Įkraunama...
Įkraunama...

SUSHI

QUOTE(PILNATIS13 @ 2011 04 14, 20:45)
ir nekilnojau ir nemaisiau, tik uzjauciau kvapa kad pradejo svilti. toks jausmas kad mazai vandens buvau pripilusi. Bet bijojau kad nepadauginciau jo. Emiau 400gr. ryziu, o vandens pagal instrukcija 440ml. O pasirodo ju buvo mazai. Na bet nieko, pirmas blynas prisviles bet namiskiai patenkinti.

geriausia ziuret pagal instrukcija ant ryziu pakelio
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2011 04 14, 22:48)
geriausia ziuret pagal instrukcija ant ryziu pakelio

man tai gaunasi taip, kad verdu trumpiau, nei parašyta. t.y. puode uždengus išlaikau tiek laiko kiek reikia, bet ugnį išjungiu kokiom 8 min anksčiau.
Atsakyti
Sushi kitaip

user posted image


2 pok. ryžių
lašišos
agurko
majonezo
krevečių
sezamo
smeigtukų

Ryžiai turėtu būti paprasti ne plikyti, ne rudieji,paprasti ryžiai maišeliuose. Virti apie 20 min. Išvirus paslėgti maišelius tarp pjaustymo lentelių ir uždėti kokį svorį. Palikti kol atvės, geriausia juos taip pasiruošti, kad ir iš vakaro.
Prakirpti maišelius išimti ryžius ir supjaustyti riekelėmis. Sudėti į lėkštę su sezamo sėklomis, kad gražiai apliptų apačia. Viršų patepti plonu sluoksniu majonezu, dėti gabalėlį lašišos ir agurko, ar persmeigtą smeigtuku krevetę. Mirkyti į soją ir mėgautis.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Į ryžius pildavau jau paruoštą ryžių acto mišinuką. jis pasibaigė, nusipirkau gryno ryžių acto. kas darot iš ryžių acto - ką ten jame reik ištirpint? kaip paruošt blush2.gif
Atsakyti
Ule, koks įdomus sprendimas... Čia net ir nemėgėjai suhio mielai vaišintųsi. Jūs kaip visad, šaunuolė, super wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu savo patirtimi.

Sušius mokinausi daryti tik pats (nes kainos visgi suši restoranuose, užkandinėse yra gerokai didesnės nei galima pasigaminti namie), jokių kursų nelankiau, viskas vyko bandymų, nusivylimų ir džiaugsmingų atradimų metodu.

Suši ryžių paruošimo būdų internete radai labai daug, bet man asmeniškai labiausiai patiko šis: http://video.about.c...-Sushi-Rice.htm

Siūlau visų pirma netaupyti ryžių sąskaita, geriau atgailėti pora litų daugiau, bet nusipirkti tikria kokybiškus, ne suskilusius ar "miltinius" ... pvz. Skanėjos ryžiais nesu patenkintas.

Paruošimas virimui: būtinai šaltu vandeniu gerai praplaukite dvi stiklines ryžių per sietelį, kol vanduo praskaidrės ir nebebus balkšvas ir palikite valandai nudžiūti (nežinau kodėl bet tai jų sukibimą pagerina). Virimui reikia 1 dalies ryžių ir 1+1/8 vandens. Taigi mums 2 stiklinėms ryžių reiks 2+1/4 vandens. Sudedame į puodą ir užviriname. Kai tik užvirs, uždenkite puodą ir sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 10 minučių. Praėjus 10 min išjunkite ugnį visai ir palikite uždengtą dar 10 min. Per visą procesą NEatidarinėkite dangčio.

Kol ryžiai aušta pasidarome mišinuką ryžiams pagardinti. Būna jo pirkti iškart paruošto, bet pačiam pasigaminti bus keliskart pigiau. Mūsų virtam ryžių kiekiui reiks: 1/4 stiklinės ryžių acto (IKI buteliukas kainuoja ~5Lt), 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus ir 1 arbatinio šaukštelio druskos. Šiaip šis mišinukas turėtų būti rūgštu-saldu-sūru vienu metu, bet kas acto nemėgsta tai turbūt nerizikuos ragauti (nors man jis niam-niam).

