ziurekit, kokia nuotrauka radau
bet kaip idomiai jie daro - su krapais siandien tiek sushiu prisiziurejau, kad net seile tysta
QUOTE(LaimesMedis @ 2011 12 02, 17:01)
per kiek laiko reikia suvartoti tuos sushiu lapus? pas mane jie tikrai koki menesi stovi, kvapas toks keistokas....
Mėnuo tai tikrai nedaug, nebent kur nors drėgnai gal juos laikai. Pas mane daugiau nei metai stovėjo ir puikiausiai suvalgėm dar
QUOTE(Vaida* @ 2011 12 02, 18:45)
Mėnuo tai tikrai nedaug, nebent kur nors drėgnai gal juos laikai. Pas mane daugiau nei metai stovėjo ir puikiausiai suvalgėm dar
man irgi teko panašiai laikyti - tik i kelis maiselius įdėjau ir puikiai išsilaikė Šiaip ar taip jie turi savo specifinį kvapą
QUOTE(Sky_diver @ 2011 11 29, 16:45)
ziurekit, kokia nuotrauka radau
bet kaip idomiai jie daro - su krapais siandien tiek sushiu prisiziurejau, kad net seile tysta
bet kaip idomiai jie daro - su krapais siandien tiek sushiu prisiziurejau, kad net seile tysta
reiks idėja įgyvendinti
QUOTE(LaimesMedis @ 2011 12 02, 18:01)
per kiek laiko reikia suvartoti tuos sushiu lapus? pas mane jie tikrai koki menesi stovi, kvapas toks keistokas....
Kiek žinau, pagal galiojimo datą arba kaip nurodyta ant pakelio, būna parašyta kiek galima laikyti atidarius ir kiek galioja neatidarius.
QUOTE(LaimesMedis @ 2011 12 02, 17:01)
per kiek laiko reikia suvartoti tuos sushiu lapus? pas mane jie tikrai koki menesi stovi, kvapas toks keistokas....
gali tikrai drasiai laikyt ilgai,tik svarbu,kad maiselis butu sandariai uzdarytas,lapai negautu dregmes
Ziurinejau siandi ryzius sushiam gaminti. Skaneja turi specialius ale, tik ar butina butent juos pirkt, ar tinka kokie kiti?
lapus irgi matau, vieni po 7.99, kiti po 10.99, kazi kuom skirias?
lapus irgi matau, vieni po 7.99, kiti po 10.99, kazi kuom skirias?
QUOTE(Ragany @ 2011 12 15, 19:57)
Ziurinejau siandi ryzius sushiam gaminti. Skaneja turi specialius ale, tik ar butina butent juos pirkt, ar tinka kokie kiti?
lapus irgi matau, vieni po 7.99, kiti po 10.99, kazi kuom skirias?
lapus irgi matau, vieni po 7.99, kiti po 10.99, kazi kuom skirias?
man asmeniskai nesiskiria lapai o ryzius visad perku maiseliais po 800 gr. (jei neklystu, tai Galintos) svarbu, kad butu parašyta "apvaliagrūdžiai" o skirtumo jokio, lipnumas ir funkcija ta pati
QUOTE(ELlJA @ 2011 12 15, 23:05)
man asmeniskai nesiskiria lapai o ryzius visad perku maiseliais po 800 gr. (jei neklystu, tai Galintos) svarbu, kad butu parašyta "apvaliagrūdžiai" o skirtumo jokio, lipnumas ir funkcija ta pati
dekui drauge kaip tik parnese lapu, norfoj sake akcija bene po 5 lt ryziu acto turiu, kilimeli turiu, tai reik dar ryziu , zuvies ir darzoviu. Kazi kiek tos lasisos reik nusipirkt, ir zalia jauciu dedas, ar sudyta?
