Labai daug kas klausinėjo dėl ikriukų, tai štai neproblema gauti Sanitexe pasirodo:
http://daugakciju.lt..._...&Itemid=301
QUOTE(Tedanny @ 2011 09 21, 15:57)
jeigu kam idomu, galiu idet linka i video, kaip daroma ta tempura i vidu ) kaip is SushiExpress "Sake tempura"))
Žinoma įdomu
QUOTE(bugyte @ 2011 09 22, 08:31)
Žinoma įdomu
http://www.youtube.c...h?v=DriYhhwDeDo vat, prasom )
tik va man kilo klausimas koki alieju naudoti )
sveikos sušių mėgėjos
mes su vyru taip pat prisiekę šio gardėsio gerbėjai. Labai noriu padėkoti merginai ( tikrai nežinau kuriai, tiesiog kuisdama sušių temas radau ir atsispauzdinau ryžių paruošimo receptą), kuri smulkiai aprašė kaip paruošti idealius ryžius- su daši sultiniu ir vėsinimu vėduokle taigi kelios mano įžvalgos, gal kam bus naudinga info:
praėjusią savaitę daši sultinį pirkau Skonio studijoje Vilniuje, pardavinėja dėžėmis po 1 kg, kaina 76 Lt. bet negerai anie daro.. nes dėžėje dar granulės sudėtos į du sandarius pakelius po 0.5 kg. tkrai galėtų pardavinėti po vieną pakelį, kaina būtų normalesnė ir tiesiog namams to 1 kg tikrai perdaug, nes tai ganėtinai intensyvaus skonio pagardas ir laaabai ilgam užteks. beja, sudėtyje puikuojasi nevienas E vitaminas ir vienas iš jų 621.
tenpat pirkau ir ryžius sušiams, vadinasi Diamond, pakuotė 1 kg ir kaina 13 Lt su kapeikom. ankščiau naudojau Skanėjos ryžius ir aišku nėra ką lyginti. prie anų jau nebegrįšim. iš Skanėjos ryžių 0.5 kg susukdavau 4 lapus, iš Diamond - 6, nes visai kita masė ir darbas su ja kurkas lengvesnis, skoninės savybės taip pat aiškiai skiriasi.
prie to pačio pirkome ir stiklainiuką ( 50 gr) ikriukų ( žalių, bet spalva tai verčianti iš koto- tokia sintetinė brrr), kaina 9 lt su centais. bet rytojaus dieną mūsų Maximoje Marijampolėje egzotikos skyrelyje taip pat radau žaliųjų ikriukų, stiklainiukas berodc 80 gr (didesnis) ir kaina sukasi apie 9 Lt. Man ikriukai labai patiko, gera alternatyva kas nenori naudoti wasabi pastos, bet čiut aštrumo nepamaišytų.
sekmadienį taip linksminausi virtuvėje. paskui žinoma viską suskanavom iki paskutinio ritinėlio ( ši ikona čia labai tinka, nes baisiausiai panaši į mano vyrą ) ir visgi nusiminiau. pagaminau išties fantastiškus sušius ( skaniausi kokius teko valgyti) ir aplankė suvokimas, kad rytietiškos krypties restoranuose, kuriose skanavom sušių, anie tik labai vidutiniški savo kokybe ir skoniu. maža to, įsigudrino sukti piršto storumo sušiukus iš pusės lapo. man gėda į tokius žiūrėti, nesuprantu kaip jiems negėda tokius gaminti.
mes su vyru taip pat prisiekę šio gardėsio gerbėjai. Labai noriu padėkoti merginai ( tikrai nežinau kuriai, tiesiog kuisdama sušių temas radau ir atsispauzdinau ryžių paruošimo receptą), kuri smulkiai aprašė kaip paruošti idealius ryžius- su daši sultiniu ir vėsinimu vėduokle taigi kelios mano įžvalgos, gal kam bus naudinga info:
praėjusią savaitę daši sultinį pirkau Skonio studijoje Vilniuje, pardavinėja dėžėmis po 1 kg, kaina 76 Lt. bet negerai anie daro.. nes dėžėje dar granulės sudėtos į du sandarius pakelius po 0.5 kg. tkrai galėtų pardavinėti po vieną pakelį, kaina būtų normalesnė ir tiesiog namams to 1 kg tikrai perdaug, nes tai ganėtinai intensyvaus skonio pagardas ir laaabai ilgam užteks. beja, sudėtyje puikuojasi nevienas E vitaminas ir vienas iš jų 621.
tenpat pirkau ir ryžius sušiams, vadinasi Diamond, pakuotė 1 kg ir kaina 13 Lt su kapeikom. ankščiau naudojau Skanėjos ryžius ir aišku nėra ką lyginti. prie anų jau nebegrįšim. iš Skanėjos ryžių 0.5 kg susukdavau 4 lapus, iš Diamond - 6, nes visai kita masė ir darbas su ja kurkas lengvesnis, skoninės savybės taip pat aiškiai skiriasi.
prie to pačio pirkome ir stiklainiuką ( 50 gr) ikriukų ( žalių, bet spalva tai verčianti iš koto- tokia sintetinė brrr), kaina 9 lt su centais. bet rytojaus dieną mūsų Maximoje Marijampolėje egzotikos skyrelyje taip pat radau žaliųjų ikriukų, stiklainiukas berodc 80 gr (didesnis) ir kaina sukasi apie 9 Lt. Man ikriukai labai patiko, gera alternatyva kas nenori naudoti wasabi pastos, bet čiut aštrumo nepamaišytų.
sekmadienį taip linksminausi virtuvėje. paskui žinoma viską suskanavom iki paskutinio ritinėlio ( ši ikona čia labai tinka, nes baisiausiai panaši į mano vyrą ) ir visgi nusiminiau. pagaminau išties fantastiškus sušius ( skaniausi kokius teko valgyti) ir aplankė suvokimas, kad rytietiškos krypties restoranuose, kuriose skanavom sušių, anie tik labai vidutiniški savo kokybe ir skoniu. maža to, įsigudrino sukti piršto storumo sušiukus iš pusės lapo. man gėda į tokius žiūrėti, nesuprantu kaip jiems negėda tokius gaminti.
QUOTE(Oxys @ 2011 10 04, 09:39)
Dėl šios priežasties sushi darau namie ir nebeeinu į restoranus
Namie man skaniau.
Namie man skaniau.
ir man namie jau skaniau
nueinam kartais išbandyt kokio naujo sushi restorano - nu paragaujam, ir vis tik naminiai skanesni
jau tikrai dabar tai susiu dydzis tai tikrai pirsto storio..sumoki 15 uz 6 ir nei skanu nei daug...skaniausi naminiai
Siandien ir as usmasciau pirma kart pasidaryt kazka tokio. Pradzia sakyciau tikrai nebloga gavos Daba tik beliks tobulet
QUOTE(Kam @ 2011 10 04, 16:01)
Siandien ir as usmasciau pirma kart pasidaryt kazka tokio. Pradzia sakyciau tikrai nebloga gavos Daba tik beliks tobulet
super
papaskokit, koks įdaras