Ryžius geriausia paskleisti platesniame mediniame inde (kad neužlaikytų šilumos ir greičiau atvėstų). Po truputį visą kiekį vartome medine lentele, apšlakstome mišinuku ir vėduokle ar panašiu daiktu viską vėsiname. Neskubėkit, svarbiausia nepadaryti iš viso to košės. Vartykit palengva, kad ryžiai liktų sveiki, bet tuo pačiu ir atvėstų. Turėkit kantrybės ir atvėsinkit iki kambariams artimos temperatūros.

Kaip ir pradžioje nurodytoje nuorodoje man labiausiai patinka, kad taip paruošti ryžiai turi tikrai gerą sukibimą ir iš jų galime formuoti kokius norime sušius, tačiau jie lengvai perkandami ir burnoje tiesiog ištirpsta. Man jie visuomet išorėje gaunasi kiek lipnūs (nes mėgstu "išviršinius" sušius), tačiau valgant lazdelėmis tai jūsų pirštukams įtakos visiškai neturės.

Šįkart tiek, jei bus susidomėjimo kitąkart pasidalinsiu apie jų vyniojimus ir įvairius priedus.
Atsakyti
Oho koks issamus aprasymas bigsmile.gif saunuolis GlottisLT thumb_yello.gif
teisybe pasakius, viska panasiai ir darau, tik niekaip nesulaukiu kol ryziai atves iki kambario temperaturos hihihi.gif ir dar - as naudoju "skanejos" ryzius, o kokius pabandyti rekomenduotum tu???
Atsakyti
QUOTE(GlottisLT @ 2011 05 06, 10:32)
Kol ryžiai aušta pasidarome mišinuką ryžiams pagardinti. Būna jo pirkti iškart paruošto, bet pačiam pasigaminti bus keliskart pigiau. Mūsų virtam ryžių kiekiui reiks: 1/4 stiklinės ryžių acto (IKI buteliukas kainuoja ~5Lt), 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus ir 1 arbatinio šaukštelio druskos. Šiaip šis mišinukas turėtų būti rūgštu-saldu-sūru vienu metu, bet kas acto nemėgsta tai turbūt nerizikuos ragauti (nors man jis niam-niam).


Šįkart tiek, jei bus susidomėjimo kitąkart pasidalinsiu apie jų vyniojimus ir įvairius priedus.

ačiū labai, kaip tik neseniai klausiau, kaip tą acto mišinį pasidaryt ir nieks neatsakė 4u.gif

aha, būtų įdomu, apie įvairius priedus ir vyniojimus. Kažkaip jau "užsisėdėjau" su savo įprastiniais: lašiša, morka, agurkas, sūrelis, krevetė, krabų lazdelė, ikrai (ne "tie" schmoll.gif ) tiek įprastiniai, tiek išviršiniai biggrin.gif

beje, ne taip seniai buvom sushi restorane - tikėjausi kažko ypatingo. t.y. skaniau, nei namie - bet tikrai namie pagaminti prilygsta , o kartais net pranoksta restoraninius thumbup.gif biggrin.gif

(aišku naminis asortimentas kiek menkesnis gaunasi, nei restorane smile.gif )

ir aš naudoju skanėjos. dar esu nusipirkus rimi sushi ryžių, tik dar neišbandžiau, vis ruošiuosi blush2.gif wub.gif essen.gif
dar neišmėginau su omletu, irgi ruošiuos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 06 gegužės 2011 - 21:53
Lindra, ką galima dėti į vidų, galima 'nusižiūrėti' nuo Sushi Express meniu: http://www.sushiexpress.lt/sushimenu1 mirksiukas.gif
Matau dar nesi bandžiusi tuno, keptos lašišos (man labai skanu), avokado, pomidoro, paprikos (nors man asmeniškai pastarieju du schmoll.gif ), galima dar tempura į vidų dėti (pvz., sake tempura Nr.17) - man labai patinka, nors pati dar nesu taip dariusi 4u.gif
Atsakyti
jungiuosi prie jusu ,siandien gaminsiu sushi biggrin.gif
Atsakyti
blush2.gif tingiu skaityti visos temos ir ieskoti (zinau buvo rasyta) gal galit pasakyti koks skonis philadelphia tepamo siurio? Ar skanu, aisku zinau kad tai skonio reikalas, o ji galima kuo pakeisti?
Atsakyti
gaila negaliu ideti foto,nesigauna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Goldy000: 21 gegužės 2011 - 20:41