QUOTE(-Anna- @ 2011 10 14, 06:43)
Sveikos sushi gerbejos,
na ka buvau pamokeleje sushi gaminimo, paskaiciau cia jusu temele ir dariau ryzius pagal cia imesta receptuka (keli puslapiai atgal). Sushiai, kur ryziai viduje gavosi puikiai (gautusi dar puikiau, bet lieva kilimeli nupirkau, labai jau masyvus jis ), lyg ir ryziai atrode pakankamai lipnus. Bet kai nusprendziau susukti sushius su ryziais isoreje, deja ryziai nesilaike taip puikiai, truko sakyciau lipnumo, labai minimaliai kazin kame problema?
na ka buvau pamokeleje sushi gaminimo, paskaiciau cia jusu temele ir dariau ryzius pagal cia imesta receptuka (keli puslapiai atgal). Sushiai, kur ryziai viduje gavosi puikiai (gautusi dar puikiau, bet lieva kilimeli nupirkau, labai jau masyvus jis ), lyg ir ryziai atrode pakankamai lipnus. Bet kai nusprendziau susukti sushius su ryziais isoreje, deja ryziai nesilaike taip puikiai, truko sakyciau lipnumo, labai minimaliai kazin kame problema?
Drėgmės ryžiuose per daug buvo turbūt. Ar verdant vandens per daug buvo, ar vėstant per mažai "nugaravo".
Aš ryžius virdama pilu per piršto sąnarį vandens. T.y. puode subertus ryžis baksteliu- vanduo turi pasibaigti ties rodomojo piršto pirmu sąnariu.
Dar būtinai gerai praplaunu labai šaltu vandeniu daug sykių, padžiovinu ryžius, kol jie pasidaro permatomi (kokių 15-30 min). Išvirus nukėlus nuo ugnies palaikau 5 min neatidengus. Tada vėsinu mediniame puode su vėduokle, atsargiai vartydama/ "pjaustydama" medine mentele (šitas procesas vadinamas "Budos kaulų pjaustymas" ). Kai vos pravėsta ir nebegaruoja- po truputį pilu acto mišinį, toliau vėsinu. Tokiu būdu visada idealūs ryžiai išeina.