pasiskirsto nevienodai, reiktų jį dėti ne per patį norio vidurį, o per 2/3 pločio, toliau nuo savęs, ir stengtis atitaikyti atplėšti tokį norio storumą, kad jis idealiai atitiktų suspausto įdaro perimetrą. Čia taip sudėtingai skamba, bet pasipraktikavus iš akies matosi dar prieš vyniojant, ar pakaks norio pločio, ar bus per mažai ir "siūlė" iširs, ar bus susivyniojus dvigubai ir atrodys kaip sraigės kiautas.
QUOTE(ra2ga @ 2012 02 13, 03:18)
as si savaitgali bandziau isvirkscius padaryti irgi. bet as su pirstu wasabi krienais perbraukiau per nori lapa. tikrai pagerina skoni
si karta sushi (antra karta tiktai dariau) bandziau su actu 2v.š.+15g cukraus+15g druskos man tai laaaabai patiko (ryziu buvo 175g). tik kita karta istirpinsiu vandenyje (2v.š.), o tada acto desiu.
Nors realiai labai ir nesijaučia jo., bet va tokios smulkmenos tikrai prisideda prie bendros sushi kokybės, tikrai skaniau su wasabiu
Aš į actą druskos įkrapinu tik mažą žiupsnelį. Mano skoniui druskos užtenka natūraliai iš žuvies ir sojos mirkant.
Druskos vandenyje tirpinti ir dėti į ryžius nerekomenduočiau. Nes sushi ryžiai turėtų būti gana sausi, ir vėduoklė naudojama ne tik dėl to, kad jie greičiau atvėstų, bet ir kad būtų išgarinta kuo daugiau drėgmės.