Įkraunama...
Įkraunama...

SUSHI

QUOTE(Tedanny @ 2011 08 25, 12:03)
gaila-gaila, nes labai jau man tai skanu smile.gif) kada viduje smile.gif) o kurioj cia maximoj? nes as ir nemaciau smile.gif)

Akropolio maximoj, radau prie nori lapu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bugyte @ 2011 08 25, 12:25)
Akropolio maximoj, radau prie nori lapu wink.gif

aciu aciu smile.gif) idomu o kaip ja gaminti be mesos , tik tempura, kad pabarstyti biggrin.gif
Atsakyti
o gal kas zino kur japonishko majonezo galima nusipirkti?))
Atsakyti
QUOTE(Tedanny @ 2011 08 24, 17:17)
gal kas zinote kaip ta tempuros tesla pagaminti?smile.gif) dekui smile.gif)  nes as jau kiek laiko galvoju kaip tai padaryti:))

user posted image
va tokia maximoj perku,labai gerai gaunasi...

QUOTE(Lindra @ 2011 08 24, 19:27)
thumbup.gif neblogos vaišės smile.gif kiek čia žmonių jomis vaišinosi? ir kiek čia ryžių sunaudojot? aš kai gaminu, tai vis mudviem su vyru pasmaguriaut (4 ritinėliai), daugiau esu darius - na dvigubai (8 ritinėliai), tai nelabai kaip gavosi - nepavyko ryžių tinkamai atvėsint, sulipo perdaug.

cia mano drauge dare bigsmile.gif vaisinomes keturiese,daryta is puses kg ryziu.
Labai gera recepta ryziu galiu duot,jei nori... ax.gif Nes sushi skaniausias kai ryziai geri.. o juos paruost tikrai reik pasimokyt.. ir tai ne visad gaunas doh.gif

QUOTE(Tedanny @ 2011 08 26, 15:29)
o gal kas zino kur japonishko majonezo galima nusipirkti?))

Vilniuje,parduotuveje "Prieskoniai profesionalams", ji yra Basanaviciaus gatveje.
Atsakyti
QUOTE(_Saule_ @ 2011 08 26, 17:53)
Labai gera recepta ryziu galiu duot,jei nori...  ax.gif Nes sushi skaniausias kai ryziai geri.. o juos paruost tikrai reik pasimokyt.. ir tai ne visad gaunas  doh.gif

tai duok duok biggrin.gif
o tiksliau, pasidalink čia, gi visos dalinamės, kas kaip mirksiukas.gif
Atsakyti
RYZIAI SUSHIUI:

500g suši ryžių (500ml)
550ml vandens (10% daugiau nei ryžių)
žiūpsnelis druskos
80ml ryžių acto (būtinai naudoti, kitaip bus tiesiog lipni ryžių košė, kam tada verta vargintis)
40ml cukraus
2 a.š. daši granulės (žuvies sultinys, yra pirkti Skonio studijoje) - nieko labai neatsitiks jei nenaudosite, bet skonio tikrai prideda.

Pirmiausia gerai ryzius nuplaunu, dideliu kiekiu vandens praskaulauju bent 4 kartus. Nusunkus perkeliu į puodą kuriame virsiu ir užpilu 550ml vandens. 30-40 minučių palieku mirkti.

Tuo tarpu šiek tiek kaitinant ištirpinu druską, cukrų ir daši ryžių acte. Nereikia užvirinti, kaitinu tol kol viskas ištirpsta. Palieku atvėsti iki kambario temperatūros.

Ryžius uždengiu dangčiu, užvirinu ant stiprios ugnies ir palieku virti ant labai silpnos ugnies 12 minučių. Reikia stengtis nekilnoti dangčio ir nesugalvokite maišyti ryžių. Išjungus ugnį dar palieku 15 minučių.

Tuomet ryžius išberiu į negilų platų indą, kuris ištiesų turėtų būti medinis, bet man puikiai čia tarnauja stiklinis. Užpilu paruoštą ryžių actą ir medine lopetėle kapojančiais judesiais sumaišau. Tuo pat metu su veduokle vėdinu. Nėra lengva procedūra, bet verta ;-) Taip reikia daryti iki kol ryžiai atvėsta. Ryžius gauname ne gličius, tačiau pakankamai lipnius suši ritinukams.

Atsakyti
QUOTE(_Saule_ @ 2011 08 26, 21:38)
RYZIAI SUSHIUI:
<...>

aišku, tą receptą jau buvau skaičius smile.gif čia
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2011 08 27, 19:54)
aišku, tą receptą jau buvau skaičius smile.gif čia

tas geriausias kiek esu isbandziusi mirksiukas.gif pagal kitos drauges recepta vis gaudavos,bet pastaruoju metu kokius tris ar keturis net bandymus pagal tas pacia sproporcijas gavsi visiskas meslas... matyt visgi proporcijas ne tiksliai apskaiciuodavau... sitos idealiai atitiko 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Prasau prie stalo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2011 09 02, 18:16)
user posted image

Nu va jus neatejot,teko vienai valgyt doh.gif ilgai nebenoresiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2011 09 02, 17:16)
user posted image

Atrodo super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Būčiau viena viską suvalgiusi biggrin.gif
Atsakyti
jeigu kam idomu, galiu idet linka i video, kaip daroma ta tempura i vidu smile.gif) kaip is SushiExpress "Sake tempura"))
Atsakyti