QUOTE(Ragany @ 2011 12 15, 23:47)
dekui drauge kaip tik parnese lapu, norfoj sake akcija bene po 5 lt ryziu acto turiu, kilimeli turiu, tai reik dar ryziu , zuvies ir darzoviu. Kazi kiek tos lasisos reik nusipirkt, ir zalia jauciu dedas, ar sudyta?
priklauso nuo kiekio, kurį Jūs norite gauti. Kadangi maniškis gali jų suvalgyti kad ir šimtą vnt tai aš gaminu jų daug. Ryžių vertu apie 650 gr., imu 200 gr. lašišos ir daržovių. Tokiam kiekiui produktų sunaudoju visą pakelį tų nori lapų. Jei nenorite daug, galite proporcijas sumažinti maždaug per pus.
Šiaip dedasi žalia, bet aš esu dariusi ir su silpnai rūkyta, man skonis visai geras buvo (kartais kai gaila pinigų, bet labai norisi sushi, naudoju tą lašišą, kur vadinasi salotoms,būna įlaminuota, norvelitos firmos, ji būna biškuti susmulkinta, bet daug pigesnė nei file. 100 gr. kainuoja 3,99 lt). Jei norite visgi žalios lašišos, tai dar patarimas, kaip pigiau prasisukti, yra nusipirkti šaldytos lašišos file turguje ar dar kur, ją įdėti į šaldytuvą pusdieniui, kad ji atitirptų, pabarstyti druska, kapotais krapais, apdėlioti citrinos grėžinėliais iš visų pusių, įvynioti į maistinę plėvelę ir vėl atgal įdėti į šaldytuvą pasimarinuoti kokiais parai. Paskui jau tokią file galima pjaustyti ir dėti į sushi, ar ant sumuštinukų
zuvi turbut desiu tada zalia, o ar butina ja taip pamarinuot? ar grynai zalia dedasi?
o kaip su ryziais , juoz kaip nors ypatingai gal reik virt?
ir dar del lapu, ar i visa lapa vyniojat, ar per puse ta lapa padalinat? nes siaip jis nemazas toks atrodo, persisuktu kelis kartus
sorry, kad uzverciu klausimais, bijau, kad gali nesigaut, o gamint zadu po savaitgalio, kai vaziuosim pas vyro tevu
o kaip su ryziais , juoz kaip nors ypatingai gal reik virt?
ir dar del lapu, ar i visa lapa vyniojat, ar per puse ta lapa padalinat? nes siaip jis nemazas toks atrodo, persisuktu kelis kartus
sorry, kad uzverciu klausimais, bijau, kad gali nesigaut, o gamint zadu po savaitgalio, kai vaziuosim pas vyro tevu
QUOTE(Ragany @ 2011 12 16, 21:22)
zuvi turbut desiu tada zalia, o ar butina ja taip pamarinuot? ar grynai zalia dedasi?
o kaip su ryziais , juoz kaip nors ypatingai gal reik virt?
ir dar del lapu, ar i visa lapa vyniojat, ar per puse ta lapa padalinat? nes siaip jis nemazas toks atrodo, persisuktu kelis kartus
sorry, kad uzverciu klausimais, bijau, kad gali nesigaut, o gamint zadu po savaitgalio, kai vaziuosim pas vyro tevu
o kaip su ryziais , juoz kaip nors ypatingai gal reik virt?
ir dar del lapu, ar i visa lapa vyniojat, ar per puse ta lapa padalinat? nes siaip jis nemazas toks atrodo, persisuktu kelis kartus
sorry, kad uzverciu klausimais, bijau, kad gali nesigaut, o gamint zadu po savaitgalio, kai vaziuosim pas vyro tevu
Ne nebūtina
Šioje temelėje kažkur yra nuoroda į puslapį, kur viskas aprašyta, kaip virti ryžius. Visur rasite, kad reikia pilti ryziu acto, bet pirma įsitikinkite, ar Jums priimtinas jo skonis, nes pvz mane nuo jo net pykina ir aš jo niekada nepilu verdant ryžius.
Lape palieku apie 3 cm nepadengto ryžiais krašto. Tiesiog reikia pabandyti, nes čia kiekviena atranda savo sukimo taktiką. Jei persuksit kelis kartus, nemanau kad bus skanu, geriau jau partumpinkit pati lapą sėkmės ir lauksim rezultatų.
P.s. youtube.com įveskit "sushi" ar "how to make sushi" ir visokių gudrybių ten išmes