Įkraunama...
Įkraunama...

Mažiukas akvariumukas

Na nezinau merginos, kaip jums, bet pas mane tai akvariumas pastoviai dumblais apaugdavo. Nors ten ir plaukiojo zuvytes, kurios ta bruda valo, bet nieks nepadejo, kokiu priemoniu ir vandens bepyliau. Vien dėl to atsisakėm akvariumo. Bet gal nuo per didelio pradejom, 120l...Bet sakėm vėliau vėl įsirengsim ir mokysimės prižiūrėti iš naujo. unsure.gif

O dėl dangčio, tai mano nuomone jis būtinas netgi jei nėra katino. Kai dangtyje esančios lempos apšviečia akvariumą, daaaaug gražesnis vaizdas, be to ne taip greitai vanduo garuoja. unsure.gif
Atsakyti
pas mus jų irgi yra, bet kontroliuojamai, ta prasme užeina bangom, kada jų pagausėja ir t.t. Dumblių (o jų būna įvairių) atsiradimą įtakoja daug veiksnių, bet gal bendriausias yra per didelis medžiagų kiekis. Kai augalai nebespėja jų įsisavinti, tada dumbliai (žemesnio lygio augalai) juos pradeda savintis ir tai skatina jų augimą. Gali būti per didelis žuvyčių kiekis, per dažnas šėrimas, per didelis kiekis šviesos ir n dalykų.. Vienareikšmiškai atsakyti negalima, o kad pradėjot nuo 120 l manau nieko neįtakoja, nes su mažesniu akvariumu yra daugiau problemų, patikėk manim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kriziuke: 12 vasario 2006 - 21:07
NA va, Jadzka jau parėjo namo, parnešė akvariumą. Galiausiai išsirinkau:
30 Litrų, keturkampį, su dangčiu (su lempa), nupirkau filtrą su burbuliatorium kartu, grunto ir dar dirbtinį augalą vieną....
Kadangi negalima iškart suleisti žuvų - tai neatėmiauiš vyriškio to malonumo, po kelių dienu galės pats tuo užsiiminėt...
Atsakyti
Sveikinu drinks_cheers.gif ,kokius žuvukus auginsit?
Atsakyti
QUOTE(dilgėlytė @ 2006 02 13, 18:39)
Sveikinu drinks_cheers.gif ,kokius žuvukus auginsit?

Net nežinau dar kol kas...
Maniškis jau nori kelių dugninių žuvų, paskui gal kokio vieno gaidelio patinėlio, jei bus patinėlis - reiks ir patelės. IR dar kelias kokias... Barbusai kokie...
Tik reiks augalų kokių dar ax.gif
Beje, kiek laiko reikia burbuliatorių su filtru laikyti įjungtą per dieną?
Ir dar... REikia klijuoti nugarėlę kokiu spalvotu pilduku, kad gražiau atrodytų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 14 vasario 2006 - 09:37
taigi i 30 litru nedaugiau desimt zuvyciu galima
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2006 02 14, 16:53)
taigi i 30 litru nedaugiau desimt zuvyciu galima

tai užtenka 10. Nereikia man jų 100
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2006 02 13, 16:20)
NA va, Jadzka jau parėjo namo, parnešė akvariumą. Galiausiai išsirinkau:
30 Litrų, keturkampį, su dangčiu (su lempa), nupirkau filtrą su burbuliatorium kartu, grunto ir dar dirbtinį augalą vieną....
Kadangi negalima iškart suleisti žuvų - tai neatėmiauiš vyriškio to malonumo, po kelių dienu galės pats tuo užsiiminėt...

O kiek kainavo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2006 02 14, 17:25)
O kiek kainavo  blush2.gif

apie 250 Lt.
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2006 02 14, 09:35)
Net nežinau dar kol kas...
Maniškis jau nori kelių dugninių žuvų, paskui gal kokio vieno gaidelio patinėlio, jei bus patinėlis - reiks ir patelės. IR dar kelias kokias... Barbusai kokie...
Tik reiks augalų kokių dar ax.gif
Beje, kiek laiko reikia burbuliatorių su filtru laikyti įjungtą per dieną?
Ir dar... REikia klijuoti nugarėlę kokiu spalvotu pilduku, kad gražiau atrodytų ax.gif

Burbuliatorių ir filtrą laikyk įjungtą VISĄ LAIKĄ,o fonas aišku pagražins akvą ir laidus paslėps mirksiukas.gif
Atsakyti
Nebutina filtro ir burbuliatoriaus laikyti ijungto visa para, uztenka 14 val. per para
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2006 02 14, 22:49)
Nebutina filtro ir burbuliatoriaus laikyti ijungto visa para, uztenka 14 val. per para

Ar tikrai? ax.gif Filtrą pagal mane tikrai reik visą parą įjungtą laikyt g.gif Aš taip laikau smile.gif
Atsakyti