QUOTE(kate0 @ 2006 02 11, 00:19)
Sveikos, pas mus buna gyvenime periodu, kad laikome po kelis akvariumus ir ivairiu dydziu. siuo metu yra panasi situacija. Mazdaug 25 - 30 l akvariumuke, gyvena dvi auksines, teleskopai. Kol jos mazutes ten joms vietos perakis. Po metu nu ar tada kai paugs, reikes mazdaug dvigubo, nes tada gales laisvai jaustis.
Del tersimo, tai jokio tersimo
stovi filtras, toks su kempinele, kikoj ju pilna ir net nematyti jokio tersalo. Vandenuko truputi pakeiciu ir viskas. Net nusiurbineti nera ko. Nu nepalyginti su gupijom, jos pas mane daugiau kakodavo
Tas pats ir barbusu akvariume,
nusiurbinet kaku nera. Statykite gera filtra, rekomenduojama daugiau tersiancioms zuvims net didesni nei skaiciuotina pagal litraza akvariumu ir nebus problemu. Nu o del to, kad neprsertumete, tai reikia praktikos, geriau zuvytei duoti maziau, ji bus sveikesne, nei perserti. Perserus jos suserga ivairiom ligom, net isoriskai nematyti. Persiduoda palikuonims. Mums taip buvo su gupijom, pecilijom. Vargsiukes net po keliu kartu vis vien galiausiai nedagyvendavo savo amziaus.
Nusiurbinėti kaku reikia . Ant grunto paviršiaus to kaku nesimato, o tu pamėgink pakrapštyti gruntą giliau, nustebsi kokie kamuoliai kakų sukils, o jei dar kokį akmenį pakelsi tai išvis
Aš savo tvarkau kas pusantros- dvi savaites. Baisu kas darosi po tiek laiko. Mano akva tik 40 litrų, žuvys jau paaugo, teršimo nemažai, nors ant grunto jokių kakų nesimato
Bet giliau pakapsčius ... Filtras pas mus galingas
QUOTE(jadzka @ 2006 02 14, 02:35)
Net nežinau dar kol kas...
Maniškis jau nori kelių dugninių žuvų, paskui gal kokio vieno gaidelio patinėlio, jei bus patinėlis - reiks ir patelės. IR dar kelias kokias... Barbusai kokie...
Tik reiks augalų kokių dar
Beje, kiek laiko reikia burbuliatorių su filtru laikyti įjungtą per dieną?
Ir dar... REikia klijuoti nugarėlę kokiu spalvotu pilduku, kad gražiau atrodytų
Filtras turi būti įjungtas visada. Nesuprantu kodėl kiti laiko kažkiek laiko išjungtą
Mano filtras kabinamas, biologinis. Tai jei atjungčiau, visos gyvenančios jame gerosios bakterijos būtų atskirtos nuo viso akvos ir rugtų filtre be deguonies
QUOTE(kate0 @ 2006 02 14, 15:49)
Nebutina filtro ir burbuliatoriaus laikyti ijungto visa para, uztenka 14 val. per para
Burbuliatoriaus tikrai nebūtina jei yra geras filtras
Filtras turi veikti visada.
Būtų įdomu išgirsti Gintaro K. nuomonę apie tai
QUOTE(Agni @ 2006 02 25, 10:33)
Prieš porą mėnesių (gal dar kiek seniau) Delfis rašė, kad italai uždraudė. Dėl kitų šalių nežinau.
Beje, atsakykit pasimetusiam žmogui, auginančiam žuvis taip, kaip seniau. Kodėl aš neturiu jokio burbuliatoriaus (tiesa, augalai tikri), filtro, bet ir vanduo skaidrus, ir žuvys šauniai jaučiasi. Tiesa, šiuo metu akvariumui dar tik piorą mėnesių. Negi vėliau kas pasikeis. O ir vandens nekeičiu, nes akvariumas kambary atlieka ir oro drėkinimo funkciją, tai tenka kas porą trejetą dienų papildyti (jei ką, akvariumo tūris apie 35 litrus, per savaitę vidutiniškai pripilu po kokius 6-8 litrus). Kol nepradėjau apie žuvų auginimą skaityti internete, tarsi viskas buvo tvarkoj ir žuvys gražiai augo. Bet pradėjau skaitinėti... O be to, po poros mėnesių planuoju pasistatyti dar ir 100 litrų akvariumą, tai ir galvoju, ar pakaks jam irgi vien šildytuvą ir lempą nupirkti, ar siaubti kokią akvariumistikos parduotuvę rimtai
Filtro neturi, vandens nekeiti, žuvys gyvena "savose sultyse". Tikiuosi pakankamai ilgai taip ištemps
Jau matau tą vaizda, kai paknisamas tavo akvos gruntas ir kyla juodi debesys kaku